Kabin Putih. Wawancara karo penulis Perro que no ladra

Fotografi: Blanca Cabañas, profil Facebook.

Kabin Putih Dheweke saka Cadiz saka Chiclana lan guru pendidikan khusus lan pedagogue. Dheweke uga nulis lan wis menang sawetara penghargaan crita cekak. asu sing ora bark Iku sampeyan novel debut. Ing iki Interview ngandhani kita bab dheweke lan topik liyane, supaya matur nuwun sanget wektu lan kabecikan karo wong-wong sing wis nambani aku.

BLANCA CABAÑAS - WAWANCARA

  • SASTRA SAIKI: Novelmu sing pungkasan diterbitake kanthi irah-irahan asu sing ora bark. Apa sampeyan bisa ngomong babagan iki lan saka endi ide kasebut?

KABUPATEN PUTIH: asu sing ora bark ngandhani carane acara siji saka kepungkur bisa ngrusak urip sawetara: klompok kanca sing mesthi ora lengkap, kulawarga sing ora bakal nyerah nggoleki putrine lan protagonis, Lara, sing wedi bali menyang papan sing kedadeyan. Nanging, ing ngendi crita kasebut diwiwiti, ing wektu kasebut Lara sampeyan kudu bali menyang sampeyan Chiclana kampung halaman sawise 14 taun kanthi meh ora ana kabar babagan kulawargane. Ing kana dheweke bakal ngrasakake kabutuhan sing ora bisa ditindakake kanggo nggoleki bebener, kanggo nggoleki kancane sing ilang. Ing novel aku pengin dijupuk ngelawan saka kulawarga becik, amarga kita wis digunakake kanggo ndeleng hubungan kulawarga unbreakable lan iku bayangan bias masyarakat. Kulawarga ora mesthi kaya iki, luwih akeh maneh. Dheweke rumit, ora sampurna, kontroversial. Lara pancen khusus, sing maca kudu nemokake.

Ing istilah ide saka novel muncul saka sinau babagan neuroeducation, ilmu perintis sing nyinaoni pengaruh sinau ing otak ing wektu nyata liwat teknik neuroimaging. Ing 2020, taun aku nulis novel, aku sinau gelar master ing Intervensi Awal lan Kebutuhan Pendidikan Khusus lan kaya ngono aku ketemu karo jagad iki. Aku ketemu dadi menarik sing aku mbuwang menyang crita. Nyatane, ide pisanan asale saka sindrom sing ora dingerteni sing saiki duwe informasi luwih akeh amarga neuroeducation. Iku babagan sindrom capgras, sing ndadekake saben wong sing nandhang sangsara marga saka iku ora ngenali wong ing lingkungan langsung. Nanging, padha mikir yen wong-wong iki dudu sing diomongake, dheweke mikir yen wis diganti dening ganda sing padha. Aku nemokake iku narik banget aku pengin dijupuk ing novel.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan tulisan pisanan sampeyan?

BC: Minangka cah wadon aku bakal pitutur marang kowe Perjalanan Angin Cilik lan minangka remaja, tanpa mangu-mangu, Harry Potter. Donya JK Rowling nggawe aku seneng maca. Tulisan pisananku bakal ngandhani sampeyan crita karo aku menang lomba cilik ing sekolah. iku diarani Sepilin, amarga nalika iku Aku panginten sikat ditulis nganggo s. Iku nyritakake babagan sikat untu sing sedih amarga pemilike ora nggunakake, nanging mesthi kabeh owah nalika bocah kasebut menyang dokter gigi lan diwaca primer. Dadi, dheweke wiwit nyikat untu saben dina lan Sepilin wis seneng-seneng. Umurku kira-kira sepuluh taun nalika aku nulis.

  • AL: Penulis utama? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh periode. 

