Bayangan cemara wis dawa, dening Miguel Delibes

Bayangan cemara kasebut dawa.

Bayangan cemara kasebut dawa.

Bayangan cemara kasebut dawa yaiku karya sing ditulis dening Miguel Delibes Setién ing taun 1948. Iki diklasifikasikake minangka novel sinau ing ngendi pati mbabarake kerentanan manungsa ing salawas-lawase, dadi korban kahanane dhewe. Kosok baline, katresnan nduweni peran sing bisa ditemtokake ing hubungan internasional.

Wedi nyeri dituduhake minangka pemicu alami kanggo pesimisme eksistensial sing dominasi para protagonis pria narasi. Kajaba iku, Kekristenan minangka sebab kanggo nampa kapitunan emosi. Pungkasan, rasa sepi lan sepi bisa diatasi amarga duwe nilai apik kayata kekarepan, moral, lan pendhidhikan.

Sobre el autor

Miguel Delibes Setién minangka intelektual Spanyol misuwur sing lair ing Valladolid, tanggal 17 Oktober 1920. Dheweke misuwur dadi novelis gaya tradisional, sanajan dheweke uga entuk gelar doktor ing bidang hukum, yaiku profesor Sejarah Perdagangan, wartawan lan kepala koran. Lor Castile.

Wiwitane nganggo huruf

Karya sastra sing luhur diwiwiti karo jinis novel tradisional kanthi Bayangan cemara kasebut dawa, kanggo iku, dheweke nampa Hadiah Nadal ing taun 1948. Sajrone dasawarsa sabanjure, dheweke terus makarya kanthi terbitan terkenal kayata Malah dina iki (1949), Caranipun (1950), Putrane sing daksembah Sisi (1953) lan Godhong abang (1959).

Miguel Delibes Setién nglampahi dhaptar buku sing apik banget sajrone puluhan taun con Tikus (1962), Limang jam karo Mario (1966), Perang para leluhur kita (1975),  Wong-wong sing suci (1981), Lady ing latar mburi abu-abu (1991), Mburu (1992) lan Wong sesat (1998) lan liya-liyane. Uga, dheweke dadi penulis crita kaya sing digawe kanthi apik Kafan (1970), Pangeran dethroned (1973) lan Bandha (1985).

Miguel Delibes lan bioskop lan téater

Sawetara judhul panganggit, kayata Wong-wong sing suci, wis digawa menyang bioskop. Padha, Limang jam karo Mario y Perang para leluhur kita dheweke wis diadaptasi karo teater. Tulisane nduduhake hubungan sing kuat banget karo papan asale, Valladolid, lan agama, menehi perspektif Katolik liberal.

Tampilan kritis tumrap masarakat

Nalika aku majuó ing kariré, Delibes Setién ngalami évolusió menyang pendekatan kritis kanggo masarakat kanthi referensi sing cetha banget babagan keluwihan lan kekerasan urip ing kutha-kutha. Akeh argumen sing ana ing babagan tuduhan ketidakadilan sosial, apresiasi ironis burjuis cilik, ngeling-eling bocah lan perwakilan kebiasaan lan nilai-nilai lingkungan padesan.

Miguel Delibes.

Miguel Delibes.

Bebungah kasebut sajrone karir lan pungkasane dinane

Miguel Delibes Setién dianggep salah sawijining panulis literatur basa Spanyol sing paling misuwur. Abagean Hadiah Nadal, dekorasi sing paling terkenal sing diraih yaiku Hadiah Kritikus ing taun 1953, Penghargaan Pangeran Asturias ing taun 1982, Hadiah Nasional Huruf Spanyol ing 1991 lan Hadiah Miguel de Cervantes ing taun 1993.

Panulis mdidhesek ing kampung halamane sing dikasihi, Valladolid, tanggal 12 Maret 2010. Saiki Sampeyan bisa entuk crita urip penulis kanthi gratis ing web.

Analisis konsep saka novel

Plot kasebut ana ing evolusi Pedro sing sentimental, psikologis lan spiritual. Amarga kapitunan sing lara nalika isih cilik lan enom, paraga utama ngusulake nyingkirake kabeh elemen sing duwe nilai signifikan kanggo dheweke. Banjur, sing diarani "teori disalokasi" yaiku jeneng sing diwenehake dening protagonis.

Transversitas novel iki nduweni kabeh unsur karakteristik novel sinau. Filsafat pamikiran metafisika dipecah liwat analisis introspektif tumrap paraga ing struktur pamikiran sing dibingkai banget ing prekara Kristen.

