Pendhudhuk Axlin

Frasa dening Laura Gallego.

Frasa dening Laura Gallego.

Pendhudhuk Axlin punika karya sastra Fantastic dening pinunjul panulis Valencian Laura Gallego. Iki diterbitake ing April 2018 lan disetel ing papan sing rusak dening monsters sing brutal. Iki minangka novel pisanan saka trilogi GUardian saka Citadel; padha nglengkapi: Rahasia Xein (2018) lan misi Rox (2019).

Thanks kanggo usaha dheweke, Laura Gallego wis dadi pathokan ing genre fantasi, nggawe kesan sing jero ing pamirsa enom. Saga Kenangan Idhun iku salah siji saka publikasi paling adoh-sik njongko, kang luwih saka 1 yuta salinan wis didol. EBestiary Axlin iku makili bali triumphant ing bagean saka wong wadon Valencian; narasi kasebut ditampa kanthi apik lan dianugerahi ing taun 2019 dening majalah kasebut Candhi sewu lawang minangka Novel Nasional Paling Apik saka Saga.

Ringkesan saka Pendhudhuk Axlin

Jagad sing beda

Pedunung ing wilayah sing amba saben dina diserang dening monster sing medeni. Makhluk-makhluk jahat iki dikhususake kanggo mateni lan mangan manungsa tanpa welas asih, nyebar rasa wedi ing ngendi wae. Wong-wong sing pasrah karo kahanan sing kena pengaruhe - mesthi diisolasi, kanthi rutinitas sing gampang fokus kanggo slamet.

Wong wadon enom khusus

Axlin Punika a tartamtu bocah wadon enom sing manggon ing wilayah cilik disebat dening papat jinis monsters. Nalika isih cilik, dheweke diserang dening spesimen sing diarani "knotty." Senadyan slamet saka serangan, tungkakmu dheweke tatu lan minangka akibate dheweke pincang. Cacat ora ngidini dheweke bisa obah kanthi prigel utawa mlayu nalika ngadhepi serangan.

Tipe anyar

Amarga dheweke ora bisa mbela awake dhewe, Axlin golek cara liya kanggo nulungi kanca-kancane. Kaya ing sawijining dina juru tulis desa nawakake kanggo mulang maca lan nulis, bakal diganti ing mangsa ngarep. Sanajan iki minangka katrampilan sing penting banget, ora ana sing kepengin sinau, nanging dheweke ora nganggep; Nanging, wong wadon enom ditampa. Taun-taun sabanjure, nalika wong iki tilar donya, Axlin dadi juru tulis anyar ing enclave kasebut.

Buku bab monsters

Alon-alon kabisan tansaya, uga penasaran kanggo ngerti liyane babagan monsters. Saben-saben rombongan bali saka ekspedisi, dheweke takon babagan pengalaman lan sifat-sifat makhluk sing kejam. Kabeh informasi kasebut didokumentasikake ing buku, supaya bisa dadi pedoman supaya generasi sabanjure bisa mbela awake dhewe.

Pengulandara cahya

Kapentingan mundhak luwih nalika dheweke weruh yen ana jinis monster liyane, mula dheweke nggawe keputusan sing penting. Axlin mutusake kanggo nindakake perjalanan sing dawa kanggo neliti lan entuk data saka pengalamane dhewe. Mangkene carane bocah wadon enom miwiti petualangan sing bakal nemokake spesimen sing mbebayani banget. Iki nggawe teks sampeyan luwih larang, dadi bestiary lengkap.

Kutha sing unik

Ing dalan, Axlin bakal ketemu karakter anyar sing bakal nemtokake ing urip, kayata Xein. Kajaba iku, dheweke bakal ngerti yen ana kutha tanpa monster disebut Citadel, supaya fokus ing njaluk ana. Nindakake misi anyar iki nyenengake dheweke, lan kanthi nganggep dheweke bakal ngerti sapa sing sejatine ana ing sisihane. Nanging, nalika sampeyan teka ing "situs sing dirilis", sampeyan bakal ngerti manawa pancen ora kaya sing dikarepake.

Data dhasar saka karya

Struktur

Bestiary Axlin iku siji novel fantasi saka genre infantile / juvenile sing nduweni 37 bab sing mbukak luwih saka 500 kaca. Iku disetel ing donya battered dening monsters lan dipérang dadi enclaves. Sajarah Dicritakake ing wong katelu dening macem-macem karakter; nduweni alur crita kang adi saka wiwitan nganti pungkasan.

Pribadi

axlin

Dheweke minangka protagonis novel kasebut. Crita diwiwiti minangka cah wadon lan ing wutah ing saindhenging plot sampeyan bisa ndeleng carane dheweke matures karo saben test dheweke liwati. Keputusan sing wicaksana ndadekake dheweke dadi sing wani wanita enom sing pungkasane dadi juru tulis ing desane, minangka asil kang mutusaké kanggo nindakake misi arduous lan penting ing sih saka pedunung liyane: kanggo njlimet bestiary.

