Biografi Marcel Proust

Poros Marcel lair ing Paris ing taun 1871 lan tilar donya ing kutha sing padha ing taun 1922 (dadi kalebu abad kaping XNUMX tinimbang abad kaping XNUMX). Bapake yaiku Adrien kabukten, dokter kondhang, lan ibune Jeanne weil, lan hubungan karo dheweke, sing kadang konflik, duwe papan sing penting banget ing urip Buktine.

Marcel Dheweke minangka bocah asma, dimanjakan lan dilindhungi banget.

Dheweke unggul dadi siswa ing SMA Condorcet lan nindakake layanan militer ing Orleans. Banjur rawuh ing Universitas Indonesia Sorbonne, nanging nggayuh gelar sarjana ora ana ing rencana. Semangat kanggo nulis wis tangi.

Kaya pemuda sing ngaku dadi panulis, dheweke kudu ngadhepi lan ngatasi macem-macem kasusahan.

Nanging ing masa mudha, panulis uga ngalami urip sing rada ilang, seneng pesta lan "salon" sing misuwur ing ngendi aristokrasi nalika semana ketemu.

Sajrone taun kasebut, dheweke urip bebarengan ing Buktine rasa kanggo urip dangkal, wanita mewah lan ayu (sing ngrayu ibune kadang-kadang dibayar), lan nasibe minangka panulis lan visi jagad iki sing dibutuhake.

Ing taun 1896 dheweke nerbitake Kasenengan lan dina, kumpulan crita lan karangan.

Banjur, dheweke nggarap buku sing, pirang-pirang taun kepungkur, diterbitake kanthi jeneng Jean Santeuil (sing sejatine kalebu draf saka Nggoleki Wektu Ilang) sanajan dheweke mengko nilar proyek kasebut.

Sawise seda ibune ing taun 1905, Buktine dheweke pindhah saka lingkaran sosial, nganti pungkasan 10 taun pungkasan, prakteke nulis kanthi praktis.

Kabeh sing ora sempat ditulis sastrawan, kanggo ditulis, nalika isih enom, amarga dheweke sawise tresna karo sawetara bocah wadon ing "salon" kasebut, dibabarake ing pirang-pirang novel sing dikumpulake kanthi jeneng Nggoleki Wektu Ilang.

Karya iki mbuktekake, yen (yen) kelangan wektu (ilang kanggo literatur) ing partai lan rapat; lan kelingan apa sejatine: mudha.

Nggoleki wektu sing ilang yaiku karya sing gedhe lan rumit (sanajan kepenak diwaca), mula ora kabeh wong sing seneng literatur luwih becik maca.

Edisi volume kaping pisanan saka seri kasebut, Mudhun ing dalan swann, dheweke kudu mbayar dhewe Buktine sadurunge ora ana gandhengane karo editor. Sing nomer loro, Ing ayang-ayangan bocah-bocah wadon lagi mekar, disambut dening para kritikus. Lan volume pungkasan saka seri diterbitake kanthi anumerta.

Sensitivitas, rasa enak lan kemampuan kanggo ndelok detail lan nuansa menit minangka ciri khas Nggoleki Wektu Ilang lan Buktine.

Marcel Proust, klasik ing jaman saiki, salah sawijining panulis sing kabeh ngerti yen kudu diwaca.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.