Anne Rice: biografi lan buku paling apik

Anne Rice

Sumber: La Razón

Tanggal 11 Desember wis surup kanthi pita ireng ing jagad sastra. Lan iku salah siji saka penulis paling misuwur ing internasional, Anne Rice tilar donya amarga stroke. Anake dhewe sing wis ngrilis kabar sedih:

"Aku nglarani atiku ngandhani yen awal bengi iki Anne tiwas amarga komplikasi stroke," ujare putrane Christopher ing media sosial. Dheweke umur 80 taun. Penulis bakal disarèkaké ing mausoleum kulawarga ing Metairie Cemetery ing New Orleans ing upacara pribadi. Bakal ana Lestat, lan Louis, lan Pandora, lan, kaya biasane, Stan sing nulis: "Padha cangkeme ing cangkemku. Ninggalake dhewe kanggo bledhek lan kobong, amarga wedi minangka pemandangan ngimpi apa sing kedadeyan sawise mati.

Anne Rice, ratu vampir

Anne Rice, ratu vampir

Sumber foto Anne Rice: elperiodico

Apa sampeyan ngerti yen Anne Rice dudu jeneng asline? Dheweke lair ing New Orleans ing 1941 lan jenenge Howard Allen O'Brien. Nanging, wiwit cilik dheweke kepengin disebut Anne. Dheweke uga duwe adoration lan passion kanggo vampir lan penyihir.

Babagan urip pribadine ora akeh sing dingerteni Ing taun 1961, nalika umur 20 taun, dheweke nikah karo pujangga lan pelukis Stan Rice Dheweke umure 41 taun, nganti seda tanggal 11 Desember 2002 (ya, dina lan sasi sing padha karo Anne Rice seda).

Minangka asil saka marriage, loro anak lair, Michelle, sing sayangé tilar donya ing umur limang amarga leukemia; lan Christopher Rice, sing ngetutake jejak ibune lan wis dadi wong sing ngandhani patine.

Facet dheweke minangka panulis

Ing tataran sastra, Anne Rice durung nulis bukune mung miturut "jeneng samaran" iki, nanging akeh liyane sing dikenal minangka Anne Rampling utawa AN Roquelaure (iki khusus kanggo tema diwasa).

Buku pisanan sing nyebabake penulis sukses yaiku Wawancara karo vampir, Ditulis ing taun 1973, sanajan diterbitake telung taun sabanjure, ing taun 1976. Kasuksesan kasebut pungkasane ngeculake film adhedhasar buku sing nggawe vampir dadi modis. Iki minangka buku pisanan ing saga, The Vampire Chronicles, lan telu pisanan diadaptasi, sanajan ana jarak wektu sing luwih gedhe antarane sing pisanan lan pungkasan.

Buku pisanan iki, lan akeh sing padha weruh mengko, amarga wis ngandika wis nulis luwih saka 30 novel lan minangka akeh crita lan buku karo jeneng samaran liyane ora go unnoticed. Nyatane, akeh penggemar sing kemah ing njaba omah kanggo ndeleng lan / utawa ngobrol karo dheweke nalika dheweke metu, utamane nalika dheweke lunga menyang misa.

Pancen, ing taun-taun pungkasan, dheweke ora nulis akeh, utawa ora akeh sing dicritakake babagan dheweke, lan uga ana sawetara pertemuan sing ditindakake babagan ulasan negatif babagan tembung-tembung sing digunakake lan cara dheweke dituju. sing maca ora paling sukses.

Nanging sing bener iku bakat kang wis temtunipun, ora mung marang crita ngendi vampir padha protagonists saka kaca lan plot, nanging uga bisa entuk padha karo akeh karakter liyane.

Buku paling apik Anne Rice

Apa sampeyan ngerti Anne Rice sadurunge, utawa bubar nemokake penulis, ora ana keraguan, Ing antarane akeh bukune, ana sawetara sing kudu kita sorot kanggo sukses ing jamane nalika padha metu minangka saben komentar banget positif saka maca. Sawise kabeh, dheweke sing nggawe Anne Rice dadi penulis paling misuwur babagan subyek paranormal.

Apa sampeyan pengin ngerti apa buku-buku kasebut?

Wawancara karo vampir

Kita miwiti karo Interview karo vampir, pisanan saka saga Buku Harian Vampir, amarga nalika metu iku boom. Kanggo titik saka nggawe drakula modern ing wektu sing, lan maneh nalika film metu.

Ing kono kita nemokake vampir sing mutusake kanggo menehi wawancara marang wartawan sing kepengin nyritakake kabeh uripe, saka sadurunge dadi vampir nganti wektu nalika dheweke nyritakake critane.

Ibu utawa Ramses sing dikutuk

Buku iki minangka salah sawijining "vampir" ora katon lan bisa uga kaget sampeyan dibandhingake karo apa sing digunakake Anne Rice kanggo kita. Nanging sejatine iki minangka salah sawijining penulis sing paling apik, mula, yen sampeyan tekan bagean tartamtu, sampeyan ora bisa mandheg maca buku kasebut nganti rampung.

Ing kasus iki, Sanadyan buku kasebut katon babagan Mesir kuna, nanging sejatine plot kasebut ora ana ing kana, nanging ing London lan ing tengah abad kaping XNUMX.. Salah sawijining novel romantis kanthi plot asli sing ora kudu ditinggalake.

Tetralogi saka Sleeping Beauty

Ing kasus iki, sampeyan ora bakal bisa nemokake buku kasebut kanthi jeneng, nanging kanthi jeneng samaran, AN Roquelaure. Iku kasusun saka: Nyulik saka Sleeping Beauty; Paukuman saka Sleeping Beauty; Rilis saka Sleeping Beauty; lan The Kingdom of Sleeping Beauty.

Punika a tetralogi erotis, mula dheweke ora nerbitake kanthi jeneng biasanipun. Nanging dicritakake kanthi apik lan dicritakake manawa sampeyan tetep suspense lan minangka salah sawijining novel paling apik sing diduweni.

Straddling BDSM lan jinis lustful, penulis nggawe tutugan saka crita anak. Mung, ing kasus iki, ora ana hubungane.

Belinda

Belinda
Belinda
Ora ana review

Iki minangka salah sawijining novel sing nyimpulake dhewe, kaya sing sadurunge, dheweke diterbitake kanthi jeneng samaran liyane. Lan ing siji iki sampeyan bisa ndeleng liyane "facet" saka penulis, ngendi dheweke ngandhani crita ing ngendi jinis iku tabu lan karakter banget gawe ketagihan.

Iku crita saka a ilustrator bocah lan wanita enom, meh ora remaja, sing ends munggah nyekel jantung pisanan. Kanggo titik sing sesambetan wiwit duwe dadi ora normal sing ngluwihi watesan.

Lan isih akeh novel karya Anne Rice, nanging iki minangka penghargaan cilik kita. Kang bakal menehi saran? Kang wis menehi tandha sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)