Agatha Christie: buku

Buku Agatha Christie.

Agatha Christie: Buku Pilihan.

Yen sampeyan wis nggoleki "buku Agatha Christie" ing web, sampeyan butuh karya sastra detektif sing apik. Panulis dianggep dening spesialis literatur minangka ikon novel ireng, jagad grayscale jembar iki. Gaya narasi Christie nggabungake unsur khas gaya Sherlock Holmes, sanajan kanthi sentuhan sindiran lan ironi sing hebat, sanajan awake dhewe. Para protagonis nampilake intelijen, wani, galak, mandiri lan idiosyncrasy sing superlatif, kuwalitas gawan — contone— ing salah sawijining subjek sing paling legendaris: Hercule Poirot

Christie (15 September 1890 - 12 Januari 1976) Dheweke lair ing Torquay, Devon, Inggris Raya. SJeneng lengkap yaiku Agatha Mary Clarissa Miller. Dheweke paling enom saka telung sadulur saka pernikahan antara Frederick Alvah Miller lan Clara Boehmer.

Kanak-kanak, muda lan pengaruh

Bocah-bocah isih cilik ing Ashfield, ing omah sing diubengi pekarangan lan wit.. Lokasi iki bakal menehi inspirasi marang pirang-pirang adegan sing dicritakake ing novel-novele, kanthi pedunung sing tenang - ketoke - nanging bisa dipateni kanthi tliti lan getih adhem (supaya bisa nampa warisan jus utawa nyingkirake bojo sing ngganggu).

Masa remaja yaiku bocah wadon Inggris sing khas ing kelas sing sugih. Dheweke nampa instruksi omah saka wong tuwa lan guru pribadi. Dheweke sinau nyanyi, sulaman, masak, lan ngolah kebon. Sajrone wektu kasebut, dheweke maca akeh dongeng, Dickens lan Conan Doyle. Dheweke uga akeh lelungan, dadi Riviera lan Mesir dadi loro papan sing menehi kesan banget.

Bapake minangka borjuis saka New York lan ibune wanita Inggris sing canggih lan budaya sing melu aktif mbentuk bocah enom Agatha lan menehi semangat supaya dheweke nulis wiwit cilik. Nalika semana dheweke nggawe karakter adhedhasar detektif klasik ing jamane, nanging mbaka sethithik dheweke nambah kuwalitas dhewe. Minangka gegayutane, ana akeh rasa kepengin sastra.

Artikel sing gegandhengan:
Agatha Christie: penasaran literatur saka Lady of Crime.
Kutipan Agatha Christie.

Kutipan Agatha Christie.

Ing taun 1912, dheweke ketemu lan dadi tunangan karo Pak Archibald Christie, sing dikawinake rong taun mengko.. Bojone dadi aviator, gabung karo Tentara Prancis sajrone Perang Gedhe, dene Agatha dadi sukarelawan ing Rumah Sakit Palang Merah Torquay. Pengalaman kasebut mbantu dheweke nganalisis psikologi wong, sing dijelasake kanthi trampil ing novel-novel kasebut.

Publikasi pisanan

Agatha Christie ditugasake ing dispensary rumah sakit nalika perang rampung, ing kana dheweke kontak kaping pisanan karo racun-racun sing mengko bakal digunakake ing crita. Kajaba iku, dheweke dadi pamaca rutin drama polisi Doyle lan Chesterton. Nalika perang seda, dheweke wiwit nulis novel pertama, Kasus Gaya sing Misterius, dibintangi detektif kinasih Poirot.

Novel iki diterbitake taun 1920 dening Bodley Head Publishing House, saka London, matur nuwun karo John Lane, sawise ditolak nganti enem penerbit sing beda. Kontrak pisanan kasebut ora nguntungake banget kanggo penulis, nanging dheweke seneng banget yen bisa diterbitake. Nanging, sawise tundhuk karo papat novel liyane sing disepakati, dheweke mutusake golek kahanan sing luwih apik.

Sawise perang, Christie kesah liwat Afrika Selatan, Australia, Selandia Baru, Kanada lan Amerika Serikat, kanthi cara iki, dheweke entuk ilmu sing luwih memperkaya karyane. Kajaba iku, antarane 1921 lan 1925 dheweke nerbitake pirang-pirang crita cekak ing majalah (taun-taun mengko diklumpukake kanthi volume) sing ngidini dheweke entuk pendapatan anyar kanthi terus-terusan.

Dadi, sajrone taun kasebut, dheweke nulis buku sing bakal sukses sawetara dekade mengko, ing antarane bisa diarani jeneng Rajapati ing Sambungan (1923), Wong sing nganggo Kostum Coklat (1924) lan Rahasia cerobong asep (1925). Sanajan bakal Musuh Rahasia (1922) sing paling misuwur kanthi plot aksi sing rumit ing antarane mata-mata. Nalika semana dheweke ngandut putrine Rosaleen.

