Biografi lan buku paling apik Almudena Grandes

Biografi lan buku paling apik Almudena Grandes

Dianggep salah siji saka panulis gedhe negara kita, Almudena Grandes ngurmati karir sing digawe saka crita sing ngemot sawetara kritik lan nuansa paling unik kanggo kasunyatan Spanyol ing dasawarsa pungkasan. Kita maneh ing biografi lan buku paling apik Almudena Grandes supaya bisa nemokake (utawa nemokake maneh) urip lan kerjane.

Biografi ringkes Almudena Grandes

Eyang Almudena

Photography: Perpustakaan Castilla la Mancha

Wiwit cilik, Almudena Grandes (Madrid, 7 Mei 1960) ngerti yen dheweke kepengin dadi panulis, utamane ing omah sing ibu lan eyange nyengkuyung puisi lan warna-warni warna sing mesthi ana ing meja bocah digunakake nulis. tinimbang nggambar, seni sing diklaim Grandes dheweke durung nate nguwasani. Nanging, konvensi sosial, lan utamane meksa ibune kanggo sinau babagan "karir bocah wadon," nyebabake dheweke mlebu Fakultas Geografi lan Sejarah Universitas Complutense Madrid, sanajan dheweke luwih condhong karo basa Latin.

Sawise lulus, dheweke wiwit makarya nulis katrangan lan teks kanggo ensiklopedia saliyane kanggo peran film sesekali. Akhire, ing taun 1989 dheweke bakal nerbitake The Age of Lulu, novel inisiasi diterbitake dening Editorial Tusquets lan pemenang Penghargaan Senyum Vertikal kanggo Narasi Erotis. Sukses diterjemahake menyang 21 basa lan wis bisa digayuh kanggo adol luwih saka sayuta salinan, utamane sawise adaptasi film Bigas Lunas dirilis ing taun 1990.

Ing taun 1991, Grandes nerbitake novel nomer loro, Aku bakal nelpon sampeyan dina Jumuah, ora sukses sethithik, nalika taun 1994 salah sawijining karya sing paling sukses bisa ndeleng cahya kasebut, Malena minangka jeneng tango, novel sing nyritakake masa remaja lan tahap diwasa wanita enom saka borjuasi ndhuwur ing tengah Transisi lan sing uga bakal digawe film ing taun 1996. Kanthi novel iki, dheweke bakal wiwit misuwur pentinge kasunyatan Spanyol 25 taun pungkasan abad kaping XNUMX lan pentinge wanita minangka protagonis karyane. Sawijining sumber uga ana ing crita liyane kayata Atlas Geografi Manungsa, fokus ing kesalahane klompok papat wanita sing makili rasa wedi lan keraguan kanggo pangowahan generasi.

Pakaryan Grandes berkembang kanthi langkah-langkah raksasa sajrone taun-taun sabanjure, yaiku Ati beku, diterbitake taun 2007, novel sing paling larang. Fokus ing jaman pasca perang, buku kasebut negesake manawa minat penulis dadi narator sejarah Spanyol sing bubar, wiwit Perang Sipil nganti krisis ekonomi. Sing terakhir yaiku topik sing diajak Ngambung roti, ing 2015, novel sing diterbitake kanthi tujuan penulis kanggo mbuktekake sikap para pinituwa kita, yaiku wong sing urip mulya sanajan ana kahanan.

Karya paling anyar, Pasien Dr. García, Big nerusake seri kasebut Episod perang tanpa wates sing diwiwiti ing 2010 lan menang penghargaan Elena Poniatowska ing Meksiko.

Saliyane dadi novelis, Grandes melu program Cadena SER lan dadi kontributor rutin kanggo El País, saliyane wis dadi salah sawijining swara intelektual sing paling pengaruh babagan lanskap politik, utamane sajrone salah sawijining dekade paling angel kanggo negara kita.

Kanthi cara iki, lan ndeleng maneh, Almudena Grandes ora mung nggabungake minangka salah sawijine juru crita hebat ing jaman saiki, nanging minangka swara sing dibutuhake nalika nemokake perspektif sejarah sing luwih anyar.

