Biografi Juan Carlos Onetti

Juan Carlos OneTTI lair tanggal 1 Juli 1909 ing Montevideo.

Bapake jenenge Carlos Onetti lan ibune Honoria borges (saka BBorges saka panulis Argentina), duwe sedulur lanang tuwa lan wadon. Nalika mudha, dheweke kerja ing macem-macem perdagangan supaya bisa urip, sing ora ana gandhengane karo literatur. Dheweke nikah karo sedulure lan sajrone sawetara taun, dheweke pegatan lan nikah karo sedulur liyane (luwih enom).

Nanging ora ana siji-sijine sing ditampilake ing karyane, utawa kanthi tembung liya, kabeh kasebut katon ing karyane nanging kanthi cara sing kompleks lan diolah maneh, mula ora bisa mbedakake kedadeyan nyata saka impen.

Dheweke urip abu-abu ing antarane Montevideo y Buenos Aires nanging dheweke ngedegake kutha sing diarani Santa María kanggo dheweke dadi misuwur.

Saka perkawinan kaping pisanan, putrane lair Jorge Onetti Onetti Borges. Saka bebrayan nomer telu, karo Elizabeth Maria Pekelharing, anakmu wadon wis lair Isabel Maria (Litti).

Ing taun 1950 dheweke nerbitake Urip cekak, mahakarya sing bisa uga ora bisa kita ngerteni arti lengkap.

 

Onetti dheweke minangka panulis sing (kayadene musisi sing dikagumi meh istimewa karo musisi liyane) mung dihargai dening sawetara wong sing maca minoritas. Akeh bayangan sing bisa digawe babagan iki, nanging ora ana bayangan kasebut, popularitas sithik Onetti iku kasunyatan kasunyatan.

ing 1955 Onetti nikah karo Dorothea Muhr, sing ana ing sisihane nganti pungkasan.

Pakaryanipun, ing ngisor iki misuwur banget: Sumur (1939), Umur cekak (1950), Pamitan (1954), galangan kapal (1961), neraka lan crita liyane sing diwedeni (1962), Juntacadáveres (1964), Ayo angin (1979).

Ing taun 1975, amarga diktator sing wis ditemtokake ing Uruguay, Onetti tindak menyang pembuangan ing Madrid, ing ngendi dheweke urip pirang-pirang taun kepungkur, meh ora metu saka amben ...

Ing taun 1980 dheweke nampa penghargaan kasebut CervantesWiwit iku, dheweke nampa pengakuan internasional.

Ing taun 1993 dheweke nerbitake novel terakhir Nalika ora dadi masalah maneh.

Dheweke tilar donya tanggal 30 Mei 1994. Kita mung bisa ngarep-arep manawa materi sing durung diterbitake tetep ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   matur nuwun ngandika

    Apa sampeyan bisa ngemot sumber sing entuk informasi kasebut? Yaiku ngutip teks sampeyan ing karya universitas. Yen sampeyan duwe, aku seneng sampeyan ngirim liwat mail menyang gracielilla92@hotmail.com