Biksu Sing Nyade Ferrari

Biksu Sing Nyade Ferrari

Biksu Sing Nyade Ferrari

Biksu Sing Nyade Ferrari minangka buku pitulung dhiri internasional sing ditulis dening pamicara motivasi lan pangarang Robin Sharma. Diterbitake ing taun 1999 dening klompok Penerbit Harper Collins, wis dipasarake ing luwih saka 50 negara lan diterjemahake menyang luwih saka 70 basa. Nganti 2013 wis ana luwih saka telung yuta salinan sing didol Biksu Sing Nyade Ferrari (ing basa Inggris).

Teks kasebut adhedhasar pengalaman pribadi panulis Nasional Kanada. Sharma, nalika umurku 25 taun, mutusaké kanggo nglirwaaken adiluhung carrera pengacara pengadilan nyilem en ngupaya dhewe. Asil kasebut minangka dalan nemokake mandhiri dadi fable bisnis sing pengin dituduhake karo jagad iki lan nggawe seri.

Analisis lan ringkesan saka Biksu Sing Nyade Ferrari

Cara pengacara

Wong sing duwe urip?

Julian Mantle, pengacara sidhang lulusan Sekolah Hukum Harvard sing misuwur, kayane wis urip kabeh. Apa maneh sing njaluk dijaluk? Gajine ngluwihi sejuta dolar saben taun, dheweke urip ing omah mewah lan duwe Ferrari abang sing luar biasa. Nanging, penampilan kasebut ngapusi: Mantle ngalami stres amarga beban kerja sing abot.

Prastawa kasebut

Sanajan kesehatane saya parah, protagonis nampa kasus sing saya rumit lan nuntut. nganti ing sawijining dina dheweke ngalami serangan jantung ing pengadilan lengkap. Sawise runtuh, Mantle mandheg ngetrapake hukum., Dheweke ngilang urip umum lan kanca-kancane ing perusahaan sing makarya, ora ketemu maneh. Gosip ujar manawa dheweke lunga menyang Asia.

Wangsulipun biksu

Sejatine yaiku pengacara kasebut adol properti mewah lan kendharaane, Kabeh iki kanggo golek makna sing luwih transendental ing urip sampeyan. Sawise telung taun, Mantle bali menyang perusahaan sing makarya; dheweke malih malih, sumringah, katon sehat banget, kebak rasa seneng. Ing kana, dheweke crita karo kanca-kancane sadurunge dheweke tur ing India lan ngerti babagan sawetara yogis sing durung umur.

Transformasi kasebut

Ing Kashmir, Mantle ketemu sage Sivana, sing menehi semangat a terus menyang Himalaya. Ing antarane gunung paling dhuwur ing saindenging jagad, protagonis mutusake tetep lan urip karo sawetara biksu - para wicaksana Sivana. lan ketemu awake.

Cara Sivana

Yogi Ramán nuduhake kabeh ilmu karo mantan pengacara kasebut. Kanthi ngono, Mantle sinau ngreksa energi kanggo urip sing kebak semangat, kebak pikirane kreatif lan konstruktif. Siji-sijine syarat sing diwenehake master kanggo magang yaiku yen sing terakhir kudu bali menyang papan kerjane sing lawas lan nuduhake prentah metode Sivana.

Fabel

Ing tengah kebon ayu banget lan sepi alam, ana mercusuar abang sing gedhe banget lan ana pejuang jus sing dhuwur banget lan abot. Pejuang kasebut mung nganggo senar jambon cilik sing nutupi perangan pribadi. Nalika wiwit mlaku-mlaku ngubengi kebon, dheweke entuk kronograf emas sing ditinggalake wong ing kana.

Ora suwe sawise, pejuang dheweke kesusu lan tiba semaput. Sawise tangi turu, nyawang sisih kiwa lan nemokake dalan sing ditutupi intanrute kanggo rasa seneng lan eksistensi lengkap ...). Sekilas dongeng iki dongeng kasebut kayane mung dongeng, tanpa guna. Nanging, saben unsur crita duwe teges sing kuat bebarengan karo kunci sing dijelasake ing ngisor iki:

Kualitas urip gumantung karo kualitas pikirane

Fabel fighter jus kasebut nggambarake penguasaan pikiran iku penting banget kanggo urip kabeh. Sanajan kesalahan lan tiba (kasusahan) minangka bagean saka eksistensi, masarakat ora kena kewalahan dening negativitas. Nanging, panulis ndhesek optimisme supaya bisa nglamar pikiran.

Tujuan uripDharma)

Ing dongeng fighter jus, katon mercusuar abang, sing karakter kasebut metu. Konstruksi iki nggambarake fokus sing kudu ditindakake wong liya Dharma. Tegese, misi pribadi heroik bisa dipikolehi mung liwat pangenalan hadiah lan bakat, bareng karo nampa rasa wedi supaya bisa ngadhepi lan ngatasi.

