Bedane film Disney lan buku sing diilhami

Alice ing Wonderland

Dina iki tekan layar Alice liwat pangilon, terusan film Tim Burton adhedhasar tape animasi sing adaptasi karo buku sing diterbitake dening Lewis Carroll ing taun 1865.

Siji conto liyane yaiku hubungan raket ing antarane film Disney lan klasik klasik sastra dunia sing wis kita sekseni sajrone dasawarsa pungkasan, sanajan adaptasi ora mesthi 100% setya marang materi amarga macem-macem sebab, sawetara wong sing diajeni yen dheweke ditemokake bisa ngrusak masa kanak-kanak.

Ayo goleki iki bedane film Disney lan buku sing diilhami.

Alice ing Wonderland

Alicia-Lewis-Carroll

Yen kita njupuk referensi film sing dirilis taun 1951, Disney saka Alice nyakup prabédan ganjil bab buku sing diterbitake taun 1865 dening Lewis Carroll. Antarane sawetara wong nemokake "Partai Tanpa Ulang Tahun" sing misuwur sing dirayakake La Liebre lan The Mad Hatter, utawa tampilan kembare Tweedledee lan Tweedledum, kalorone kalebu ing bagean nomer loro, Liwat Kaca Nggolek lan apa sing ditemokake Alice ing kana, nanging ora ana ing buku pisanan lan paling misuwur.

Buku Jungle

Kipling Book Jungle

Film kartun ing taun 1967 lan diadaptasi ing gambar nyata ing taun 2016 iki adhedhasar kumpulan crita The Book of the Wildlands dening panganggit Inggris sing lair saka India, Rudyard Kipling, sing diilhami karo notebook travel saka macem-macem panjelajah supaya crita babagan Mowgli, Baloo lan Bagheera bisa urip ing alas Seeonee. Film iki, adaptasi mulia saka buku iki, ora menehi katrangan kaya anane wong tuwa serigala ing buku kasebut, lemut macan Shere Khan (lan konfrontasi kaping pindho karo Mowgli, utawa rahasia harta karun saka ula kasebut Kaa ngerti.

Kaendahan lan Beast

Kaendahan lan Beast

Ing minggu ngendi nggoda adaptasi anyar Beauty and the Beast Wis revolusi jaringan. Akeh wong sing ngelingi film kartun 1991 lan dongeng Prancis pirang-pirang pangarang (lan novel kasebut ora ana sing dikonfirmasi minangka resmi) mula inspirasi kasebut. Ing crita asline Bella duwe loro mbakyu muspra luwe kemewahan lan perhiasan. Bapak saka bocah telu kasebut, saudagar, ing sawijining dina tindak menyang kastil sing tuwuh kembang mawar. Sawise njupuk siji miturut panjaluk putrine Bella, sing paling mulya ing antarane telu, dheweke dicekel dening Beast sing saiki wis dingerteni.

The Little Mermaid

Bedane film Disney lan dongeng sing misuwur dening Hans Christian Andersen dununge ing pungkasan sing wis diowahi lan diadaptasi karo kanon bocah. Lan sawetara bocah sing bakal ngerti, yen Ariel kudu bunuh diri ing pungkasan crita sawise Pangeran Eric lunga ing prau kanggo omah-omah karo wanita liyane. Paling ora, sawise mbuwang awake menyang segara Andersen nglembut drama wektu kasebut kanthi ayat "Awak dadi umpluk, nanging tinimbang ora ana maneh, dheweke ngrasakake panase srengenge, amarga dheweke wis dadi semangat sing ala, putri saka udhara ".

Cinderella

Ing pungkasan film Cinderella sing misuwur taun 1950 dikunci dening ibu tirine nalika adhine tiri nyoba sepatu kaca sing paling misuwur ing sejarah kanthi rekasa banget. Ing versi asli dongeng para sedulur Grimm, para penjahat sing iri padha milih solusi sing luwih "gore", malah bisa ngethok bagean driji supaya pas paspor manten. Matur nuwun Disney.

Frozen

Beku - Ngarep

Sanajan Disney wis ngelingake yen film sing paling dhuwur, Frozen, Minangka adaptasi sing ora jelas saka crita cekak The Snow Queen dening Hans Christian AndersenSejatine yaiku bedane luwih gedhe tinimbang sing kita kira. Ing crita Anna lan Elsa ora ana, diganti dening Gerda lan Kay, loro kanca cilik sing kekancan rusak nalika Kay kepengin kristal-kristal kaca pangilon sing tiba ing Bumi saka Troll. Ratu Salju sing ala ana ing kene dadi paraga sing kapisah, sing diilhami dening dewi es Norse, Hel.

Iki bedane film Disney lan buku sing diilhami Dheweke nulungi kita mikir-mikir bocah cilik sing bisa dadi luwih dramatis yen sedulur tiri ngethok driji lan Ariel sing wicaksana nyingkirake jurang tinimbang arep ngoyak kapal sing turu lan garwane sing anyar.

Apa film Disney favorit sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   juru crita ngandika

    Aku seneng karo jinis artikel iki, matur nuwun.
    Ing kasus Cinderella, versi Grimm dudu sing asli (kaya kabeh dongeng, dikumpulake saka tradhisi lisan lan ora ana versi siji). Iki minangka salah sawijining dongeng sing paling wiyar lan paling tuwa ing Eropa lan dikira asale saka China. Nanging film Disney adhedhasar versi Perrault, dudu Grimm. Perrault dudu tema gore saka sikil sing getihen, lan yen muncul ibu baptis peri, waluh ... (ing Grimm ora ana ibu baptis peri nanging wit sihir) Sampeyan bisa uga salah sawijining film dongeng Disney sing paling cocog karo teks sing adhedhasar.