Gambar dening Agatha Christie.

Panulis Agatha Christie.

Sukses sastra lan pegatan

Rajapati Rogelio Ackroyd Judhul novel detektif sing ing taun 1926 menehi Agatha misuwur kanthi pasti, sing sajrone taun kasebut mutusake nggunakake jeneng mburi bojone kanthi jeneng literatur. Iki minangka salah sawijining karya sing paling misuwur; terus-terusan nggabungake elemen kejutan lan petunjuk palsu, diwiwiti karo narator, Dr. Sheppard, sing ternyata dadi tukang mateni.

Taun-taun candhake pancen rame kanggo panulis, amarga dheweke kudu ngatasi sedane ibune lan depresi. Ora suwe sawise dheweke pegatan, ing taun 1928, amarga bojone ninggalake dheweke kanggo wanita liyane. Siji-sijine dhukungane sajrone kesusahan yaiku nulis lan putrine Rosaleen, sing dheweke tinggal udakara setaun setengah taun ing Kepulauan Canary.

Sanajan ana kahanan, Agatha Christie bisa nerbitake akeh karya liyane: Papat gedhe (1927), Misteri Sepur Biru (1928), Pitu Tandha Misteri (1929), Rajapati ing Villa del Vicario (1930) lan Jam Raksasa (1930 - kanthi jeneng Mary Westmacott, biasane digunakake kanggo crita romantis).

Rawuhing katresnan lan Perang Dunia II

Sajrone lelungan menyang Irak ing taun 1930, Agatha ketemu karo Max Mallowan, arkeolog terkenal sing mengko dijodohake. Dheweke umure luwih enom sepuluh taun, amarga sebab kasebut panulis awal-awal ora ragu-ragu kontrak karo perkawinan kaping pindho, nanging banjur setuju. Wiwit iku, dheweke bakal ngancani bojone menyang macem-macem papan ing Yunani, Suriah lan Irak, nalika dheweke ngekstrak lan dheweke nulungi bahan fotografi.

Nanging perkawinan sing bahagia bakal diganggu ing meh kabeh Perang Dunia II.minangka Prof Mallowan tumindak dadi penasihat urusan Arab menyang Angkatan Darat Inggris ing Afrika Lor, amarga ngerti babagan basa lan adat istiadat Timur Tengah.

Sajrone konflik kasebut, panulis mlebu dadi sukarelawan ing University College Hospital London. Ing puskesmas kasebut, dheweke nulis kanthi tenanan, ana akeh karya sing njlimet nganti ana sing seneng Pembunuh Turu (1976) dilindhungi undhang-undhang liwat notaris kanggo diterbitake sawise seda. Judhul terkenal liyane wiwit dasawarsa kasebut yaiku Badan ing Perpustakaan (1942), Pati Wis Akhir (1944) lan Ketiadaan ing Musim semi (1944 - minangka Westmacott).

Agatha Christie: Buku lan Lelungan

De Transfer terus-terusan kasebut menehi inspirasi kanggo nggawe akeh lokasine kanggo publikasi mbesuk.. Mula, dheweke muncul — ing antarane judhul liyane— Rajapati ing Orient Express (1934), Rajapati ing Mesopotamia (1936), Pati ing Kali Nil (1937) lan Tanggal Kasedhiya: Misteri Poirot (1938).

Nganti matine, Agatha Christie terus nulis buku lan crita cekak sing ora kaetung, umume sing dibintangi Hercule Poirot, sing diparingi mulya Langsir (diterbitake ing taun 1975, nanging ditulis sajrone taun 40an).

Gambar saka "Murder is Easy", salah sawijining bukune Agatha Christie.

"Murder is Easy", salah sawijining bukune Agatha Christie.

Kajaba iku, panulis ngasilake lan ngawasi lakon sing misuwur kayata Mousetrap (1952). Secara total, buku-bukune Agatha Christie wis adol luwih saka 300 yuta eksemplar, wis liwat pirang-pirang edisi, lan wis diterjemahake menyang luwih saka 28 basa.

Pakaryané yaiku paling apik penjual sing paling penting ing genre novel detektif, kanthi akeh pagelaran ing teater, film lan televisi. Sawetara wong ing jaman saiki wis kontak langsung utawa ora langsung karo warisan intelektuale.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Interrobang ngandika

    Cukup jelasake yen Agatha Christie ora nate nulis novel kejahatan, dheweke minangka novel detektif utawa enigma.
    Greetings.

  2.   ALLAN ngandika

    Aku maca 8 kasus kanggo Poirot, aku wis ngrampungake.

bool (bener)