Blas Malo Poyatos. Wawancara karo penulis Disdain and Fury

Fotografi: situs web Blas Malo Poyatos.

Blas Malo Poyatos Dheweke saka La Mancha, insinyur sipil lan panulis, uga seneng babagan sejarah, utamane Kekaisaran Bizantium lan Abad Pertengahan. Dheweke wis nerbitake sawetara novel, antara liya, Gusti saka Castile, wong Venesia o sing njaga tembung. sing pungkasan yaiku Lope de Vega. Disdain lan nesu. Aku seneng banget karo wektu lan kabecikan sampeyan kanggo iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan iki lan akeh topik liyane.

Blas Malo Poyatos - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Irah-irahan bukumu sing paling anyar yaiku Lope de Vega. disdain lan nesu. Apa sampeyan ngandhani babagan iki lan saka endi ide kasebut?

BLAS BAD POYATOS: Aku novel urip Lope de Vega, ing wektu kadewasan lan confrontation ing Madrid karo penulis sing mbela seni kuna nulis, utamané marang Miguel de Cervantes.. Enmity nyebar menyang kabeh tingkat, misahake kutha lan pengadilan antarane pandherekipun Lope lan pandherekipun Cervantes. Liyane sing melu yaiku Quevedo lan Góngora. Ide kasebut muncul ing taun 2005 kanthi mengeti 400 taun saka publikasi saka Don Quixote saka nodasaka Cervantes. Kabeh wong ngomong babagan Cervantes. Aku wanted kanggo defend memori Lope.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

BMP: Sing paling tuwa sing dakeling-eling yaiku Pulo bandha, dening Stevenson, edisi Editorial Everest sing wis punah kanthi gambar sing apik banget, lan mesthi, crita pisanan iki inspirasi saka dheweke. Dheweke duwe balung, bandha sing ilang, bocah lanang sing nemokake. Aku nulis nalika aku umur 10 taun.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

BMP: Aku mbedakake antarane penulis urip lan penulis mati. Akeh sing bisa disaranake, kanggo milih sawetara yaiku mbuwang liyane. Pengaruh banget ing aku yaiku JRR Tolkien lan isaac Asimov. Luwih modern, Steven Saylor, Yusuf soto cewek y Sebastian Roa. Antarane klasik, sing kudu sampeyan nikmati lan sinau, saiki aku bakal nyaranake Gustave Flaubert.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

bmp: Sinuhe, nggawe Mika Waltari saka apa misale jek ana karakter Mesir sing ana. Y Kaisar Claudius, brilliantly digawe dening Robert Kuburan.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

BMP: Kanggo Lear dibutuhake bisu. Kanggo nulisAku kudu saka wengi. Iku adat sing wis dadi fosil. Aku angel maca kanthi swara utawa nulis ing wayah awan. Nanging, sinau kanggo ndokumentasikake dhewe ora mbutuhake meneng utawa jadwal kasebut.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

BMP: Aku ora preduli situs kasebut anggere nyaman lan ing ndhuwur wis kawujud. Ing omah, aku nulis luwih apik nalika wong liya wis ilang utawa turu. Aku ora tahan diganggu nalika nggawe. Aku duwe anak loro, angel golek wektu sing pas.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

BMP: Aku isih duwe rasa ilmu fiksi. Lan aku pengin maca luwih akeh, novel spy petualanganKaya Clive Cussler. Padha banget nglipur. lan maca liyane klasik. Nanging aku ora duwe wektu kanggo akeh perkara sing ditundha.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

BMP: Saiki aku wacan Novel Gustave Flaubert, nalika aku ngrungokake ceramah babagan dheweke lan tulisane, amarga aku nemokake dheweke minangka wong sing narik kawigaten minangka panulis. Lan macem-macem buku Marco Tulio Cicero, sing apik tenan. Ngetik, Aku saiki ing Abad Pertengahan.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

BMP: Kaya biasane, kebak naskah. Nanging naskah sing apik bakal nemokake penerbit, cepet utawa mengko. Saben uwong duwe ego pengin ndeleng bukune ing antarane liyane ing toko buku, ngono iku. Kanggo pengusaha buku njupuk risiko nerbitake aku minangka pujian kanggo aku. Dadi mesthine.

  • Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa apa sampeyan bisa menehi komentar positif ing crita mbesuk?

BMP: Aku begja. Ora ana wong ing kulawargaku sing tiwas saka covid. Uripku ora owah, nanging dadi luwih apik, amarga bubar aku dadi bapak maneh lan saiki aku ana papat ing omah. Sampeyan kudu tetep uripana covid utawa ora. Sapa sing ora mikir kaya ngono, kudu menyang kuburan kanggo ngubur awake lan tetep tentrem.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Marina Putra ngandika

    Good evening,
    Aku sinau babagan blog, lan aku nemokake blog sampeyan.
    Aku ketemu nglipur lan cukup menarik.
    Salam,
    Marina Putra

bool (bener)