Harry Lubuk. 20 taun karo petugas polisi karismatik saka Jo Nesbø. KHUSUS

HARRY HOLE KHUSUS

Bolongan Harry dheweke bali. Ewonan pengikute sing padha mlaku-mlaku dina iki, 23 Maret, kanggo nyekel Tekane ngelak. Wis diterbitake la Novel kaping sewelas ing seri saka Jo Nesbø babagan karakter sing paling misuwur lan salah sawijining karakter sing paling khusus lan kharismatik saka jinis. Sapa wae sing kecanthol dadi idola lan sapa ora, sampeyan ngerti, kanggo selera, warna. Aku nganggep aku mbakyu saka Guild Hole Harry kanggo Kamulyan Abadi, mula kabeh dikandhani.

Uga taun iki iku 20 wiwit diterbitake na novel pertama ing negara asale, Bat. Ing kene dheweke teka kanthi judhul kaping telu, Robin. Lan kita eling yen ing Oktober kita duwe Adaptasi film de Wong Saljudening Swedia Tomas Alfredson lan Michael Fassbender dadi paraga utama. Dadi terus khusus iki. Kanggo penggemar Hole lan, mesthine, Jo Nesbø, sing dina Setu iki 25 bakal ing Barcelona nalika tur presentasi.

Kaping pisanan ngomong sing Aku wis maca kabeh dening Nesbø saliyane seri Harry Hole. Apa sing diterbitake ing basa Spanyol -Seri Dokter Proctor y Headhunters- lan apa sing isih kurang, sing wis bisa dakanggo nganggo basa Inggris -Sang putra, Getih ing salju y Srengenge tengah wengi-. Lan aku seneng kabeh mau. Muga-muga judhul kasebut bakal dirilis cepet.

Jo Nesbø

Jo Nesbo (Oslo, 1960) yaiku sastrawan Norwegia sing ramping lan aneh. Setengah seket Maret, ing enem dina suwene 57 taun. Dheweke duwe mripat sing bening, adhem lan ayem, lan praupane segawon kucing pirang sing alus sing seneng menek watu kanggo ngatasi rasa wedi ing dhuwur. Oalah, polahe ora rame, yen aku liwat liwat. Nanging dheweke uga duwe pasuryan psikopat, germo sing ora mbebayani sing ndhelikake monster tanpa jiwa kanthi pikiran sing jahat lan nyipta kekejeman paling gedhe.

Kita kabeh bisa mbayangake kekejeman ing sawetara titik amarga kekejeman lan tumindak ala, kita nganggep standar kasebut. Kita sing maca lan seneng novel kriminal ngerti babagan derajat sing ora diduga, sanajan kasunyatane mesthi ngluwihi fiksi. Nanging wong iki mbayangake lan nulis kanthi seni lan keahlian sing ora ana tandhingane. Lan wiwit aku isih cilik. Ing sekolah dheweke kudu nulis karangan babagan topik kayata plancongan. Dadi, ora ana sing urip maneh, mula para guru rada nesu karo dheweke.

Kanthi tembung liya, bocah kasebut wis nuduhake cara sing peteng banget, nanging banjur bakal mbuwang liyane bal-balan. Cedera ligamen ing dhengkul durung suwe, legenda Norwegia ngilangi legenda sing bakal dadi striker sing paling misuwur. Amarga nesu, dheweke nggunakake sawetara taun militer banjur, pinter kaya dheweke uga duwe nomer, dheweke sinau Administrasi Bisnis lan Ekonomi nalika mlaku ing proyek liyane.

Rampung hiu saka Bag. Sekaligus, dheweke main gitar lan nyipta lagu kanggo band, Ngomong derre, sing digawe karo kanca lan adhine, sing ditelpon Odin banget menyang Valhalla sawetara taun kepungkur. Dheweke ora nesu nganti ora kuwat, dheweke tekan lapangan lan miwiti tur ing saindenging negara.

