_The snowman_, versi film sing gagal kanggo novel Jo Nesbø

Ing pungkasan Juli aku nulis artikel iki sawise ndeleng trailer pertama versi film saka Wong Salju, Novel laris lan populer Jo Nesbø. Aku njaga nada sing dikandung uga dilindhungi undhang-undhang babagan sing bisa kita ngarepake para pamiarsa saka panulis lan pamirsa Norwegia tanpa referensi. Wis dirilis sepuluh dina kepungkur lan saiki aku duwe pendapat sing mung aku sing bisa tanggung jawab lan aku wis curiga.

Maneh bioskop kasebut ora cocog karo adaptasi sastrawan kanggo novel. Lan sing iki pancen ringkih amarga bahane luwih apik tinimbang plot, swasana lan karakter hebat sing digawe dening Nesbø. Amarga makhluk sing paling disenengi lan karismatik, Komisioner Harry Hole, ora pantes menehi potret utawa narasi salah sawijining crita sing paling apik, mula ora ana, kosong lan bosen. Ora direktur, Swedia Tom Alfredson, utawa pemain internasional lan ora teratur sing tundhuk ing tugas kasebut.

Film kasebut

Sampeyan kudu ndeleng film iki, utamane lan utamane yen sampeyan maca Jo Nesbø tanpa syarat lan sampeyan nganggep iki Bolongan Harry Dheweke minangka salah sawijining karakter sastra sing paling kuat, kharisma lan paling apik saka novel kriminal kontemporer. Apa maneh, sampeyan kudu ndeleng supaya duwe pendapat lan perasaan sing nyata lan lengkap yen sampeyan bisa kanthi efektif terus nyembah dheweke tanpa ana masalah. Lan bakal terus dadi. Amarga iki versi sing ora perlu sinematik babar pisan ora ana babar blas babagan kesenengan manawa kita wis entuk pamaca Nesbø kanthi novel.

La kuciwo Iki ora amarga film iki ora prelu lan gagal, nanging amarga kesed jero nalika nindakake. Mbok wiwitane pikiran sing padhang mutusake yen ide sing apik. Panulis saka Nordic buku laris paling apik lan paling gedhe, bioskop sing adhem kasebut modis lan biasane main internasional, kaya ngono Martin Scorsese minangka sutradara, jeneng apik banget kanggo para pemain internasional, Norwegia sing ayu kanthi set putih banget ... Bisa uga. 

Banjur Scorsese tetep mung minangka produser, wong Amerika menehi dhuwit lan tandha Tom alfredson, direktur Swedia babagan prestise sing dipengini lan dadi pemain negara sing akeh banget lan iku, umume, ora cocog karo katrangan fisik paraga sastra. Lan apa sing kedadeyan kedadeyan. Iki

Sutradara lan film kasebut

Lan kayane Alfredson lungguh ing sawijining kursi direktur lan antarane urutan lan urutan utawa dheweke ngrokok rokok utawa turu. Amarga yen pancen wis ana ing papan sing kudu ana, film iki mesthi ora bakal metu luntur, dicuci, hambar lan kusam. Kosok baline saka novel Nesbø lan mesthi wae sapa lan kepiye watake.

Aku yakin iku Yen proyek iki ditindakake dening wong Norwegia, mula ora bakal dadi ala. SSampeyan mung kudu ndeleng sing paling apik Saga Denmark Departemen Q, ditulis dening Jussi Adler-Olsen. Nanging ora ana gunane kanggo nangisi perkara sing mokal.

Ana apa sing ana: ora ana, a omong kosong saka wiwitan nganti pungkasan. Mung gunung-gunung Norwegia sing apik disimpen, es, salju lan adhem sing mulya kanggo kita sing seneng. Sisane minangka suksesi adegan alon-alon, peteng lan nyeselake ing montase sing mbingungake, utamane nalika mundhak wektu. Ora ana jiwa, ora ana urip utawa emosi. Y kayane ora ana sing ngerti dununge, apa maneh sing dimainake. Lan yen dheweke nindakake, dheweke kayane kepengin weruh apa sing ditindakake ing kana.

Para pemeran

Sing pertama, sing tak tresnani Michael Fassbender. Dheweke kayane wis nampa manawa dheweke ora menehi fisik Harry Hole lan dheweke diwatesi supaya adhem adhem sing katon lan ngobahake rambut paling sithik. Y Harry Hole dudu wong kasebut isi, ora adhem, utawa sedhih uga ora mesthi depresi, nanging semangat, ora bisa diprediksi, liar lan romantis. Lan alkohol, nanging ora mabuk digawa lunga saka siji sing wis ditampilake kaping telu ing lemah, dheweke pengin sampeyan percaya yen pancen. Mung siji detail sing katon sepele nanging penting kanggo sing maca seri: malah ora nggepuk botol kasebut Jim balok amarga sijine vodka. 

Lan sing nomer loro, aktris kultus (film auteur, mesthine) yaiku wong Prancis Charlotte Gainsbourg, ilang banget ing peran sing luar biasa lan bobote kaya Rakel Fauke. Mula, ora ana kimia utawa kapercayan ing antarane rong karakter sastra sing bisa nggayuh kekarepan, amarga saka kimia, semangat lan katresnan sing diduweni.. Kepiye hawane adhem lan adhem yen adegan loro-lorone aktor kasebut nuduhake wektu sing paling romantis. 

Nanging ora ana sing apik lan jerami pungkasan yaiku ndeleng wong sing ora bisa dikenali nalika maca ulang Val Kilmer. Utawa apa boroske dheweke aktor apik kayata Inggris James D'Arcy utawa norwegian Jakob Kerep. Siji-sijine sing bisa disimpen sithik swedia Rebecca Ferguson dadi Katrine Bratt lan Jonas Karlsson dadi Mathias Lund. Nanging saiki.

Lan aspek penting liyane yaiku ...

… Yen pamaca Nesbø bisa uga ora duwe intine, pamirso sing ora ngerti alam semesta Lubang ilang ora ana sangsi ing narasi sing wis rampung. Lan dheweke uga ora bakal ngerti potret sing meh ora dikembangake, utamane sing utama. Babagan poin Gore, sepira uga bioskop Nordik sing dituduhake, diencerke ing apathy sadurunge apa sing sampeyan deleng.

Oalah, rincian liyane bisa dituduhake, kaya ngono decaf pungkasan aku ngerti sing paling cocog (lan bisa dipercaya) kanggo adaptasi. Nanging mesthine dadi puncak bencana yen dheweke wani nembak pungkasan kesusastraan sing luwih ngagetake.

Dadi ...

Ora ana sing kelakon. Harry Hole isih tanpa cacat, tanpa cacat lan sampurna ing landasan jutaan pamaca ing saindenging jagad. Nanging luwih becik ora main maneh ing bioskop. Dheweke durung nate nulungi sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)