Beasiswa nomer loro AlhóndigaBilbao

Ya, kesempatan kaping pindho kanggo menang iki wis diwiwiti becak jus banget, saka tangane Aula kutha Bilbao lan saka tengah Alhondiga. Elinga, sing menang edhisi kapisan, Catalan Clara Tani wis nerbitake karya pertamane karo Astiberi.

AlhóndigaBilbao nyedhiyakake beasiswa komik kaping pindho ing framework Festival Komik Internasional Angouleme (Prancis)

* Wong sing nampa beasiswa bakal nginep suwene setaun ing "La Maison des Auteurs" (Omah Pengarang) ing Angouleme, pusat komik sing paling bergengsi ing Eropa, kanggo nggarap proyek kanggo komik grafis.
* Juri sing bakal milih beasiswa iki bakal digawe saka tokoh-tokoh bergengsi saka jagad komik, lan dipimpin dening kartunis terkenal Paco Roca, pemenang Penghargaan Komik Nasional.
* Saiki, Clara-Tanit Arqué, sing menang beasiswa taun kepungkur, lagi beasiswa ing Angouleme lan bakal rawuh ing konferensi pers sing bakal ditawakake Direktur Utama AlhóndigaBilbao, Marian Egaña.

Bilbao, 29 Januari 2009. AlhóndigaBilbao menehi kesempatan maneh kanggo nikmati beasiswa komik kasebut. Iki minangka hibah sing diwenehake AlhóndigaBilbao kanggo ningkatake kreasi lan nyengkuyung munculnya bakat anyar ing bidang komik. Kanggo nindakake iki, wis nggawe beasiswa komik sing bakal dianugerahi taun iki kanggo taun berturut-turut kaping pindho, sing pengin mbiayai realisasi proyek sing dipilih kanggo nilai seni lan karakter inovatif.

AlhóndigaBilbao bakal nyedhiyakake beasiswa iki sesuk dina Jumuah ing Ciudad Internacional del Cómic, ing Angoulême (Prancis), sing dina iki ngrayakake Festival grafis sejarah internasional. Festival sing taun kepungkur nglumpukake meh 250.000 wong nalika pahargyan kasebut.

Entitas iki, Ciudad Internacional del Cómic lan khusus, sawijining 'La Maison des Auteurs ”(Omah Panulis), kerja sama karo AlhóndigaBilbao nalika menehi beasiswa iki.

Dewan Panulis Angoulême minangka pusat prestise internasional sing diakoni, dununge ing Prancis, khusus kanggo komik lan seni audiovisual liyane (film animasi, game video, lan liya-liyane) lan nyambut gawe karo para penulis sing menehi kahanan kerja sing disenengi kanggo nggawe, kanthi tujuan kanggo nindakake proyek sampeyan.

Wiwit dibukak ing taun 2002, La Maison des Auteurs de Angoulema nampani luwih saka pitung puluh panulis, sing anyar lan profesional, saka Prancis lan negara liya, kanggo ngembangake proyek sing ana gandhengane karo komik utawa crita crita grafis. Kabeh penulis kasebut entuk bathi saka kerangka peralatan gratis, saka lokakarya individu utawa kolektif, dilengkapi bahan sing dibutuhake kanggo nggawe gambar (stasiun komputer, papan gambar, scanner, ... lsp).
Ruang umum kayata ruang komputer lan reprografi, ruang dokumentasi, ruang pameran lan konferensi, kalebu sumber daya liyane, uga kasedhiya kanggo para beasiswa.

Beasiswa Beasiswa

Beasiswa AlhóndigaBilbao-Cómic dianugerahi:

* Akomodasi ing apartemen paling suwe rolas wulan (listrik, gas lan banyu kanggo pihak liya).
* Akses menyang peralatan lan kabeh layanan La Maison des Auteurs.
* Sewu euro saben wulan nganti maksimal setaun.
* AlhóndigaBilbao, dhewe utawa kanthi kolaborasi karo penerbitan khusus, bakal nyinaoni kemungkinan nerbitake proyek kasebut ing taun sawise pungkasan beasiswa kasebut. Publikasi kasebut, yen ana, bakal ana ing basa Basque lan Spanyol.

Kanggo ndhaptar beasiswa AlhóndigaBilbao-Cómic, calon kudu memenuhi syarat ing ngisor iki:

* Umure luwih saka 18 taun, manggon ing Spanyol lan ora sinau ing pusat resmi.
* Nampilake proyek nggawe komik (ing Basque utawa Spanyol) sing ngidini visualisasi karya sing bener bisa uga nganggo kertas utawa format digital.

Tenggat wektu kanggo ngirim proyek yaiku tanggal 14 April 2009 lan keputusan juri bakal diumumake ing wulan Juni 2009. Penerima beasiswa bakal miwiti masa jabatan wiwit Januari 2010.

Hakim

Juri sing bakal milih seleksi kasebut kalebu saka kartunis, penulis skenario lan kritikus khusus prestise sing diakoni ing bidang iki lan bakal dipimpin dening Paco Roca, bubar dianugerahi Penghargaan Komik Nasional lan bakal dadi bagean: Álvaro Pons, Juan Manuel Díaz de Guereñu, Paco Camarasa, José Ibarrola lan, Antonio Altarriba.

Inisiatif iki dening AlhóndigaBilbao minangka bagean saka perjanjian kolaborasi sing ditandatangani karo "Cité internationale de la Bande dessinée et de l´image" kanggo promosi inisiatif sing ana gandhengane karo komik lan tren audiovisual liyane sing saiki lagi berkembang.

'La Maison des Auteurs ”dening Angoulema

Wiwit digawe ing 1974 Festival Komik Internasional kaping pisanan, Angoulema wis mantep dadi ibukutha seni kaping 9.
Sajrone acara iki, macem-macem struktur - Pusat Jalur Komik Nasional, Sekolah Pedagang Film Animasi - seneng karo munculna dinamika permanen kanggo kutha lan wilayah kasebut.

Kanggo menehi dhukungan konkrit kanggo para pencipta gambar sing urip ing Angoulema utawa pengin manggon ing Angoulema, 'La Maison des Auteurs' digawe, lawange dibukak ing wulan Juli 2002.

'La Maison des Auteurs ”yakuwi:

* Nyedhiyakake kahanan kerja sing kondusif kanggo nggawe, nampani panulis kanggo nindakake proyek profesional ing dalamnya,
* Nampilake pertunjukan kreasi ing bidang komik, film animasi lan multimedia, liwat pameran lan acara,
* Usul pusat sumber daya teknis lan dokumenter,
* Dadi papan kanggo rapat lan ijol-ijolan,
* Mbantu nglindhungi undang-undang penulis lan mbela properti intelektual ing bidang kreasi seni.

Wiwit dibukak, Dewan Penulis wis nyambut gawe kanthi macem-macem pencipta lan bakat enom utawa uga penulis sing dikonfirmasi, saka Prancis lan papan liyane kayata Jimmy Beaulieu, asale saka Quebec, Amerika Richard McGuire lan Jimmy Johnson utawa Rusia Nikolaï Maslov.

beasiswa_comic_02


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gonzalo Lara C. ngandika

    Aku nganggep komik kasebut minangka seni kontemporer sing paling penting ing sejarah, sing nggawe budaya sing apik lan dinamis ing pasar sing narik luwih akeh atusan pengikut amarga nggawe gangguan lan hiburan sing migunani ing kahanan intoleransi semrawut sing saiki kita urip.
    Aku ngirim iki amarga aku dadi seniman kreatif seni iki lan aku seneng nerbitake karya pribadi.