Bosch. Adaptasi novel Michael Connelly sing apik banget

Michael Connelly. Profil Twitter

Bosch yaiku judhul seri televisi sing nyakup novel-novel sing ditulis dening Amerika Utara Michael Connelly. Lintang-lintang ing detektif saka Departemen Kepolisian Los Angeles Harry Bosch lan dheweke wis padha 23, sing pungkasan Geni wengi. Su adaptasi menyang layar cilik, saka 6 mangsa y 10 bab saben, iku paling apik sing saiki bisa dideleng, manawa sampeyan lagi maca utawa nonton. Iki duweke maneh amarga wis dadi seri taun iki.

Bosch - Novel

Michael Connelly Dheweke kalebu klompok hebat saka genre Negro Amerika Utara kontemporer. Wartawan lan editor saka prastawa Pirang-pirang taun, dheweke kerja ing Los Angeles Times lan nggawe Hieronymus "Harry" Bosch ing 1992 ing Gema ireng (sing menang Edgar Award). Wiwit iku, Harry minangka salah sawijining karakter sing paling misuwur, ditututi lan dikagumi.

Aku durung maca 23 novel kasebut, nanging aku wis maca sawetara lan antarane Favoritku padha Kutha Balung y Naga sanga.

  • Sapa Harry Bosch?

Ing buku Harry Bosch yaiku ... a veteran saka perang saka Vietnam, putra a perek sing dipateni nalika bocah lan sapa kasus ora wis ngatasi. Dheweke tuwuh ing panti asuhan lan urip sing ditandhani karo kasunyatan kasebut, pengalamane ing perang lan kerjane dadi detektif rajapati pisanan lan sawise unit kasus mbukak saka LAPDing Kantor polisi Hollywood.

Bosch iku polisi serius, mungkin kasar kadang nanging diajeni rampung, lan kanthi cara tartamtu kanggo ngadhepi lan ngrampungake kasus kasebut. Tliti banget ing kantor, digulingake ing saben kasusSithik mbaka sethithik, dheweke narik senar sing ditemokake, lan kanthi tekad lan ora ngeculake nalika dheweke ngerti yen iku sing bener. Minangka salah sawijining wong sing luwih becik duwe kanca ketimbang mungsuh. Lan sanajan dheweke kayane ora ngunggahake driji nalika ana wong sing pengin adu arep, luwih becik ora nolak dheweke.

Hobi jazzwis putri, Maddie, sing dheweke dadi hak asuhan karo Ex bojo Eleanor. Uga duwe sedulur tiri saka pihak bapak, Mickey haller, sing dianggo minangka pengacara bek lan sing lintang saga liyane judhul.

Lan ing novel lan seri kasebut, ing urip pribadi Hubungan Harry lan wanita karo wanita cukup adil lan minimal, sing ora nyuda minate crita. Yen padha Hubungan sampeyan karo kolega lan bos sampeyan penting, sing ngerti kepiye carane dheweke nggunakake (Harry ninggalake LAPD ing kesempatan lan dheweke ngajokake luwih saka sepisan), nanging dheweke mesthi ndhukung.

  • ing judhul sing nggawe saga yaiku:
  1. Gema ireng. 
  2. Es ireng. 
  3. Pirang beton. 
  4. Coyote pungkasan. 
  5. Passage menyang swarga. 
  6. Penerbangan malaekat. 
  7. Peteng tinimbang wengi. 
  8. Kutha Balung. 
  9. Lampu sing ilang. 
  10. Salib ala.
  11. Sumber pungkasan. 
  12. Taman Echo. 
  13. Observatorium. 
  14. Naga sanga. 
  15. Downhill. 
  16. Kothak ireng. 
  17. Ruangan kobong. 
  18. Ing sisih liyane. 
  19. Sisih peteng pamitan. 
  20. Loro pasuryan kasunyatan. 
  21. Wengi suci. 
  22. Sesi wengi. 
  23. Geni wengi.

