Miguel Delibes. Centenary lair. Adaptasi film

Miguel Delibes, Arturo Espinosa. Lisensi CC.

Gambar placeholder Miguel Delibes lair tanggal 17 Oktober 1920 ing Valladolid, ing satus taun salah sawijining juru dongeng Spanyol paling apik sing crita kaya ora ana liyane. Aku kudu menehi kredit, lan kadang-kadang dakcritakake ing kene, yen kulawarga ngerti dheweke, wiwit mbah kakungku mlaku-mlaku liwat tanah Avila lan padha karo golek goleki. Nanging dina iki aku menehi nyemak ringkes kanggo sawetara judhul sing dicocogake ing bioskop minangka Caranipun, Tikus o Wong-wong sing suci. Lan aku ngrampungake karo Limang jam karo Mario, sing dijadwalake bali menyang téater.

Cinema

Caranipun

Iku duweke novel kaping telu, sing diterbitake ing taun 1950, lan minangka salah sawijining sing pertama sing diadaptasi ing layar amba. Diarahake dheweke Anna Marshal en 1963 lan ing pemeran kasebut Julia Cabalba, Mary Delgado lan Maruchi Fresno. On 1978 uga diadaptasi kanggo televisi ing a miniseries saka limang bab sing dibintangi Amparo Baro.

Potret kulawarga

De 1976, diarahake Antonio Gimenez Rico adaptasi saka novel Putrane sing daksembah Sisi. Ing pemeran kasebut yaiku Antonio Ferrandis, Amparo Soler Leal, Miguel Bosé, Encarna Paso, Mónica Randall lan Mirta Miller.

Pangeran dethroned

Direktur sing kelingan Antonio Mercero dheweke mbaleni, adaptasi karya Delibes menyang bioskop. Iki yaiku pisanan en 1977 lan ngowahi judhul dadi Perang bapak. Iki ditafsirake dening bocah kasebut Lolo garcia, Héctor Alterio, Verónica Forqué, Queta Claver lan Vicente Parra.

Wong-wong sing suci

Kamus Mario dipimpin ing 1984 yaiku versi novel sing terkenal lan pemenang penghargaan diterbitake dening Delibes ing 1981. Yaiku judhul sing paling dieling-eling lan salah sawijining film paling apik ing bioskop Spanyol.

Kanthi lonceng lonceng lan kondhisi, dheweke tampil Alfredo Landa lan Paco Rabal, sing dijupuk mantan aequo Penghargaan kanggo Kinerja Paling Apik Lanang ing Festival Cannes. Nanging saka kanggo Terele Pavez a Juan Diego, kabeh nggawe potret komunitas desa paling apik lan paling angel sing ora adoh banget.

Suara sing dibantah Señor Cayo

Giménez-Rico mbaleni mlebu 1986 kanthi adaptasi novel Delibes liyane sing nuli bali makarya Paco Rabal. Dheweke melu Gambar placeholder Juan Luis Galiardo, Lydia Bosch, Iñaki Miramón utawa Eusebio Lázaro antara liya.

Bandha

Haberdasher ngasilake karo Delibes ing versi sing nyedhaki thriller karo novel iki, diterbitake ing 1985, sing nyritakake nemokake sing penting bandha celtiberian dening petani saka kutha cilik ing Castilla. Kanthi skrip de Jose Luis Garci banjur padha main lintang Jose Coronado, Ana Álvarez lan Álvaro de Luna.

Bayangan cemara kasebut dawa

Iki dirilis ing taun sing padha karo sing sadurunge, 1990, lan ngarahake Gambar placeholder Luis Alcoriza. Ing pemeran kasebut Emilio Gutierrez Caba, Fiorella Faltoyano, Julián Pastor lan María Luisa San José, lan liya-liyane.

Tikus

Sing nomer telu dening Giménez-Rico, ing taun 1997. Álvaro Monje, José Caride, Juan Jesús Valverde, Francisco Algora, Esperanza Alonso lan José Conde nyambut gawe.

Buku harian pensiunan

Ing taun sing padha versi iki dirilis kanthi judhul Pasangan sing sampurna, komedi paduan suara sing diarahake Francesc Betriu. Ing pemeran kasebut Antonio Resines, Jose Sazatornil, Kiti Manver, lan Mabel Lozano., Chus Lampreave lan Luis Ciges.

Dokumentasi

Kajaba iku, Delibes nulis ing skrip saka rong dokumenter kanggo Televisi Spanyol:

  • Lemah Valladolid.
  • Valladolid lan Castilla.

Limang jam karo Mario

Produksi teater anyar diumumake ing Seni alus kanggo karya iki bisa uga wakil sing paling akeh lan diwakili saka Delibes. Lan mesthi wae karo aktris - aktris - sing wis kakehan Gambar placeholder Carmen Sotillos ing iki monolog ora bisa dibalekake sadurunge mayit bojone sing ditonton.

Yen kondhisi diidini, lan muga-muga bisa rampung, Lola herrera Dheweke bakal melu panggung maneh taun ngarep ing Madrid wiwit Januari nganti Maret. Bakal sawise luwih saka 50 taun terbitan novel kasebut, ing taun 1966, lan luwih saka 36 taun wiwit Herrera dadi kulit saka paraga iki sing salawas-lawase ngganti karir.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.