SM: Dolores Round Iki minangka penulis sing paling disenengi karo aku akhir-akhir iki. Aku seneng carane intertwines fiksi angkara lan folklore ing ikiLembah Baztan. Aku biasane maca penulis sing nyetel novel ing negarane. Kanggo kula iku titik ing sih. Setelan sing apik iku sinonim karo kualitas.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

SM: Harry Potter? Semangat remajaku ora nglilani aku ngandhani liyane. Aku kelingan carane penulis nggawe aku rumangsa yen aku uga ana ing menara sing padha mulang kelas Ramalan utawa wektu-wektu nalika catu Harry lara banget nganti meh nglarani aku. Kanggo kula iku Fantastic sing buku digawe kula maca ing umur enom. Aku wis seneng ketemu wong kanggo pitutur marang pancing munggah karo Hermione. Dheweke bakal nggawe pasangan sing luwih apik.

Lan nggawe… Aku seneng nggawe Amaya Salazar, inspektur saka Lembah Baztan. Aku seneng karakter Komplek, sing aku ngerti lan sing surprise kula, kuwat, kadhemen, karo karakter, karo past kanggo mbukak.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

BC: Nalika maca, Aku melu kaca. Aku ora bisa mbantu. Aku wis nyoba kanggo nggunakake kirim, nanging padha ora bisa kanggo kula, Aku mungkasi munggah sudhut lempitan tho. Y nalika nulis, aku butuh meneng. Sanajan kadhangkala, ngrungokake soundtrack film dadi inspirasi. Sing paling sedih lan bohemian.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

SM: asu sing ora bark Aku nulis ing telung omah sing beda. Dadi ... Aku ora duwe predilection kanggo situs tartamtu, gawe nyaman wae. Wektuku nulis biasane ing awan. Isuk-isuk sing biasane daktindakake yaiku nyemak apa sing wis ditulis dina sadurunge. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

SM: Genre minangka label sing perlu digunakake dening penerbit lan penjual buku minangka pandhuan kanggo maca supaya bisa ngerteni apa isine crita, nanging cukup subyektif. Saka thriller sampeyan bisa ngomong crita romantis utawa miwiti saka kasunyatan sajarah. Aku bener Aku nyoba nangkep jagad sing beda ing novelku, neuroeducation ing kasus iki, dilindhungi ing thriller. Aku seneng maca kabeh, nanging tansah con esa sethitik misteri.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

BC: Saiki aku maca Bebener babagan kasus Harry Quebert, dening Joel Dicker, lan ing Agustus aku bakal nulis bab draft novel keduaku.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

BC: Landskap penerbitan punika Cukup rumit. Iku angel kanggo ngakses, iku angel kanggo njaga lan malah luwih angel kanggo urip saka nulis. Ana macem-macem judhul sing ora gampang golek ceruk. Kajaba iku, biasane sing maca ora nggawe taruhan, dheweke nggunakake apa sing dingerteni lan yen dheweke wis maca panulis lan seneng, dheweke mbaleni maneh. Iki minangka keputusan sing aman, dheweke ora njupuk risiko karo penulis anyar kajaba gangguan sing ditindakake kanthi brutal. Aku mutusake kanggo nerbitake amarga iku sing dakkarepake. Aku iki kanggo dhewe, iku eri sing aku kudu mbusak. Aku malah ora ngira yen aku arep tekan ngendi.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

SM: Generasi kita minangka generasi paling berpendidikan lan mbayar paling awon ing sejarah. Kita duwe kurikulum sing ngilangi gangguan lan, nanging, sawetara sing ngabdi marang apa sing kita sinau. Sing metu mung sawetara: ing luar negeri utawa oposisi. Ing kasusku, aku wis milih sing kapindho. Ing kasunyatan, aku bisa kanthi bangga ngomong yen aku wis entuk posisiku minangka guru pendidikan khusus. Iku warta sing padha menehi kula durung suwe lan aku isih nyoba kanggo assimilate. Iku ekonomi karo kang kita wis thukul, mesthi dibayangke ing apa aku nulis. Iku ora bisa diendhani. Aku rumangsa luwih kepenak ngomong babagan apa sing dakngerteni lan nyatane yen krisis wis dadi bagian saka urip kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.