Kekuwatan disiplin

Wektu kudu dikelola kanthi tliti. Ing dongeng klambi sing sithik saka petarung jus nglambangake disiplin dhiri. Ing babagan iki, metode Sivana nemtokake manawa sumpah meneng kanggo wektu sing suwe cocog kanggo nguatake kekarepane masarakat.

Dadi, jam tangan emas minangka simbol pakurmatan sing diduweni para wicaksana kanggo ngatur waktune. Amarga wong sing bisa ngatur waktune yaiku wong sing bisa ngatur uripe lan nikmati saben wektu kasebut. Kanthi dipikirake, penting banget sinau ngomong "ora" supaya ora mbuwang-mbuwang wektu kanggo kegiyatan sing ora dikarepake lan ngrancang dina kanthi apik.

Aja ngladeni wong liya kanthi tanpa pamrih lan nikmati saiki

"Ing kene lan saiki" minangka wayahe paling relevan kanggo kabeh; Mung kanthi cara iki, bandha sejati (inten) dalan urip bisa dihargai. Kajaba iku, supaya saben wayahe luwih migunani, wong kudu menehi dhiri kanggo ngawula marang wong liya Tanpa ngarep-arep balesan. Ing pangertene iki, para biksu marang Mantle manawa "kanthi nulungi wong liya, sejatine sampeyan nulungi awake dhewe."

Teknik lan latihan sing diterangake ing buku kasebut

  • Jantung mawar, latihan konsentrasi kanggo nelukake pikiran;
  • Lima Langkah Kanggo Nggawe Tujuan sing jelas lan ringkes:
    • Gambar gambar mental
    • Inspirasi
    • Tanggungan pungkasan
    • "Aturan 21 dina sihir" kanggo nggawe pakulinan anyar
    • Seneng kabeh proses;
  • 10 ritual kanggo urip sing sumringah:
    • Ritual kasepen
    • Ritual fisik
    • Nutrisi
    • Ritual ilmu sing akeh
    • Ritual refleksi pribadi
    • Awakening awal
    • Ritual musik
    • Mantra inspirasi (ritual tembung lisan)
    • Ritual kongruen
    • Ritual kesederhanaan;
  • Disiplin awake dhewe: ora ngomong sedina muput;
  • XNUMX menit rencana saben dinane lan siji jam rencana mingguan;
  • Renungan saben dina babagan carane nuduhake tresno, nulungi wong liya, lan kudu bersyukur saben dina.

Sobre el autor

Lair, bocah lan pasinaon

Robin Sharma lair ing Uganda ing taun 1965. Dheweke putra saka bapak Hindu lan ibu Kenya. Dheweke nggawa dheweke menyang Port Hawkesbury, Kanada, nalika isih enom banget. Ing kana dheweke nglampahi masa kanak-kanak lan bocah-bocah, nalika dheweke sinau babagan Biologi. Mengko Dheweke entuk gelar Master of Laws saka Universitas Dalhousie, Nova Scotia.

Ing omah pasinaon kasebut, dheweke mulang kelas ukum lan wiwit ngembangake katrampilan micara. Pungkasane, se dadi pengacara terkenal nganti dheweke mutusake njupuk radikal sajrone urip lan ninggali karir dadi pengacara. Saiki, Sharma misuwur ing pirang-pirang negara amarga ceramah motivasi lan kepemimpinan sing ora kaetung.

Robin Sharma, panulis

Wiwitane Sharma kanggo nerbitake cukup sederhana. Premiere sastra yaiku Megaliving!: 30 Dina Kanggo Urip sing Sempurna (1994), diterbitake dhewe lan disunting dening ibune. Buku kapindho sing uga diterbitake taun 1997 - yaiku Biksu Sing Nyade Ferrari.

Buku biksu kasebut minangka lirik prosa kanthi fitur otobiografi ing jalur pertumbuhan spiritual pengacara sing ditemtokake kanggo ngatasi urip materialistis saben dinane. Crita iki pancen misuwur sawise Ed Carson, mantan presiden Harper Collins, "nemokake" teks kasebut ing toko buku Kanada. Judhul kasebut bakal diluncurake maneh ing taun 1999.

Buku-buku liyane sing diterbitake dening Robin Sharma

  • 8 kunci kepemimpinan biksu sing adol Ferrari (Kawicaksanan Kepemimpinan saka biksu sing adol Ferrari, 1998);
  • Sapa sing bakal nangisi sampeyan yen sampeyan tilar donya? (Sapa sing bakal Nangis Yen Sampeyan Mati: Piwulang Urip saka Biksu sing Nyade Ferrari, 1999);
  • Santo, surfer lan eksekutif (Saint, Surfer, lan CEO, 2002);
  • Pimpinan sing ora duwe jabatan (Pimpinan Sing Ora Nduwe Judul, 2010);
  • Surat rahasia saka biksu sing adol Ferrari (Huruf Rahasia Biksu sing Nyade Ferrari, 2011);
  • Triumph (Little Black Book kanggo Sukses sing Nggumunke, 2016);
  • Klub jam 5 esuk (Klub 5 AM, 2018).

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.