Nanging ing sawijining dina bocah, ora ana bocah maneh, kobong amarga kerja ing kantor esuk lan nyekel pesawat kanggo nembang ing wayah wengi ing petugas judi sing lagi tugas. Dadi dheweke ujar yen dheweke istirahat. Dheweke pindhah nganti bisa, lan kanthi logis, yaiku Antipode. Sadurunge, kanca penerbit wis njaluk dheweke nulis babagan sejarah lan sukses bande. Nanging dheweke ora duwe niat nulis apa wae.

Harry Hole lair

Lan kanggoku mesthine dheweke jet lag utawa diuripake nalika nyedhaki tanah kangguru. Sing, utawa dheweke cukup bejo tutul inspirasi gaib sing mung teka ing sampeyan sawise urip iki. Dadi, dheweke mulai ngetok kunci lan nerusake kecenderungan awal kanggo mbebayani staf ing fiksi.

Minangka protagonis Dheweke nemokake paman sing, ing prinsip, ora ana hubungane karo dheweke lan sing pungkasane dadi KARAKTER sing diidham-idhamake saben penulis kanggo nggawe. Lan wiwitane. Dheweke menehi telung puluh loro taun lan fisik sing penting viking digunakake: 194 sentimeter dhuwur, mesthi blonde lan mripat entheng tansah disiram, kuping gedhe, sikat rambut sing dipotong lan, miturut teori, penampilan sing ora apik. Dheweke klambine kanthi sembrono Cowboys, kaos, jaket utawa jas lan Dhokter Martens. Lan kanthi tampilan lan ukuran kasebut, luwih becik sampeyan mbayangake kewan ala sing ngganti trotoar yen sampeyan nyebrang.

Jeneng sing sampeyan wenehi, Harry, dheweke nyilih saka duweke pemain bal-balan sing disenengi lan nama keluarga, kanggo kepala polisi lokal saka kutha mbah putri, ing kana dheweke biasane musim panas nalika isih bocah.

Ing Harry Lubang kasebut, dheweke digantung a biografi karo kulawarga sing ibune ilang. Bapake, OlavDheweke ora rampung ngatasi kelangan bojone utawa nampa profesi sing rumit kanggo putrane. Lan adhine, Dadiwis Sindrom Down lan iku kekirangane. Dheweke uga menehi rasa wedi marang pepeteng wis elevator.

Dheweke nambahake seri hits penting angel dicerna lan karakter kanthi cerdas kaya kapinteran. Harry yaiku wangkal, kesepian, antisosial, kebak kontradiksi, malah liar lan brutal kadang karo awake dhewe tinimbang karo wong liya. Nanging uga dikirim tanpa leladen kanggo dheweke lan apa sing dipercaya lan asale saka a loman lan a romantisme saya parah lan ngrusak.

Nanging sing paling penting, Nesbø nindakake ranyono. Lan cara Harry berkembang ing saindhenging seri iki yaiku sing nggawe sampeyan kepenak. Plot, sekunder lsp. dheweke kerja amarga ana dheweke lan sekaligus nglengkapi dheweke. Mesthine, yen ora kecanthol, sampeyan ora bakal bisa entuk prelu nyoba. Uga kedadeyan. Nanging yen dheweke wis mburu sampeyan, dheweke ora bakal ngeculake sampeyan, sanajan pungkasane ilang ing rahmat saka bendarane bapakne.

Kepribadian kaya ngono kabukten a Inspektur polisi Oslo lan alkohol sing ora duwe pengarep-arep. Lan ana sing kuwatir karo aparat penegak ukum sing duwe kabangsaan (fiktif utawa nyata) sing cilaka utawa cacat ing njaba utawa ing njero. Dadi dheweke nemokake spesimen kaya Harry Hole lan uga nyerah banget.

Seri Harry Hole

Kanthi kabeh Nesbø diselehake ing novel pertama saka Harry Hole ing negara kasebut Australia, minangka peringatan pertama yen watake uga bakal kaya iki. Dheweke nggawe dheweke nguber pembunuh serial, tresna banget karo dheweke kanthi tragis, lan nggawe dheweke ngetung sawetara hits sing ala kasebut. Sanalika iku uga nggawa dheweke ngombe alkohol sing bakal nggawe dheweke teka lan lunga, kapan wae pengin, kanggo sangang buku liyane. Kanggo nulis sing pertama wae butuh limang minggu lan irah-irahane Bat.

