Aldous Huxley: buku

Buku Aldous Huxley

Sumber foto Aldous Huxley: Picryl

Kita mung mikir Aldous Huxley yen ana siji buku, yaiku 'Brave New World', nanging sejatine penulis nulis luwih akeh karya. Nanging, yen kita takon sampeyan Aldous Huxley lan buku-bukune, Apa sampeyan bisa ngandhani sawetara liyane tanpa ndeleng ing Internet? Kemungkinan, mung sawetara sing bisa mangsuli pitakon kasebut.

Mulane, ing kesempatan iki, kita pengin fokus marang penulis, sing dianggep minangka salah sawijining pemikir paling penting ing abad kaping XNUMX. Nanging sapa sing nulis iki? Lan buku apa sing ditulis? Kita pitutur marang kowe kabeh.

Sapa Aldous Huxley

Sapa Aldous Huxley

Sumber: budaya kolektif

Sadurunge ngerti endi buku Aldous Huxley, luwih becik sampeyan ngerti sethithik babagan sejarah penulis iki, sing wiwit saiki kita pitutur marang kowe sing cukup nggumunake.

Aldous Huxley, jeneng lengkap Aldous Leonard Huxley, lair ing Godalming, Surrey, ing taun 1894. Kulawargane ora "asor" amarga ora digatekake. Lan mbah kakunge yaiku Thomas Henry Huxley, ahli biologi evolusi sing misuwur. Bapake, uga ahli biologi, yaiku Leonard Huxley. Kanggo ibune, dheweke minangka salah sawijining wanita pisanan sing diidini sinau ing Oxford, adhine Humphrey Ward (novel sukses sing banjur dadi pelindung), lan keponakane Matthew Arnold, pujangga sing misuwur.

Aldous minangka anak nomer telu saka papat. Lan kabeh warisan lan intelijen kasebut dibayangke ing saben bocah (kakakipun minangka ahli biologi lan popularisasi ilmiah sing misuwur).

Aldous Huxley sinau ing Eton College. Nanging, nalika umur 16 taun, dheweke meh wuta suwene setengah taun amarga serangan keratitis punctate, penyakit mripat. Senadyan mangkono, ing wektu iki dheweke sinau maca lan muter piano nganggo sistem Braille. Sawise wektu kasebut, dheweke bisa ndeleng maneh, nanging cacat banget amarga dheweke duwe akeh watesan ing mripat loro.

Iki nggawe sampeyan kudu nyerahake impen dadi dhokter lan pungkasane lulus ing sastra Inggris saka Balliol College, Oxford.

Ing umur 22, lan senadyan masalah sesanti, kang diterbitake buku pisanan, Roda Kobong, ing kono ana kumpulan puisi sing dirampungake sajrone patang taun kanthi telung jilid: Yunus, Kalah Pemuda, lan Leda.

Ing babagan pegaweyane, dheweke dadi profesor ing Eton, nanging pungkasane mandheg amarga dheweke ora seneng banget. Sakcepete sawise, dheweke kerja ing majalah Athenaeum bebarengan karo tim editor. Dheweke ora nulis nganggo jeneng asline, yen ora nganggo jeneng samaran, 'Autolycus'. Setaun sawise proyek kasebut, dheweke dadi kritikus teater kanggo Westminster Gazette.

Ing taun 1920 dheweke wiwit nerbitake crita pisanane. Sing pisanan yaiku Limbo, nalika taun-taun sabanjure, dheweke bakal nerbitake The Human Wrap, My Uncle Spencer, Two or Three Graces lan Fogonazos.

Nanging novel nyata pisanan yaiku skandal Crome, sing nggabungake karir minangka panulis.

Sawise buku kasebut, akeh liyane terus teka, kang digabungake karo passion liyane, lelungan. Sing ngidini dheweke ora mung nulis ing pirang-pirang genre lan plot, nanging uga bisa urip ing budaya sing beda-beda sing nggegirisi dheweke lan minangka bagean saka uripe dhewe.