Novel iki makili pengabdian saka Miguel Delibes Setién. Panulis Valladolid nuduhake fleksibilitas gedhe banget kanthi bisa ngatasi macem-macem kompetensi dhasar babagan kewarganegaraan, masalah sosial, otonomi lan inisiatif pribadi kanthi cara sing lancar. Panulis uga nggambarake pandangane babagan moralitas, kekarepan lan pendhidhikan minangka kuwalitas sing bisa ditindakake supaya bisa ningkatake awake dhewe.

Resumen

Pedro lagi trauma lan ngalami rasa lara permanen amarga kelangan sentimental sing ditindakake nalika lumaku wektu. Dheweke dadi bocah yatim piatu (ora ngelingi wong tuwane), dheweke kudu diwasa tanpa anget manungsa sing prelu banget kanggo kabegjan bocah. Kurang iki ditekanake dening para tutor: pisanan pamane lan banjur pendhidhikan sing ditampa saka Don Mateo, guru sing nuwuhake persepsi pesimis babagan eksistensi.

Pati minangka nasib sing ora bisa dihindari sing bakal ngilangi kabeh sing penting karo Pedro: wong sing dikasihi, kancane Alfredo lan negarane, Ávila. Perang diterangake minangka bayangan sing bisa ngrusak ing saben lingkungan sing sepi. Ing konteks krisis eksistensial sing luar biasa iki, Pedro mutusake dadi pelaut tanpa katresnan lan tanpa bandha.

Wedi nandhang sangsara dadi ora sehat nganti ana kerugian cilik nambah kepinginan kanggo isolasi lan nglindhungi awake dhewe. Amarga alasan iki, coba hindari kontak jangka panjang karo wong liya, obyek utawa papan sing bisa ngasilake tresno sampeyan. Nanging, Pedro ora bisa nolak katresnan karo Jane, akibate, dedeg piadeg lan dheweke rumangsa rentan maneh.

Ing wayahe klimaks Lelewane Jane mbalekake kabeh pikirane, perasaan, lan kasusahan sing dak coba kanthi tliti wiwit cilik. Nanging sing dikasihi mbukak atine P Peter ora bisa dibalekake. Akibate, protagonis ngerti misalignment minangka fase kahanan sajrone urip.

Kutipan dening Miguel Delibes.

Kutipan dening Miguel Delibes.

Pungkasan, Pedro mbebasake awake dheweó saka kabeh bobot jaman biyen kanthi nampa lan ngapresiasi saben wayah sing bisa dielingi, menehi nilai khusus kanggo momen sing bisa dituduhake karo wong sing dikasihi. Novel, dhewe, ing teks kanggo menehi inspirasi.

Artikel sing gegandhengan:
Teks sastra sing menehi inspirasi

Fragmen

«Ing wektu kasebut lan sajrone petualangan kasebut, aku terus urip kaya biasane, kanggo aku dhewe. Vitalitas eksternal ora bisa ngindhari aku amarga aku ora ngerti; Aku nolak kabeh godaan sing bisa ditindakake, lan banjur teka nalika aku mikir minangka prekara sing gampang ditindakake tanpa ragu-ragu karo baris sing wis ditindakake sadurunge. Dheweke ndhukung obtuse, eksistensi kethul, tanpa pinunjul ...

"… Mesthi aku uga ora kangen. Aku wis nggawe aku urip kaya iki lan variasi sing ora ana sawetara bakal nggawe aku gela, nuwuhake sisa-sisa pesimisme ing jiwaku. Kanthi cara iki aku meh bisa nggayuh stabilitas sing dakkarepake pirang-pirang taun kepungkur: urip kanthi mandhiri, tanpa sesambungan sing apik, tanpa rasa tresna ... Siji-sijine link sing ngubungake aku karo mbiyen yaiku memori Alfredo lan omah guru kula kanthi kargo larang regane para pedunung. "


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Delvis Toledo saka Cienfuegos ngandika

    La sombra ... minangka wacan sing ora bisa dilalekake kanggo aku: mlaku-mlaku karo Pedro liwat dalan wengi ing Ávila pancen apik banget. Mungkin swasana pesimis ora disenengi dening sawetara pangritik utawa pamaca liyane, nanging dakkira aku minangka sumber daya luar biasa sing ngunggahake novel kanthi cara sing unik, sing durung daktingali ing teks liyane.
    Apik banget!