Buku Spanyol paling apik ing sejarah

Buku Spanyol paling apik ing sejarah

Sastra kita, sing pungkasane ana ing Pyrenees lan kadang-kadang dadi surealis ing Kepulauan Canary, sing mlumpat saka Valencia menyang Extremadura ngliwati Mancha sing kebak mitos lan crita sing hebat, nggawe jagad surat sing ora nate mandheg nyipta maneh. Kanggo mekar. Iki buku Spanyol paling apik ing sejarah padha negesake.

Buku Spanyol paling apik ing sejarah

La Celestina, dening Fernando de Rojas

La Celestina dening Fernando de Rojas

Sanajan versi pertama karya kasebut teka ing jaman Raja-raja Katulik, ora bakal nganti abad kaping XNUMX nalika salah sawijining karya literatur sing paling penting bakal entuk sukses sing bakal nggawe gaya kasebut minangka sawijining genre, sawijining sastrawan lan fenomena budaya. Dianggep minangka «tragis", Celestine nyritakake babagan bocah enom loro, Calisto lan Melibea, digabung karo trik pelacur sing dikenal kanthi jeneng «Celestina». Pakaryan kasebut dilarang nalika Inkuisisi, diwiwiti maneh sawetara wektu mengko.

Lazarillo de Tormes

Lazarillo de Tormes

Sanajan tanggal publikasi ora dingerteni, versi lawas saka salah sawijining karya sastra Spanyol sing hebat tanggal saka 1554. Wayahe protagonis, Lazarillo de Tormes, dheweke kepeksa slamet saka masa kanak-kanak sing sengsara nganti pesta pernikahane, liwat sawetara tokoh kayata buta sing misuwur sing ditipu sajrone crita. Dianggep minangka upaya kanggo jaman sing ora nyenengake lan lamis masarakat sing rusak dening para ulama, Lazarillo de Tormes dilarang nganti abad kaping XNUMX dening Inkuisisi sing dheweke nyoba panganggit anonim sing nulis lakon.

Don Quixote de la Mancha, dening Miguel de Cervantes

Don Quixote de la Mancha dening Miguel de Cervantes

Diterbitake ing wiwitan taun 1605, Don Quixote bakal ganti ora mung suwe literatur ing Spanyol, nanging uga ing saindenging jagad. Crita saka wong lanang sing maca novel-novel chivalric sing gedhe banget nyebabake kebingungan kincir angin La Mancha karo para raksasa luwih saka novel anyar, gabungan saka referensi wektu lan karakter polifonik, sing beda-beda panemune para protagonis merevolusi cara nyritakake lan ngatasi realisme. Ora diraguhi, karya lirik sing paling universal.

Apa kowe durung maca «Quijote"?

Fortunata lan Jacinta, dening Benito Pérez Galdós

Fortunata lan Jacinta dening Benito Pérez Galdós

Dianggep akeh minangka karya paling apik ing Galdós, bisa uga dipengaruhi dening Bupati, diterbitake sakcepete sadurunge dening kancane Leopoldo Alas Clarín, Fortunata lan Jacinta ngomongake wanita loro. Siji, Fortunata, iku kutha brute lan cilik, dene Jacinta alus lan saka kulawarga sing apik, ana rong cagak sing ngelawan sing bakal ketemu amarga ketiban nasib sing tragis. Karya kasebut diterbitake ing taun 1887 sawise taun lan setengah tumitah dening Galdós, sing nandur modhal upaya karir ing karya iki.

Punapa panjenengan kersa maos Fortunata lan Jacinta?

Reeds and lempung, dening Vicente Blasco Ibáñez

Reeds lan lempung dening Vicente Blasco Ibáñez

Ing taun 1902, Spanyol kuciwa karo awake dhewe. Kita wis ilang Kuba, benteng pungkasan kekaisaran gedhe sing meksa kita goleki negara kita, salah sawijining nilai lan warisan sing ora dikarepake. Bagéan saka inti saka era iki nemtokake Reeds lan lendhut, karya Blasco Ibáñez mlebu Albufera ing Valencia sing nggawe crita pambrontakan ing antarane protagonis, Tonet, marang simbah lan bapake, loro petani sing asor, lan crita tresnane karo Neleta. Bagéan utama saka naturalisme, Cañas y Barro minangka novel kanthi pewarna tradisional padhet amarga kecanduan.

