Beasiswa AlhóndigaBilbao yaiku renang

Josep Domingo del Calvario "Swasana", Pemenang edhisi kaping papat sing wis dikonsolidasi Beasiswa komik AlhóndigaBilbao. Wong enom saka Castellón iki bakal nginep suwene setaun ing “The Maison des Auteurs”(Omah Pengarang) dening Angouleme (Prancis), salah sawijining pusat komik paling bergengsi, kanggo nggarap proyek kartun grafis dhewe. Juri sing gagal beasiswa iki dipimpin dening Antonio Altarriba, Hadiah Komik Nasional 2010. Liwat hibah iki, AlhóndigaBilbao pengin mromosikake kreasi lan seneng munculé talenta profesional anyar ing bidang komik.

Bilbao, Juli xx, 2011. Josep Domingo "Nadar" minangka juara edisi kaping papat beasiswa komik AlhóndigaBilbao sing wis dikonsolidasi. Pemuda saka Castellón iki tampil bareng karo 42 wong liyane kanggo beasiswa AlhóndigaKomik edisi kaping papat iki (salah sawijining beasiswa paling bergengsi lan lengkap ing adegan komik negara). Domingo duwe kesempatan kanggo nikmati beasiswa ing House of Author (La Maison des Auteurs) ing Angoulême (Prancis), bagean saka Kutha Komik Internasional lan Gambar (Cité Internationale de la Bande Dessinée et de l 'image) saka kutha Prancis iki. Liwat hibah iki, AlhóndigaBilbao pengin ningkatake kreasi lan nyengkuyung munculna bakat profesional anyar ing bidang komik. Kanggo tujuan iki, liwat inisiatif iki, bakal mbiayai realisasi proyek sing dipilih kanggo nilai seni lan karakter sing inovatif. Ing telung edhisi pisanan beasiswa kasebut, luwih saka 120 wong nampilake proyek kanggo beasiswa iki, saengga nggabungake kualitas lan prestise AlhóndigaBilbao inisiatif ing jagad nggawe buku komik lan komik grafis. Juri sing wis milih seleksi kasebut, kaya sing kedadeyan ing acara sadurunge, dipimpin dening Antonio Altarriba, Penghargaan Komik Nasional saiki kanggo The Art of Flying, lan kalebu profesional saka jagad kartun prestise sing diakoni kayata Miguel Angel Martin, kartunis; Pepe Galvez, panulis naskah lan kritikus komik; Yesus Moreno, editor Sin Sentido lan Santiago Garcia, panulis naskah, panjarwa lan kritikus komik.

Pemenang Josep Domingo del Calvario Nada ”(Castelló de la Plana, 1985), duwe gelar Fine Arts saka Universitas Barcelona. Dheweke wis kerja sama ing publikasi kayata majalah" Dos Times Breve "lan, kalebu penghargaan liyane, karya wis menang hadiah kaping pisanan "Kontes komik XXIV Ciutat de Cornellà" (2008), Accésit ing telpon 2008 kanggo beasiswa INJUVE (Institut Pemuda Spanyol) lan hadiah kaping pisanan ing "Kontes komik XXI Noble Villa de Portugalete" . Catalan Clara-Tanit Arqué dadi pemenang edisi pertama, wong Galicia Martin Romero, saka kaloro. Loro-lorone menehi lokakarya "12 jam Komik" ing AlhóndigaBilbao, ing ngendi dheweke ndhukung para peserta supaya bisa nggarap katrampilan improvisasi lan kreativitas lan ngembangake crita grafis sajrone wektu sing cendhak. Alvaro Ortiz Dheweke dianugerahi hibah kaping telu lan saiki nggawe proyek komik dhewe ing fasilitas La Maison des Auteurs.

Omah Pengarang Angoulême.
House of Author minangka pusat prestise internasional sing diakoni, khusus kanggo komik lan seni audiovisual liyane (film animasi, game video, lan liya-liyane) lan sing nyambut gawe saka para penulis ing negara-negara ing saindenging jagad sing nyedhiyakake kahanan kerja sing kondusif kanggo nggawe, kanthi tujuan kanggo nindakake proyek sing sampeyan pilih sadurunge. Wiwit dibukak ing taun 2002, La Maison des Auteurs nampani luwih saka satus panulis, sing anyar lan profesional, saka Prancis lan negara liya, kanggo ngembangake proyek sing ana gandhengane karo komik. Kabeh penulis kasebut entuk bathi saka kerangka peralatan gratis (lokakarya individu utawa kolektif) sing dilengkapi bahan sing dibutuhake kanggo nggawe gambar (stasiun komputer, papan gambar, scanner, ... lsp). Ruang umum uga kasedhiya kanggo para panampa beasiswa, kayata ruang komputer lan reprografi, ruang dokumentasi, pameran lan ruang konferensi, lan sumber daya liyane.

Beasiswa Beasiswa.
Beasiswa AlhóndigaBilbao-Cómic dianugerahi:
Akomodasi ing apartemen paling suwe rolas wulan (listrik, gas lan banyu kanggo pihak liya).
Akses menyang peralatan lan kabeh layanan La Casa de los Autores.
Sewu euro saben wulan suwene maksimal setaun.
AlhóndigaBilbao, dhewe utawa kanthi kolaborasi karo penerbit khusus, bakal nyinaoni kemungkinan nerbitake proyek kasebut taun sawise pungkasan beasiswa kasebut. Publikasi kasebut, yen ana, bakal ana ing basa Basque lan Spanyol. Inisiatif AlhóndigaBilbao iki minangka bagean saka perjanjian kolaborasi sing ditandatangani karo "Cité Internationale de la Bande Dessinée et de l´Image" kanggo promosi inisiatif sing ana gandhengane karo komik lan tren audiovisual liyane sing saiki lagi berkembang. Alhóndiga Bilbao minangka Pusat Sumber Daya Komik.

Komunikasi VK
Kanggo informasi luwih lengkap:
Nora Arriola
Telpon: 944 01 53 06. Mobile 646 22 13 01
E-mail: HYPERLINK «mailto: nora@vkcomunicacion.com» nora@vkcomunicacion.com


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.