Apa sing anyar saka Jo Nesbø. Ing musim gugur Waris lan… bakal ngasilake Harry Hole

Foto Jo Nesbø: (c) Debra Hurford Brown.

Paroki sing jembar saka setya saka Jo Nesbø isih begja ing taun iki. Ing wulan April kita wis Macbeth lan ing Oktober didol Ahli waris (terjemahan-Utawa keputusan editor- mesthi gratis kanggo judhul asline, Sonnen, gampang kaya Sang Putra). Aku maca kanggo dhewe ing dina lan Aku nyaranake wiwit saiki.

Lan taun ngarep, ing Juli, Fireproof ngasilake (amarga mung kudu ngobong) komisioner Bolongan Harry  ing crita kaping rolas, piso (Aku ora wani nerjemahake, mula kedadeyan sing kedadeyan, nanging saiki lan tegese Piso). Ayo ndeleng apa sing diarani pasangan novel anyar iki lan muga-muga bisa nerbitake rong novel liyane sing durung teka saka Nesbø: Getih ing salju y Srengenge tengah wengi

Maca Biasa Aktualidad Literatura kudu wis ngerti babagan aku crita katresnan legendaris lan kuat karo viking strip iki, Dheweke minangka hiu finansial, rocker sing sukses (dheweke wis main bowling ing musim panas ing wilayah kasebut) lan dadi ahli novel kejahatan. Dadi ora nggumunake yen aku kelangan obyektif nalika dakcritakake babagan dheweke. Ana ing kana kesanku babagan apa sing bakal kedadeyan lan apa sing ilang.

El ahli waris

Sing sabanjure didol 11 kanggo Oktober lan minangka novel independen nomer loro sawise Headhunters. Iki diterbitake ing 2014, dadi udakara aku entuk cara iki. Apa saka terjemahan judhul Aku wis komentar babagan iki. Kadhangkala keputusan editor kanggo ngganti asline lucu, sing gumantung karo penulis, sapa sing ngerti kriteria kasebut. Kajaba iku, karo Nesbø nganti saiki dheweke ngajeni judhul asline. Oalah…

Prekara iki

Protagonis yaiku Sonny lofthus. Dheweke umur telung puluhan taun lan wis ngentekake rolas taun kepungkur ing pakunjaran amarga tindak pidana sing ora ditindakake. Dheweke wiwit kecanduan heroin bapake mutusake bunuh diri sadurunge dheweke dadi pulisi korupsi. Sonny nemoni masalah lan pungkasane dikunjara.

Ing kana dadi a jinis guru utawa pangakoni tahanan liyane, nanging dheweke uga dadi pusat perhatian wong akeh: pejabat lan sipir, polisi, pengacara ... Lan kabeh pengin dheweke tetep dikunjara. Lan sing paling penting, raja kriminal sing paling penting ing Oslo.

Nanging ing sawijining dina salah sawijining tahanan nyritakake marang Sonny Soko penting banget bab sedane bapake. Dadi Sonny mutusake kudu elope apa wae Lan dheweke bakal nindakake ing salah sawijining episode sing katon mokal lan dadi merek dagang saka omah Nesbø. Banjur pikirake babagan nggoleki dendam kanthi biaya apa wae, wiwit saka jagad ngisor nganti penegak ukum dhuwur, uga investigasi apa sing sejatine kedadeyan. Nanging dheweke uga nguya-uya. Nalika arep mlebu, dheweke bakal nyebrang Simon Kefas, polisi veteran sing uga ngerti luwih akeh babagan Sonny, lan tresno karo cah wedok sing bakal mbantu sampeyan.

Apa sing ditemokake

Ana mesthi misgivings saka pamaca sing paling pengabdian lan pengabdian nalika panulis sing sukses kanthi seri karakter kasebut bakal milih ganti katelu lan siaran metu karo crita liyane. Mangkene kedadeyan Nesbø. Dheweke Harry Hole minangka ciptaan dadi amba lan bunder manawa wis ngluwihi lan mbayangake (lan bisa uga wis mbayangke, apa Nesbø pengin utawa ora) apa wae sing dak tulis.

Iku kedadeyan karo Headhunters (pangowahan swara narasi dadi wong pertama, crita sing asale asli, beda banget karo protagonis ...). Lan wis kedadeyan maneh karo Macbeth, sing wis pisah karo sing setya ing panemu sing beda-beda. Bisa dingerteni. Nanging mesthine, Macbeth yaiku Macbeth lan Nesbø durung nemokake apa-apa, dheweke mung crita kanthi cara dhewe. Iki bisa uga kedadeyan maneh karo Ahli waris lan sing durung diterbitake, crita sing luwih cekak lan beda banget karo sing dibintangi polisi Norwegia sing kacau.

Aku mung bisa ngomong Ahli waris Aku seneng bangetcarane aku disenengi Headhunters, Getih ing salju y Srengenge tengah wengi. Apa sing dakkarepake liyane crita apik ing gaya omah Nesbø. Kanthi corak, ing manungsa paraga, ngrembug plote lan romantisme jero sing dadi dhasar kabeh. Iya Harry ora ana ing kana, nanging ora prelu. Ana urip ngluwihi dheweke, ana crita liyane. Lan dheweke regane amarga asale saka Nesbø.

Uga, lan sopan Aku bisa ngomong saka sudut pandang panulis, saka wektu ke wektu, kita kudu ngganti chip, mbayangake makhluk anyar lan nggawe jagad anyar. Nanging uga bener kita ora mesthi seneng lan uga bisa nguciwani. Pitakonane yaiku kita nganggep. Lan panganggit sing wis ditemtokake kasebut luwih saka dianggep. Mesthi, karo wong iki, aku wis jelas.

piso

Nanging oke, ora ana sing kuwatir. Ya, dheweke bali, kecanduan sing paling gedhe, Jim Beam dhewe: Harry. Lan bakal dadi karo iki Piso. Sanajan, yen padha nindakake sing padha karo sing sadurunge, mula judhule bakal kasebut Pinggiripun, MotongPiso.

Sampeyan bener. Juli pungkasan Nesbø ngumumake manawa rolas Novel Harry Hole bakal diluncurake 11 de julio de 2019. Ketoke ing wiwitan kita nemokake Harry sing lagi tangi karo mabuk lan getih ditutupi tangan lan sandhangan. Masalah kasebut ditindakake, sanajan ngerti Lubang, kita ora kaget maneh yen dheweke dadi sing paling ala. Jeksa Agung bisa ngetokake, ing titik iki, yaiku kanggo ndeleng manawa adoh saka Nesbø (maneh) sawise nggawe makhluk iki ngliwati akeh kekejeman.

Kasunyatane yaiku novel kasebut uga bakal nggawa bali mungsuh Harry sing lawas lan memateni. Kayane luar biasa yen dheweke isih duwe kari apa maneh sing wis ana. Nanging pikiran sing setan lan kesasar sing mbedakake Nesbø mesthi bakal terus nggawe sing paling ala. Sanajan, kaya kita sing nyembah polisi sing ora sampurna iki pancen wis ngerti, mungsuh sing paling peteng bakal dadi awake dhewe.

Dadi…

Boten, ngenteni lan kanggo terus maca Nesbø. Tanpa rasa was-was, tanpa wedi kuciwa, tanpa prasangka. Kajaba iku, paling apik kanggo nggawe pendapat sing paling cocog.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.