Biografi Dan Brown lan Buku Paling Apik

Biografi Dan Brown lan Buku Paling Apik

Fotografi: Bookbub

Ing taun 2003, buku sing diarani The Da Vinci Code teka ora mung kanggo dadi wong sing paling laris lan goyangake dhasar Greja, nanging kanggo ngresmekake lirik sing dadi literatur sing kebak rahasia. Kemenangan sing duwe kredit saka penulis Amerika tartamtu sing dadi salah sawijine penulis paling laris saka millennium. Ayo dadi decipher enigmas liwat Biografi Dan Brown & Buku Paling Apik.

Biografi Dan Brown

Biografi Dan Brown lan Buku Paling Apik

Photography: República GT

Lair tanggal 22 Juni 1964 ing Exeter, sawijining kutha ing New Hampshire, ing Amerika Serikat, Brown minangka putra saka matématikawan lan komposer musik suci, kombinasi sampurna kanggo panganggit sing ing wiwitan taun 2000an bakal menehi révolusi kalangan Kristen menyang liwat sawetara enigmas bisa uga ora spiritual.

Brown sinau ing Akademi Phillips Exeter lan Amherst College, sanajan dheweke uga melu urip sawetara wektu ing Spanyol, khusus ing kutha Asturian Gijón. Dheweke uga urip ing Seville, ing kana dheweke sekolah ing universitas, sanajan konklaf kasebut negesake manawa ora ana cathetan babagan Brown minangka siswa, bisa uga amarga dheweke mlebu kursus Sejarah Seni nalika musim panas. Ngerti manawa, sanajan nggambarake masa depan sing ora adoh banget, dheweke dhisik nggawe gawé rekaman musik bocah ing label Delliance.

Ing taun 1991, dheweke pindhah menyang Hollywood, California, lan nerusake karir dadi pianis nalika kerja dadi guru basa Inggris lan Spanyol. Udakara wektu iki ketemu calon garwane, Blythe Newlon, limalas taun luwih tuwa tinimbang Brown. Sajrone paruh pertama taun 90an, Brown terus ngrekam lagu lan album, kalebu siji kanthi jeneng Angels & setan (kaya ngono?).

Nanging, kecenderungan Brown kanggo literatur bakal teka ing musim panas 1993 nalika dheweke tetep ing pantai ing Tahiti. Ing kana dheweke bakal nemokake novel kasebut Konspirasi Kiamat Sidney Sheldon, sawijining waosan sing menehi inspirasi marang panulis mbesuk kanggo nggawe maneh karir kanthi miwiti novel pertama, Benteng digital, thriller teknologi sing dikalahake para kritikus nanging rampung kanthi sukses komersial sing misuwur. Buku pisanan iki ditutake Malaekat lan Setan ing taun 2000, judhul nampilake Robert Langdon tartamtu kepengin banget karo simbolisme agama lan njupuk sekte Illuminati minangka penjaga utama sawetara rahasia paling peteng ing sejarah.

Pambuka kanggo boom sing tegese ing taun 2003 Kode Da Vinci, penjual paling larang manawa ana kesalahan sejarah sing bisa nyebabake komunitas Katolik ngganggu fakta-fakta kayata asline hubungan sejatine Maryam Magdalena lan Yesus Kristus, modifikasi Injil utawa lokasi Grail Suci sing sejatine.

Buku sing narik kawigaten kabeh jagad lan nuduhake kecemplung umum ing Pustaka Dan Brown.

Buku Dan Brown Paling Apik

Kode Da Vinci

Kode Da Vinci

Diterbitake ing taun 2003, Kode Da Vinci nyritakake aliansi ing antarane profesor simbolisme agama Robert Langdon lan Sophie Neveu, putu saka anggota Illuminati sing rajapati mbabarake anane Grail Suci sing digoleki nemokake akeh rahasia ing sejarah agama Kristen adhedhasar wacan kaping pindho saka Perjamuan Pungkasan utawa pangowahan sejarah lan kedadeyan sing diceritakake ing Alkitab. Luwih saka 80 yuta kopi didolKode Da Vinci minangka sing paling sukses saka saga limang buku sing dibintangi Robert Langdon lan diadaptasi kanggo layar lebar ing taun 2006 Tom Hanks lan Audrey Tautou minangka paraga utama. Sanajan akeh kritik sing ditampa buku saka Gréja lan sejarawan, Kode Da Vinci tetep dadi salah sawijine buku sing paling laris ing sejarah lan referensi literatur sejarah sing ngalami kebangkitan sajrone dasawarsa pertama abad XXI.

Malaekat lan Setan

Malaekat lan Setan

Sanajan diterbitake sadurunge The Da Vinci Code, Malaekat lan Setan dadi sukses amarga nemokake penjual paling larang ing taun 2003. Maneh, Robert Landon main ing film thriller iki ing ngendi dheweke dipanggil karo pusat riset Swiss sawise nemokake mayit manungsa kanthi simbol aneh sing terukir ing kulit. Pitunjuk pisanan sawetara wong bali Illuminati ngancam bom sing bakal njeblug ing jantung Vatikan. Novel kasebut, upaya Brown kanggo nggabungake rong konsep sing bertentangan (utawa bisa uga ora sepira) amarga ilmu pengetahuan lan agama, sanajan diterbitake ing taun 2000, entuk sukses penjualan sing luwih gedhe sawise diterbitake The Da Vinci Code lan diadaptasi ing layar 2009 maneh karo Tom Hanks dadi Langdon.

Simbol sing ilang

Kongkalikong

Buku kaping telu sing dibintangi Robert Langdon diterbitake ing taun 2009 dadi buku sing paling laris ing sedina, minangka tandha murka amarga karya Brown ing dasawarsa pisanan taun 2000an. Setel wektu iki ing Amerika Serikat, luwih khusus ing Washington DC,Simbol sing ilang ndadékaké Langdon ngetutake pitunjuk menyang Piramida Masonik sing dikubur, miturut legenda, ing sawijining kutha.

Kekuwatan digital

Kekuwatan digital

Sanajan ana kritik anget sing dhasar (utamane amarga setting lan katrangan papan ing Seville, kutha sing akeh plot kasebut), Kekuwatan digital, Buku pertama Brown sing diterbitake taun 1998, dadi salah siji saka Karya-karya Dan Brown sing paling misuwur. Novel multi-sales sing protagonis yaiku Susan Fletcher, ahli kriptologi kanggo rahasia NSA (Badan Keamanan Nasional) sing kudu neliti makna kode rahasia paling dhuwur sing ora ana sistem sing bisa ngerti kajaba ana wong sing nembe dibunuh ing Seville.

Kongkalikong

Kongkalikong

Diterbitake ing taun 2001, Kongkalikong yaiku novel nomer loro Dan Brown sing Robert Langdon ora kalebu protagonis. Ing panggonane, kita nemokake Rachel Sexton, sawijining analis intelijen sing kudu nemokake penipuan sing ana gandhengane karo artefak ruang misterius ing Arktik, sawijining acara sing bisa menehi kemenangan ing pemilihan presiden Amerika Serikat anyar.

Apa buku Dan Brown sing disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.