1. Bat - 2. Kecoak - 3. Robin

Intine yaiku, kanggo aku, Harry Hole minangka karakter sing wis bisa makili kodrat manungsa sing kompleks lan ambigu kanthi sampurna batese karo absolut. Aku malah nemtokake minangka kasampurnan ora sampurna lan, Salajengipun, karo magia kanggo njaluk apa yen Lubang nyata, sampeyan pengin nyebrang, sampeyan bakal mundur lan nyelehake awake dhewe kanggo apa sing nomer telu. Lan apa sing bakal ditindakake yaiku APA sing bakal digawe (kabeh ngerti apa sing dikarepake). Sing diarani karisma.

Sing, utawa nggawa dheweke mulih njupuk dheweke lan dicop: asu iki duweke. Aku ora bakal ngidini bapake nyoba ngatasi dheweke akeh banget musibah, kacilakan lan nyiksa. Harry sing ala iku kedadeyan kabeh. Beatings, drownings, longsor sing ngubur dheweke urip, mutilasi, cacat, total alangan menyang Jim balok, kanggo candu lan nembak kadang-kadang obat sing luwih angel, meh disembelih lan nembak.

Ora nganti lali seneng / nandhang katresnan / lara ati Iki ora nggawe dheweke edan amarga ajaib (dudu dheweke, nanging sampeyan uga). Kanthi tembung liyane, sing paling ora mung ngombe. Ana sethithik kosok baline kanggo ngalahake whiplash, sanajan Harry dadi luwih ala tinimbang sing apik, mesthi wenehi tangan sing ora nate nerangake utawa percaya yen dheweke pantes lan ... sanajan kabeh pengin, sing pertama, sing maca.

Kasunyatane yaiku manawa wong-wong sing wis nemokake saiki luwih becik miwiti Bat. Aku Aku nyaranake sampeyan ngetutake urutan judhul. Wacan sampeyan bakal berkembang kaya seri lan karakter, lan bakal luwih seneng. Nanging liyane sing ditemokake ing crita kaping telu, Robin, ing endi karakter katon bakal dadi umum ing seri kasebut (nganti Pak Nesbø pengin, mesthi).

Tutul siji

Mung wiwiti Robin ana sing tutul khusus. Kita ndeleng saka adegan pengawasan sing pertama lan semrawut ing mobil sing ana rong polisi sing dadi kanca. Wanita lan pria sing kudu dikontrol kanthi antisipasi lan intuisi sing terus-terusan apa sing kedadeyan, lan dheweke kahanan sing ora bisa diprediksi amarga apa sing dadi kekarepane.

Banjur bisa dadi dialog, sawetara nganggo a guyonan tartamtu sing ana ing saindhenging seri. Utawa bisa uga kaya ngono kahanan ora stabil nanging yakin dhewe nuduhake Harry, kang kapasitas kanggo ndeleng manawa dheweke bakal ngatasi masalah utawa kasus kasebut kanthi cara dhewe. Utawa bisa uga mung ukara utawa salah sawijining patrap kasebut, kaya sing dakkandhakake. Nanging sampeyan ngerti apa pangrasane maca lan mbayangake yaiku anyar. Harry bisa nuduhake karakteristik karo polisi sing wis sampeyan kenal. Nanging dheweke beda. Nduwe soko UNIK sing dakkira ora bisa ditegesi kanthi apik. Utawa bisa uga dudu prekara, nanging KABEH.

Pancen angel banget kanggo main ing genre kaya novel kriminal. Ana akeh stereotipe, mula wis akeh dalan sing ditempuh, dadi akeh pejabat polisi terkemuka ... Nanging nalika aku rampung Robin, Aku wis ngobong karo Harry Hole Aku mangan arang banget. Ati-ati, karo dheweke, kanthi sukses kanthi cara dibangun. Plot kasebut isih klasik, kurang luwih wis diwaca ing pirang-pirang liyane, nanging dheweke iku anyar.

