Edgar Allan Poe Biografi lan Buku Paling Apik

Edgar Allan Poe Biografi lan Buku Paling Apik

Edgar Allan Poe

Nalika kita numpak prau layar buku fiksi medeni utawa ilmiahSawetara ngelingi kasunyatan manawa ana pengarang sing wani nglintasi wates tartamtu lan milih genre sing unik nalika transformasi sastra gedhe. Sanajan urip kondhang, Edgar Amerika Allan Poe tetep dadi referensi serat serem lan crita cekak uga model kabeh penulis sing nate wani urip eksklusif saka fiksi. Ayo navigasi ing Edgar Allan Poe biografi lan buku paling apik kanggo ngerti rahasia penyihir peteng iki.

Edgar Allan Poe Biografi

Edgar Allan Poe Biografi lan Buku Paling Apik

Ukiran Edgar Allan Poe. Miturut Edouard Manet.

Lair ing Boston tanggal 19 Januari 1809, Edgar Allan Poe dibaptis sawise karakter sing tampil ing Raja Learn William Shakespeare. Sawise mlayu saka omah kulawarga bapakne nalika Poe mung umur setaun lan pati ibune amarga tuberkulosis setaun mengko, Edgar mlaku-mlaku ing jagad iki nggawa foto wong tuwane minangka siji-sijine memori nyata saka asale. Nalika mbakyune Rosalie dijupuk dening simbah, Poe diadopsi karo perkawinan Frances lan John Allan, saka dheweke nampa pendhidhikan ing Inggris sadurunge bali menyang Richmond (Virginia) ing taun 1820.

Wis umur remaja, Poe nduduhake katrampilan sastra nulis geguritan marang ibune kanca sakelas sing jenenge "To Helen", dianggep katresnan gedhe pertamane. Sajrone tahap iki, bocah sing peteng kasebut nggawe kepribadian sing ora aman lan hermetik sing nemokake ing literatur utawa ambisi jurnalistik cara kanggo entuk kekuwatan marang wong liya sing dheweke adoh saka dheweke. Wis ana ing universitas, karakter kasebut pungkasane nemtokake wong sing percaya duwe ilmu sing unggul sanajan ana sing luwih dhasar. Cita-cita sing bakal suda nalika bapake angkat ora bisa mbayar utang saka Poe sing enom lan dheweke pungkasane nglirwakake pasinaon kanggo mlebu dadi prajurit ing Boston. Sajrone jabatan militer, dheweke nulis rong buku puisi, diterusake nomer telu, dibayar dening rekan-rekane, sing diterbitake ing New York, ing ngendi Poe nyingkirake jabatan militer kanggo nggawe karir dadi panulis.

Nyatane, Poe dadi panulis pisanan sing urip kanthi eksklusif saka fiksi, tujuan rumit ing dasawarsa 1830 sing dilanda krisis ekonomi sing nyebabake sektor literatur. Sawise menang penghargaan kanggo crita cekak Naskah ditulis ing botolPoe pindhah menyang Baltimore, ing kana dhaup karo seduluré Virginia Clemm, sing umure mung telulas taun. Ora entuk warisan saka bapak bapak angkat sing hubungane bakal menehi kompleks komplek yen Poe nyoba menehi ganti rugi karo aspirasi sastrane, dheweke wiwit nulis ing koran Richmond sing sirkulasi tambah akeh amarga kondhang penulis, ulasan lan genre dongeng Gothic. ora dingerteni ing Kulon. Nanging, saiki wis masalah karo alkohol misuwur.

Sajrone taun-taun sabanjure, Edgar Allan Poe nggandhengake wektu panrima sing luwih gedhe lan kurang: wiwit ditolak penerbit New York dadi dongeng antologi crita cekak saka Klub Folio dianggep minangka format non-komersial ing wektu kasebut, nganti pirang-pirang wulan luwe ing pensiun ing Pennsylvania utawa pangembangan narasi polisi ing Majalah Graham, sing ngidini kulawarga urip dadi salah sawijining jaman ekonomi paling apik.

Nanging, Virginia tilar donya amarga tuberkulosis ing taun 1847 nyerbu Poe menyang depresi sing klelep ing alkohol lan laudanum sing bakal mungkasi nyawane tanggal 3 Oktober 1849, tanggal pangarang kasebut Dheweke ditemokake ing negara sing delir ing lurung-lurung ing Baltimore sawetara jam sadurunge seda.

Buku Edgar Allan Poe Paling Apik

Sadurunge diterusake, kudu dielingi meh kabeh karya Poe adhedhasar crita, crita sing novel nalika semana lan kalebu antologi beda sajrone taun-taun sabanjure. Kanthi cara iki, kita bakal nyemak karya penulis sing paling apik liwat crita lan mung novel kasebut.

Narasi Arthur Gordon Pym

Narasi Arthur Gordon Pym

Novel Edgar Allan Poe siji-sijine Iki diterbitake kanthi cicilan ing taun 1938, ngasilake salah sawijining karya penulis sing paling enigmatis. Plot sing nggawa kita menyang kabeh samodra ing endi Arthur Gordon Pym terjun liwat Grampus. Sukses saka mutinies lan kecelakaan kapal sing pungkasane nyebabake protagonis nggoleki jawaban, wis kesel karo eksistensine, ing tlatah Antartika sing adoh lan sepi. Inspirasi murni kanggo sakabat penulis kaya Lovecraft, novel kasebut terus dadi salah sawijining narasi sing paling khas kanggo Poe.

Punapa panjenengan kersa maos Ora ditemokake produk?

Kucing ireng

Kucing Ireng Edgar Allan Poe

Diterbitake ing taun 1843 ing terbitan Philadelphia Saturday Evening Post, Kucing ireng bisa uga Crita sing paling misuwur Poe lan katalis setya alam semesta lan peteng. Crita kasebut nggawa kita menyang omah saka pasangan enom sing nganggo kucing, kewan sing dipateni bojo nalika mabuk. Munculé kucing nomer loro bakal nyuda keharmonisan kulawarga, nyebabake narasi menyang asil sing menehi tandha kepribadian crita iki sing nuduhake bagean kahanan nalika Poe urip lan perasaan kayata nesu, ala utawa nesu.

Bug Emas

Kumbang Emas Edgar Allan Poe

Diterbitake ing taun 1843 ing Surat kabar Dolar Philadelphia,  Bug Emas nyritakake patemon kanca saka William Legrand sing kesepian karo pelayane Jupiter ing sawijining pulau ing sacedhake Charleston, ing endi dheweke nemokake gulungan sing dienkripsi sing mbukak lokasi harta karun bajak laut.

Gagak Gagak

Gagak dening Edgar Allan Poe

Dadi ikon jagad raya Poe lan karya utama sing nggawe dheweke diakoni internasional, Ora ditemokake produk yaiku puisi sing diterbitake taun 1845 ing New York Evening Mirror. Kasedhiya karo swasana serem lan basa sing gaya, karya kasebut nyritakake kunjungane gagak menyang jendhela kekasih sing lagi sedhih, minangka tandha keturunan protagonis menyang neraka dhewe.

Crita lengkap

Edgar Allan Poe Crita Lengkap

Yen sampeyan ngupayakake antologi sing nyipta bagean karya Poe, edhisi Crita lengkap diterbitake dening Penguin nglumpukake 72 karya penulis, kalebu prefaces kanggo Tales of the Folio Club lan Tales of the Grotesque lan Arabesque, uga pitung crita sing durung diterbitake ing basa Spanyol.

Apa karya favoritmu Poe?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.