Xein

Dheweke minangka protagonis liyane saka crita sing penulis ngaturake sawetara bab. Dheweke minangka wong enom sing manggon karo ibune ing salah sawijining enclave, loro-lorone diisolasi nganti Axlin teka. Uripe njupuk owah-owahan gedhe saka dadi cah lanang sepi dadi calon saka klompok disebut "The Guardians."

Babagan penulis, Laura Gallego

Laura Gallego.

Laura Gallego.

Lair lan pendekatan pisanan kanggo huruf

Laura Gallego García lair ing dina Selasa, 11 Oktober 1977 ing kotamadya Valencian Quart de Poblet ing Spanyol. Wiwit cilik dheweke wis seneng babagan sastra, buktine iki Nalika umur 11 taun, bebarengan karo kanca, dheweke wiwit nulis buku fantasi. Butuh telung taun kanggo nggabungake lan pungkasane dadi crita meh 300 halaman sing diarani Zodiacía, donya sing beda, nanging padha ora nerbitaké.

Pasinaon universitas lan publikasi pisanan

Sasampunipun ngrampungaken pasinaon menengah, piyambakipun ndhaptar ing Universitas Valencia, ing karir Filologi Hispanik. Nalika iku, Laura wis nulis 13 buku, kabeh wis dikirim menyang penerbit lan kompetisi, nanging durung bisa diterbitake. Nganti nomer 14 teka, Akhir Donya (1999), karya sing penulis menangaké penghargaan Barco de Vapor saka Editorial SM.

Karya sing produktif

Gallego nerusake nulis tanpa mandheg, karya sabanjure yaiku tetralogi Babagan Menara (2000). Dheweke uga nerbitake karya individu, kayata Bali menyang Pulo Putih (2001) lan Putri Tara (2002). Ing 2003 piyambakipun sepisan maneh dianugerahi penghargaan taunan saka Editorial SM, karo La legendha raja ngumbara. Sukses iki diterusake karo karya liyane kayata: Pengumpul jam tangan sing luar biasa (2004).

A karir karo munggah unstoppable

Mula saka iku, Karir sastra saya mundhak, kanthi presentasi sawetara buku independen lan limang saga. Antarane sing terakhir kita bisa sebutno trilogi Kenangan Idhun (2004) lan Citadel Wali (2018). Kajaba iku, Gallego ngupayakake genre realisme sastra kanthi seri kasebut Sara y sing nyetak gol, sing isine 6 buku.

Iki minangka karir sastra sing wiyar, Valencian wis nerbitake luwih saka patang puluh novel - fantasi, biasane - lan wis diterjemahake menyang sawetara basa.

Penghargaan penting liyane sing wis ditampa

  • Cervantes Chico Sastra Remaja (2011)
  • Sastra Anak lan Remaja Nasional taun 2012 dening Wit-witane padha nembang (2011)
  • Imaginamalaga 2013 dening Buku Warta (2013).

Dianggo dening Laura Galler

Frasa dening Laura Gallego.

Kutipan dening Laura Gallegog

o

Buku individu

  • Akhir Donya (1999)
  • Bali menyang Pulo Putih (2001)
  • Tukang Pos Ngimpi (2001)
  • Putri Tara (2002)
  • Mandrake (2003)
  • Ana ing endi Alba? (2003)
  • Legenda Raja Kelana (2003)
  • A memedi ing kasusahan (2004)
  • Max ora nggawe sampeyan ngguyu maneh (2004)
  • Putri ing wengi (2004)
  • Pengumpul jam tangan sing luar biasa (2004)
  • Alba duwe kanca sing istimewa banget (2005)
  • Permaisuri saka ethereal (2007)
  • Lilin loro kanggo setan (2008)
  • Wit-witane padha nembang (2011)
  • Buku portal (2013)
  • Ensiklopedia Idhún (2014)
  • Kabeh peri saka kerajaan (2015)
  • Nalika sampeyan ndeleng kula (2017)
  • Kanggo mawar (2017)
  • Kabeh sing bisa ngimpi (2018)
  • Siklus kaisar langgeng (2021)

crita

  • Babad Menara:
    • Lembah Wolves (2000)
    • Kutukan Master (2001)
    • Telpon wong mati (2002)
    • Fenris, The Elf (2004)
    • Kenangan Idhun:
      • Resistensi (2004)
      • Triad (2005)
      • Pantheon (2006)
      • Sara Lan Goleadoras:
      • Nggawe tim (2009)
      • Bocah-bocah wadon dadi prajurit (2009)
      • Skor paling apik ing liga (2009)
      • Soccer lan katresnan ora kompatibel (2010)
      • Pencetak gol ora nyerah (2010)
      • Gol pungkasan (2010)
    • Petualangan kanthi kebetulan:
      • Magician dening kasempatan (2012)
      • Pahlawan kanthi kasempatan (2016)
    • Penjaga Benteng:
      • Pendhudhuk Axlin (2018)
      • Rahasia Xein (2018)
      • Misi Rox (2019).

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.