Buku Baltimore

Kutipan saka Joël Dicker.

Kutipan saka Joël Dicker.

Le Livre des Baltimore —jeneng asli ing basa Prancis— yaiku novel katelu dening penulis Swiss sing nganggo basa Prancis Joël Dicker. Diterbitake ing 2013, Buku Baltimore nggambarake penampilan kaping pindho saka novelis Marcus Goldman. Sing terakhir uga dadi karakter utama Bebener babagan kasus Harry Quebert (2012), judhul paling laris pisanan saka panulis Swiss.

Mula, rilis sabanjure sing dibintangi Goldman teka kanthi bar sing dhuwur banget sadurunge. Nang kasus opo ae, review kritik sastra lan resepsi umum nuduhake yen Buku Baltimore ketemu pangarepan. Ora bisa uga, amarga iki minangka novel kanthi kabeh bahan klasik sing paling laris: katresnan, pengkhianatan lan kasetyan kulawarga.

Ringkesan saka Buku Baltimore

Pendekatan awal

Narasi kasebut diwiwiti kanthi gambaran babagan urip anyar Marcus Goldman minangka penulis sing mapan.. Dheweke mutusake pindhah menyang Florida kanggo nulis buku anyar. Nanging ing endi wae dheweke lunga, sastrawan tansah ngrasa angker karo masa lalune. Secara khusus, dheweke ditandhani dening tragedi sing dianggep minangka titik referensi sadurunge kedadeyan penting.

Loro klan ing kulawarga sing padha

Marcus duwe pakulinan ngukur kanthi wektu sing wis suwe wiwit kedadeyan traumatis kasebut. Mrono, crita iki nyemplungaken ing kenangan saka protagonis, ing ngendi rong klompok kulawargane katon. Ing sisih siji ana Goldman saka Montclair—garis keturunane-asor, paling apik. Ing tangan liyane ana Goldmans saka Baltimore, dumadi saka pamane Saúl (pengacara sing sugih), bojone Anita (dokter kondhang) lan putrane, Hillel.

Penulis nyatakake yen dheweke tansah ngujo gaya urip sing canggih saka Baltimore Goldmans, klan sugih lan ketoke invulnerable. Ing kontras, Montclair Goldmans cukup andhap asor; Mercedes Benz Anita sing nggumunake mung padha karo gaji saben taun Nathan lan Deborah - wong tuwane protagonis - gabungan.

Asal saka geng Goldman

Klompok kulawarga biasane ngumpul nalika preian. Ing wektu iku, Marcus nyoba kanggo nglampahi akeh wektu kanggo kulawargane pamane. Sauntara kuwi, iku dicethakaké Hillel (umure padha karo Marcus) Dheweke minangka bocah sing cerdas lan agresif sing nandhang bullying (mbokmenawa amarga dedege cekak).

Nanging, kahanan kasebut owah banget nalika Hillel kekancan karo Woody, bocah lanang sing atletis lan tangguh, asale saka omah sing ora bisa digunakake sing ngirim para pembully. Ora suwe, Woody gabung karo grup kulawarga lan mangkono "Goldman Gang" lair (geng Goldman). Telu wong enom ketoke pinesthi kanggo mangsa gedhe: pengacara Hillel, writer Marcus lan atlit Woody.

khayalan rusak

Sawetara wektu mengko, geng kasebut nampa anggota anyar: Scott Neville, bocah sing ringkih sing duwe adhine sing karismatik, Alexandra. Marcus, Woody lan Hillel rauh ambruk ing katresnan karo prawan, sing rampung ing katresnan karo writer.. Senajan Marcus lan Alexandra ndhelikake hubungane, dheweke ora bisa nyegah rasa nesu ing antarane kanca-kanca.

Sejajar, Marcus wiwit miyak seri saka intrik apik-katahan dening Baltimore Goldmans. Pungkasane, protagonis ngerti yen uripe pamane adoh saka kasampurnan sing ditularake marang wong liya. Akibate, patemon retakan ing kulawarga lan ing geng nggawe tragedi sing diumumake saka wiwitan crita ora bisa dihindari.

Análisis

Asil tragis sing diantisipasi saka bab pisanan ora nyuda kasenengan maca. Iki amarga deskripsi rinci bebarengan karo narasi alon (lan ora ilang irama ing wektu sing padha) saka protagonis sing digawe dening Dicker. Kajaba iku, kedalaman psikologis lan kontekstual paraga kanthi sampurna nglengkapi plot suspense.

Kajaba iku, mung ing pungkasan crita sing bener tujuan protagonis cetha nalika nerangake kasunyatan. Ing titik iki, Sampeyan kudu nyatet sing terjemahan Inggris saka judhul buku -The Baltimore Boys- luwih cocok. Kenging punapa? Inggih, teks kasebut minangka penghargaan Marcus kanggo geng ... mung banjur memedi bisa tenang.

Pamrentah

"Crita sing apik banget iki menehi tandha Dicker minangka sing paling apik kanggo metu saka Swiss wiwit Roger Federer lan Toblerone."

John Cleal saka Kadurjanan Review (2017).

"Dheweke nggawe aku penasaran saka wiwitan nganti pungkasan. Mung komentar sing dakkandhakake (aku uga nggawe iki kanggo buku pisanan), teks bisa wis diowahi ing mratelakake panemume kanggo nggawe buku dicokot liyane langsung lan mimpin. Liyane saka iku, sing rinci. Lintang 5 lan pancen worth maca. ”…

Apik banget (2017).

"Sakabèhé, iki minangka buku sing apik banget babagan katresnan, ngiyanati, cedhak, kasetyan ing antarane rong kulawarga sing bakal nggawe sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan Joel Dicker yen sampeyan durung maca buku sing sepisanan."

Ambegan Liwat Kaca (2017).

Sobre el autor

Joël kontolJoël Dicker lair tanggal 16 Juni 1985, ing Jenewa, sawijining kutha nganggo basa Prancis ing Swiss kulon, ing kulawarga karo leluhur Rusia lan Prancis. Penulis mangsa urip lan sinau ing saindhenging kanak-kanak lan remaja ing tanah air, nanging ora banget antusias babagan kegiatan akademisi biasa. Mangkono, nalika umur 19, dheweke mutusake kanggo mlebu sekolah dramatis Cours Florent ing Paris.

Sawise setahun, dheweke bali menyang kampung halaman kanggo ndhaptar sekolah hukum Universitas Jenewa. Ing 2010, dheweke entuk Master of Laws, sanajan nyatane, semangat sejatine -dituduhake wiwit cilik- padha musik lan nulis. Nyatane, wiwit umur 7 taun dheweke wiwit main drum.

bakat precocious

Nalika Joël cilik umur 10 taun, dheweke ngedegake Gazette des Animaux, majalah alam sing disutradarai suwéné 7 taunya wis Kanggo majalah iki, Dicker dianugerahi Bebungah Cunéo kanggo Perlindhungan Alam. Uga, saben dina Tribune de Geneva dijenengi "pemimpin editor paling enom ing Swiss". Nalika umure 20 taun, dheweke miwiti nulis fiksi kanthi crita "Le Tigre".

Crita cekak kasebut dibedakake karo PIJA —Akronim Prancis kanggo Penghargaan Internasional kanggo Penulis Francophone Muda—ing taun 2005. Banjur, Ing taun 2010 Dicker nerbitake novel pisanane, Dina pungkasan leluhur kita. Plot saka buku iki berkisar babagan BUMN (Eksekutif Organisasi Rahasia), organisasi rahasia Inggris sing beroperasi nalika Perang Donya II.

Buku liyane dening Joel Dicker


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.