4. Nemesis - 5. Lintang Setan - 6. Penebus

Dadi sampeyan entuk seri lan sampeyan luwih akeh tinimbang maca. Sampeyan luwih ngerti Harry. Sampeyan malah bakal tuwa karo dheweke wiwit umur telung puluhan nganti umur patang puluhan taun, sing wis ana Policía. Oke, dheweke lan kabeh sekunder sing apik banget sing ngubengi. Nanging saka Penebus, sampeyan wiwit mikir yen buku sabanjure luwih apik.

Yen wis rampung Macan tutul, sing kaca sampeyan wis meh meh goyang, sampeyan wis kecanthol nganti aduk langit lan bumi kanggo nemokake kelelawar kasebut, Kecoak, Fantasi y Policía —Banjur durung diterbitake nganggo basa Spanyol. Aku nemokake lan maca ing basa Inggris, nanging aku mesthi bisa sinau basa Norwegia lan penerjemah sing ora sopan. Policía Rampung Sampeyan. Lan kanthi emosi ing awak pirang-pirang dina mengko, sampeyan nyimpulake yen mung limang wulan sampeyan wis maca dhewe salah sawijining seri ireng paling apik ing kabeh wektu.

Harry lan liya-liyane

Iku ora mung amarga protagonis, nanging amarga kemajuan ing narasi lan kualitas plot. Kanggo carane ndeleng polesan ing gaya lan teknik. Mesthi wae sampeyan wis diapusi miturut kekarepane Pak Nesbø, nanging sampeyan ora preduli padha. Apa sing sampeyan karepake: terus golek 180 derajat sing sampeyan raosake nanging ora bisa mikir. Utawa ya, nanging sampeyan ora bakal luwih percaya Harry nuduhake sampeyan yen dheweke atusan kaping kesalahan lan nggegirisi sing padha, sing paling apik lan paling ala.

Sampeyan nguciwani sampeyan, sampeyan sedhih, kelemahane nesu, kepiye ora bisa dingerteni nalika duwe kabeh, kepinteran, kesederhanaan, intuisi, ketekunan ... Nanging ora masalah. Kapabilitas kanggo narik kawigaten lan ngarih-arih nggawe sampeyan tiba karo dheweke lan uga tangi, ngapura malah paling ala, nuduhake kabeh pukulan kasebut. Sawetara pancen ora kaduga kaya pungkasaning antologi Penebus utawa, miturut pendapat saya, seri paling elek ing kabeh seri kasebut Policía. Lan mesthine ora ana kekurangan adegan sing medeni lan nggegirisi ing kabeh buku.

Kajaba iku, sampeyan dielingake. Sampeyan ndeleng teka amarga sampeyan nyekel dheweke tipu menyang Nesbø. Nanging ora, sampeyan negesake manawa iki ora bakal kelakon, sing ora, sing ora ... Nanging kedadeyan kasebut pancen bener. Lan sampeyan ora pengin terus maca. Sampeyan wis percaya, sampeyan ngira wis nyata-nyata kedadeyan. Panglipur (aku ora ngerti yen paling ora) yaiku Policía Dheweke uga njupuk kue kasebut kanthi Harry sing paling padhang, paling tresna lan seneng banget.

Sampeyan durung nate maca kaya iki, meh karo wiwit awal, mesthi ora aman, nanging owah-owahane, kanthi optimisme sing rumangsa fenomenal, sanajan sampeyan luwih wedi. Iki mesthi bakal dadi ala. Banjur sampeyan entuk pungkasan lan ... Oh, pungkasane ... Oalah, uga luar biasa sawise ngombe tanpa omben-omben sawise ngombe Wong Salju, Macan tutul y Fantasi. Khusus ing Fantasi sampeyan wis ndeleng dheweke dadi peteng, paling mbebayani lan ora bisa ngontrol Harry.