Bosch - Serie

Iki diprodhuksi dening Amazon lan ing antarane produser eksekutif kalorone Michael Connelly —Sapa sing mlebu pirang-pirang bab minangka panulis skrip— minangka Titus uga, sing nggawe Bosch urip. Lan ora adaptasi siji kasus saben musim, luwih becik nyampur sawetara pigura dijupuk saka buku. Contone, ing Mangsa 1 njupuk materi saka Pirang beton, Kutha Balung y Taman kumandhang.

Saben kasusun saka 10 episode ing endi kasus beda berkembang alon-alon nanging mesthi, ora corak skrip tajam utawa trik. Sukses yaiku dheweke nindakake karo tempo sing padha, gantian ing antarane proyek pulisi ngirim, las nguber lan nembak, ambushes lan resolusi sing tepat lan uga seneng banget ing pungkasan saben musim.

Salah sawijining bedane karo novel yaiku dheweke nampilake Harry minangka veteran saka Perang Teluk pisanan, supaya luwih kontemporer karo saiki. Lan mesthi kanggo sing paling murni saka karakter, Fisik Welliver Dudu Harry sastra, kaya sing asring kedadeyan.

Nanging, kanggo sing nonton tanpa referensi, utawa sing pisanan nyedhaki dheweke liwat seri, dheweke bakal nemokake komposisi sing sampurna hieratisme lan soliditas ing interpretasi lan gambar Welliver. Kaya dene paraga liyane.

Distribusi

Perlu disorot rong karakter, umpamane tanpa daging utawa balung:

  • sing kiat Los Angeles, kutha paling sinematik ing saindenging jagad lan setelan eksklusif lan kepengin banget dadi luwih akeh penulis (waca James ellroy). Karo bale kutha sing apik, bukit, dalan lan papan, ora dingerteni spontan house ing dununge Bosch, dheweke katon paling apik lan paling peteng ing wektu sing padha.
  • Lan Kantor polisi Hollywood, sinten katergantungan nyata dheweke dadi tuan rumah syuting seri kasebut lan nyedhiyakake cedhak karo karya polisi sing paling nyata.

Minangka kanggo pemeran kasebut dhewe, ana megah makarya Titus uga, aktor berjuang ing akeh film lan seri (Ilang, Putraning Anarki, Deadwood…). Dheweke wis pantes nampa dibintangi peran pangenalan lan kecemerlangan kanggo sejarah sing dawa dadi sekolah menengah mewah.

Dheweke nutupi dheweke, kanthi serius lan kerja sing padha, Jamie Hector, minangka pasangan sampeyan detektif jerry edgar; Madison lintz minangka Maddie boschutawa Sarah clarke minangka Eleanor Pengin.

Panyebut khusus digawe dening pasangan sing counterpoint lan meh jiwa Departemen: detektif Johnson lan Moore utawa Barrel y Crate, kaya sing wis dingerteni (Troy Evans lan Gregory Scott Cummins), sing arep pensiun nanging isih menehi akeh dolanan.

Lan panggedhe: ing letnan Grace Billet (Amy aquino), sing mesthi karo bawahane sing angel lan diwasa; Y Kepala Irvin Irving (lance reddick), sing uga duwe cara khusus supaya tertib.

Kok ndeleng

Amarga yen sampeyan amatir kanggo genre lan nonton seri polisi saka bandhulan, Bosch Iki kalebu tradhisi sing paling apik ing klasik. Kanthi tutul saka Lagu sedhih saka dalan bukit kanggo sing paling nostalgia, sing konsepsi y invoice visual uga solvensi saka aktor, ing skrip y dialog incisive lan presisi (luwih kuat ing versi asli) apik banget.

Kanggo paling nggrundel, bisa uga bisa uga rada kesasar kanggo ngetutake plot sing intersecting, nanging sanajan mangkono, mung bisa dinikmati kualitas nyuling.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)