Kulawarga Pascual Duarte, dening Camilo José Cela

Kulawarga Pascual Duarte dening Camilo José Cela

La Sastra Spanyol Iki ngidini kita nyedhaki kasunyatan saben wektu lan liyane sing tanggung jawab nggabungake kabeh wacana kasebut ing karya sing padha. Iki kedadeyane novel paling apik anggitane Camilo José Cela, diterbitake ing taun 1942 lan potret wong lanang saka deso Extremadura wiwit taun 1882 nganti 1937, yaiku jaman Spanyol sing ngalami politik. Jalur candhi sing banjur kalebu saka ing naturalisme, realisme lan novel sosial sing nemtokake wektu sing njeblug ing Perang Sipil sing nyebabake konsekuensi sengsara kanggo Spanyol.

Lee Kulawarga Pascual Duarte.

Nada, dening Carmen Laforet

Nada, dening Carmen Laforet

Andrea minangka wanita enom sing lunga menyang Barcelona kanggo sinau Filsafat lan Sastra. Babagan anyar sing debat ing antarane konflik internal kulawarga lan hubungan sing ana ing pengalaman ing universitas. Swara wektu kaya saiki wektu perang, Nada dadi juara edisi pertama Hadiah Nadal mbukak lawang anyar kanggo literatur lan, khusus, kanggo sawetara panulis sing Laforet dadi conto.

Limang jam karo Mario, dening Miguel Delibes

Limang jam karo Mario, dening Miguel Delibes

Sawise kelangan bojone, wong wadon ngurus awake nalika wengi. Ing meja ing sisih amben, ana teks-teks saka Kitab Suci sing digarisbawahi karo garwane, minangka pemicu sing nyebabake protagonis ngumandhang monolog sing ora karu-karuan, mula dheweke nuwuhake karep lan rasa kikuk sajrone urip. Wusana kanggo ngringkes peran wanita Spanyol ing abad kaping-XNUMX kanthi cara sing unik lan cerdas ... dadi Delibes.

Limang jam karo Mario Pancen apik banget.

Ati dadi putih, dening Javier Marías

Ati dadi putih saka Javier Marías

«Aku ora pengin ngerti, nanging aku ngerti yen salah sawijining bocah wadon, nalika dheweke dudu bocah maneh lan durung suwe bali saka perjalanan manten, mlebu kamar mandhi, ngadeg ing ngarep kaca, mbukak blus , dheweke nyingkirake kotang lan nyedhaki jantung kanthi pucuk bedhil ... »

Wiwitan mitos iki minangka bedhil wiwitan kanggo salah sawijine karya sastra kontemporer sing hebat lan sukses sales apik sawise diterbitake ing 1992. Ati dadi putih, sing edhisi paling anyar diluncurake ing 2017 nalika mengeti ulang taune kaping 25, nyritakake babagan protagonis sing bubar nikah sing bulan madu ing Havana nggawe luwih saka siji kejutan kanggo bebrayan kasebut.

Prajurit Salamina, dening Javier Cercas

Prajurit Salamina dening Javier Cercas

Ditemtokake dening akeh minangka conto fraksi (kasunyatan + fiksi), Prajurit Salamis, diterbitake ing 2001, tansaya gedhe saka Obsesi Cercas karo prajurit sing nylametake Rafael Sánchez Mazas, panulis Falange Spanyol lan kanca saka Franco, sing lolos saka penembakan massal ing Barcelona nalika surup Perang Sipil Spanyol. Gabungan fantasi lan kasunyatan sing sampurna, luwih saka upaya nyedhaki perang Spanyol sing gedhe ing abad kaping XNUMX, fokus ing kesenengan "urip maneh" nalika ora kentekan niat.

Apa buku Spanyol paling apik kanggo sampeyan?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)