Bebener ing balik Snow White

Bebener ing balik Snow White.

Bebener ing balik Snow White.

Disney miwiti sejarah film animasi kanthi Blancanieves, crita sing, ing film kasebut, kebak lagu, kabungahan lan rasa sedhih. Nalika crita sing misuwur iki diwenehake kanggo Brothers Grimm, sawetara ujar manawa legenda kasebut luwih tuwa.

Kabeh wong ngerti critane, bocah wadon ayu sing disengiti karo ibu tirine, dheweke ngracuni dheweke lan pangeran sing nulungi dheweke lan dheweke seneng banget. Sanajan poin umum kaya kaca, apel racun lan peti mati Kristal mesthi ana, ana rincian sing ora dietung Disney.

Bentenane tartamtu ing antarane versi

Upaya rajapati

Ibu tiri nyoba mateni Snow White kaping 3: dhisik nganggo tali gulu, sing nyoba digantung; banjur nganggo sisir beracun, sing gagal nembus tengkorak; lan pungkasane apel beracun.

Pangeran sing ora genah

Pangeran pancen nylametake putri, nanging ora saka ambungan, ora genah kepengin weruh wong ayu sing ayu, lan kesandhung ngguling guci. Kanthi pukulan kasebut, Snow White muntah apel beracun.

Pungkasane ibu tiri

Nanging, bedane paling apik yaiku pungkasane ibu tiri sing jahatIng versi asli dongeng Jerman iki, Pangeran dadi Raja kanthi nikahi Snow White, dheweke mutusake tur menyang kerajaan-kerajaan sing cedhak kanggo ngrayakake.

Sawise tekan istana ibu tiri sing jahat, sing kaget banget karo anane ratu anyar iki, Snow White lan rajane mutusake ngukum dheweke amarga upaya mateni dheweke. Dadi Dheweke nyelehake sepatu wesi panas abang ing wanita ala sing kudu nari nganti mati.

Referensi misuwur

Konco dongeng iki, ana inspirasi sing cukup jelas ing rong aristokrat sing misuwur:

  • Countess Margaretha von Waldeck, sing lair taun 1533.
  • Baroness Maria Sophia Margaretha Catharina von Erthal, 1725.

Pisanan, kalorone tokoh kasebut duwe wong tuwa sing sibuk umum sing ora ana ing ngrawat dheweke lan para ibu sing seda ora suwe sawise nglairake, nilarake ibu-ibu tiri sing ora tresna, paling ora.

Margaretha von Waldeck

Crita Countess Margaretha duwe sawetara elemen penasaran sing ngubungake dheweke karo dongeng kasebut. Countess iki dibesarkan dening ibu tiri sing ketat banget sing nyedhiyakake dheweke kanggo lelungan saka pengadilan menyang pengadilan nganti dheweke tekan Brussels. Kacarita ing kene dheweke nate berselingkuh karo Raja Spanyol, Felipe II, sing nyebabake Margaretha diracuni dening anggota pengadilan.

Eckhard Sander, sejarawan, lan ahli sejarah kulawarga, Waldeck Erthal, MB Kittel ujar manawa pitung kurcaci ing crita kasebut bakal nuduhake bocah-bocah ing wilayah kasebut, sing makarya wiwit cilik ing tambang. Malnutrisi ora ngidini tuwuh, lan seragam kerja, kalebu topi, diasimilasi karo klambi sing biasane dianggep 7 kurcaci Blancanieves.

Countess kasebut tresna banget lan apikan kanggo bocah-bocah kasebut., dheweke ujar manawa dheweke teka karo dheweke, nembang lan ngidungake sawetara dina saben dina kanggo dheweke. Mesthi ing Salju putih, kayadene akeh liyane Crita sedulur sing grimis, ana pengaruh penting saka kedadeyan nyata.

Maria Sophia Margaretha Catharina von Erthal

Dene Baroness Maria Sophia, kamiripan luwih gedhe. Lokasi kastil lan sekitare mirip banget karo katrangan sing digunakake Brothers Grimm ing dongeng kasebut.

Kanggo iki pangilon sing diduweni ibu tirine Maria Sophia ditambahake. Iki minangka hadiah saka bapake bocah wadon kasebut. Sing siji iki wis diimpor utamane saka Spanyol, amarga, kanggo wektu iki, dheweke dadi kaca tingal sing paling misuwur amarga kualitas bahan lan karya sing alus sing diwenehake.

Cermin ageng ukurane 1,60 meter, saiki dipamerake ing Museum Spessart, lan duwe aporisme sing ujar "Amour Propre." Amarga frase lan kejelasan bayangane, mula diarani "cermin ngomong."

Sedulur Grimm.

Sedulur Grimm.

Sanajan Maria Sophia ora diracun, alas ing sekitar kastil kasebut diisi karo Belladonna, woh sing isine Atropa belladonna. Bahan iki minangka jinis narkotika sing nggawe kelumpuhan umum kaya pati.

Peti kaca lan sepatu wesi minangka poin liyane sing digunakake para sejarawan kanggo nyambung Blancanieves karo wilayah Lohr, ing kana lair baroness. Nalika semana, Lohr duwe cadangan mineral sing akeh, lan "aksesoris" iki minangka gambaran saka kemudahan sing bisa diakses.

Blancanieves, crita sing nyata banget

Yen kita nyusun crita babagan loro aristokrat kasebut lan podo urip Blancanieves kita bisa ngerti critane ora kaya lamunan. Kaya sing wis diwaca, pungkasan tragis ibu tiri lan crita sedhih sadulur babagan upaya mateni ora ana gandhengane karo 7 wong cilik sing lucu lan kewan cilik sing lucu sing ngancani Putri Disney.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)