7. Wong Salju - 8. Macan tutul - 9. Fantasi

Watake biasa

Oalah, apa sampeyan empathize karo kabeh. Karo Harry lan karo kelompok sekunder, wiwit sing apik nganti sing paling ala.

Ana panggedhe Bjørn Møller lan Gunnar Hagen. Kanca kaya Ellen, Jack Halvorsen, Bjorn Holm utawa sing langsung sayang Beate Lonn, Psikiater Ojo lali, kanca kaya supir taksi edan saka Øystein lan geek saka Tresko, sing ora stabil nanging wasis Katrine brattutawa Kaja Solness, sinar pangarep-arep ing Macan tutul.

Uga ana wong nakal kaya bajingan sing wis olahan Tom waaler lan elegan lan medeni Michael Bellman karo tikus sing dadi acolyte Truls Berntsen. Lan tukang mateni paling nggegirisi, ing kahanan mokaling angkara paling nggegirisi utawa pementasan sing paling nyengsemake. Sampeyan seneng kabeh Lan sampeyan ora bisa mbantu

Lan minangka: Rakel Fauke lan putrane Oleg, o el katresnan liyane nyata, kebak munggah-mudhun, kemunduran lan bencana, nanging gedhe banget lan jero. Ya nanging ora terus-terusan lan gawe ketagihan, ngancurake lan mulya ing wektu sing padha.

Lan nalika wis rampung

Dadi nalika aku rampung, dhisik aku kosong, mula aku rumangsa sedhih supaya ngerti kabeh Harry. Aku wis entek karo Jim Beam lan ngenteni gantungan proporsi epik, kayadene. Pungkasan, aku njaluk Thor supaya Nesbø ngalahake palu. "Remuk sirahe!" Ujarku karo ati sing paling bolong. Dadi kabeh tetep ana, yaiku PERFECT.

Nanging ora, lawang sing ngganggu banget bakal dibukak. Ya, ana maneh Harry. Saiki ing Tekane ngelak. Lan pitakon bali, kahanan sing durung mesthi babagan masa depane. Kabal liyane. Kepiye cara tetep wektu iki? Apa bakal dadi sing pungkasan, sing pungkasan? Apa Pak Nesbø bisa ngilangi pitik jago saka kabeh endhog emas? Mesthi ora, utawa ya? Oalah. Sampeyan meh ora pengin mbayangake maneh, sampeyan mikir ora bakal nolak. ORA WONG LINGKING maneh.

Nanging ya, kita bakal nolak lan ngarep-arep maca crita anyar iki tema vampir. Maneh kanthi getih akeh, corak corak lan momen sing ora kaya kayane, mula Nesbø. Kita ketemu maneh karo karakter biasa lan ana sawetara anyar. Tinjauan kasebut bakal sedhela, amarga wis ana 23 kaca lan prekara sing Janjine BANYAK. Dadi ora bakal ana ing tanganku.

Dadi ...

... ngancani wong liya -Malah yen fiktif- sing nggawe sampeyan rumangsa, kanthi bener, ora kentekan niat, wedi, sangsara, intrik, kaget, medeni, pengorbanan, kurang ngontrol, kekancan lan katresnan kanthi intensitas sing tegese Harry Hole yaiku kesenengan sing arang diraih.

Sing saka supaya sampeyan kecanthol supaya sampeyan bisa neraka karo dheweke yaiku kaluhuran para punggawa. Lan Pak Nesbø yaiku. Sing paling gedhe. Matur nuwun kanthi tanpa wates kanggo nggawe kita seneng banget.

informasi luwih lengkap:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Nurilau ngandika

    Kanggo wong sing maca kadhang Harry Hole, artikel iki apik banget, luwih dhisik amarga semangat, kekaguman lan rasa tulus sing ditulis, lan sing nomer loro amarga aku rumangsa wis dingerteni kabeh. Pak Nesbo biyen nggawe aku nesu karo Harry, salah sawijine ewonan romantika pungkasan. Matur suwun sanget Mariola.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Apa sing pengin dakkandhani yen sampeyan durung ngerti? Matur suwun komentar.