Buku paling apik anggitane Almudena Grandes

Umure Lulu

Umure Lulu

Diterbitake ing taun 1989, Umure Lulu Iki novel Grandes sing diterbitake kaping pisanan lan puncak karier meteorine. Crita sinau sing ngetutake langkah saka Lulu, bocah wadon umur limalas taun sing menehi kekarepan gedhe banget diwenehake dening kekasih lan dheweke bakal dadi wanita sing, wis diwasa, nyakup kabeh jinis hawa napsu sing mbebayani. Pakaryan kasebut yaiku pemenang penghargaan La Sonrisa Vertical kanggo Erotis Narasi lan diadaptasi ing bioskop ing taun 1990 dening Bigas Luna karo Francesca Neri lan Javier Bardem ing peran judhul.

Malena minangka jeneng tango

Malena minangka jeneng tango

Novel sing nggabungake karir Grandes diterbitake ing taun 1994 lan diadaptasi ing bioskop rong taun mengko karo Ariadna Gil ing peran utama. Sinar X saka borjuis Madrid liwat mripate Malena, bocah wadon umur rolas taun sing nyoba golek papan ing jagad iki kanthi mbandhingake awake dhewe karo adhine kembare, Reina. Labirin saka rahasia kulawarga sing bakal dicoba ditemokake sajrone telung dekade nganti tekan Transisi Spanyol sing bakal ngganti kabeh selawase. Salah siji saka buku paling apik dening Almudena Grandes, temtunipun.

Punapa panjenengan kersa maos Malena minangka jeneng tango?

Atlas Geografi Manungsa

Atlas Geografi Manungsa

Anane wanita ing pustaka Grandes dadi puncak ing karya iki sing diterbitake ing taun 1998 lan diwiwiti ing Departemen Pekerjaan ing omah penerbitan. Bakal ana ing kene, sajrone njlentrehake atlas dening fascikel, nalika papat wanita, Ana, Rosa, María lan Fran bakal nyadari perbudakane kanggo aturan wektu liyane lan ketidakmampuan kanggo mbangun jagad, utawa atlas dhewe, gumantung kepinginan sampeyan saiki. Tur sing sampurna saka rasa wedi lan kepinginan generasi pungkasan, kerja kasebut diadaptasi ing bioskop ing taun 2007 karo Cuca Escribano, Montse Germán, María Bouzas lan Rosa Vila kaya wong wadon papat sing dadi pemimpin kasebut.

Apa sampeyan durung maca Atlas Geografi Manungsa?

Ati beku

Ati beku

Kaca-kaca 919 karya iki sing diterbitake ing taun 2007 negesake tantangan sing wis ditemtokake Grandes kanggo awake dhewe kanggo mbangun novel sing paling ambisius. Review saka wedi lan rahasia saka Perang Sipil sing kita ngerti liwat karakter Álvaro, bapakne sing melu konflik kasebut, lan Raquel, putu wong imigran sing bali menyang Madrid kanthi kahanan sing aneh. Karya kanthi pungkasan sing ora dikarepake sing muji prosa dening Grandes sregep amarga elegan.

Punapa panjenengan kersa maos Ati beku?

Agnes lan kabungahan

Agnes lan kabungahan

Cicilan kaping pisanan saka saga Episodes perang telas, sing kalebu papat judhul nganti saiki, Agnes lan kabungahan Iki diterbitake ing taun 2010 kanthi sukses sukses lan kritis. Karya sing nggambarake gegayuhane Grandes kanggo mbabarake sawetara crita sing paling nggegirisi lan peteng saka perang Spanyol paling gedhe ing abad kaping-1989. Dolanan kasebut diwiwiti ing musim panas XNUMX ing endi klompok komunis Spanyol mutusake nindakake rencana ambisius kanggo dominasi Spanyol sing ditandhani perang lan kepinginan wani wani Inés sing enom dadi protagonis absolut.

Apa sampeyan mikir babagan biografi lan karya paling apik Almudena Grandes?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.