Ing taun 1960 masalah kesehatane wiwit. Ing taun kasebut, dheweke didiagnosa kanker ilat lan tahan rong taun nganggo radioterapi. Pungkasan, tanggal 22 November 1963, Aldous Huxley tilar donya kanthi menehi rong dosis LSD, ora tanpa ninggalake instruksi apa sing kudu ditindakake: ing tangan siji, maca Kitab Mati Tibet ing kupinge; ing sisih liyane, dikremasi.

Aldous Huxley: buku sing ditulis

Aldous Huxley: buku sing ditulis

Sumber: BBC

Aldous Huxley minangka panulis sing produktif, lan ya iku Dheweke njupuk akeh novel, esai, puisi, crita ... Ing kene kita ninggalake sampeyan dhaptar sing wis ditemokake karo kabeh karyane (matur nuwun kanggo Wikipedia).

Puisi

Kita wiwiti karo puisi amarga iku bab pisanan Aldous Huxley diterbitake ing buku. Senajan sing pisanan sing paling tuwa, banjur ana wektu liyane nalika dheweke nulis maneh.

  • Roda kobong
  • Yunus
  • Kekalahan pemuda lan puisi liyane
  • Menehi
  • limbo
  • Geguritan sing dipilih
  • Cicadas
  • Puisi Lengkap dening Aldous Huxley

Dongeng

Babagan sabanjure sing diterbitake babagan genre yaiku crita. Kaping pisanan yaiku sing ditindakake nalika isih enom, nanging mengko dheweke nulis sawetara maneh.

  • limbo
  • Amplop manungsa
  • Pakdhe spencer
  • Loro utawa telu matur nuwun
  • Flames
  • Senyum Mona Lisa
  • Tangane Yakub
  • Gagak taman

Novelas

Kanthi novel-novel kasebut, Aldous Huxley sukses banget wiwit sing pertama diluncurake. Nanging luwih-luwih karo Brave New World, sing paling umum dikenal. Nanging ana akeh liyane. Ing kene sampeyan duwe dhaptar lengkap.

  • Skandal Crome
  • Tari satriya
  • Seni, katresnan lan liya-liyane
  • Counterpoint
  • Jagad sing seneng
  • Buta ing Gaza
  • Angsa lawas mati
  • Wektu kudu mandheg
  • Monyet lan inti
  • Jin lan dewi
  • Pulo
Aldous Huxley: buku sing ditulis

Sumber: Happy

karangan

Saliyane kabeh perkara ing ndhuwur, dheweke diwenehi banget kanggo menehi perspektif babagan urip lan masalah liwat karangan. Mesthine, dheweke kandhel lan sampeyan kudu njupuk wektu kanggo ngerti, nanging filsafat ing wektu iku paling apik lan saiki dheweke diakoni minangka salah sawijining panulis penting ing abad kaping XNUMX.

  • Musik ing wayah wengi
  • Kepiye carane ngatasi? Masalah Perdamaian sing konstruktif
  • Wit Zaitun
  • Pungkasan lan sarana
  • Grey eminence
  • Seni ndeleng
  • Filosofi perennial
  • Ilmu, kamardikan lan tentrem
  • Krisis kaping pindho
  • Tema lan variasi
  • Setan saka Loudun
  • Lawang saka persepsi
  • Adonis lan Alphabet
  • Swarga lan neraka
  • Kunjungan anyar menyang jagad sing seneng
  • Sastra lan ilmu
  • Moksha. Tulisan babagan psychedelia lan pengalaman visioner 1931-1963
  • Kahanan manungsa
  • Huxley lan Gusti Allah

Literatur lelungan

Akhire, lan Masangake kesenengane nulis, dheweke uga duwe wektu kanggo nggawe sawetara buku perjalanan. Ing kono dheweke ora mung njlentrehake kaya apa kutha utawa papan sing ditekani, nanging uga nuduhake apa sing dirasakake ing saben papan. Saka iki, dheweke ora nulis akeh, sanajan ing sadurunge dheweke ngobati plot kanthi bagean saka lelungane.

  • Sadawane dalan: cathetan lan karangan saka turis
  • Ngluwihi Teluk Meksiko
  • Jesting Pilatus: Liburan Intelektual

Apa sampeyan wis maca apa wae saka Aldous Huxley? Buku apa sing disaranake saka dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)