Barcelona Negra 2017. Penutupan festival. We Review.

Barcelona Negra 2017. Sawetara penulis.

Dina iki, 4 kanggo Februari, edhisi kaping 12 ing Festival Novel Ireng Barcelona ditutup. Diwiwiti tanggal 26 Januari lan wis kebak kegiyatan, pajeg lan warta. Lan mesthine wis ana kunjungan saka jeneng-jeneng sing dingerteni saka genre sing saya relevan, urip lan kanthi bobot ing literatur.

Mungkin kabar sing paling penting yaiku mandap Paco Camarasa jabatane dadi kurator festival. Tukang buku misuwur saka mitos Ireng lan kriminal, kritikus lan promotor fiksi paling peteng ing Spanyol mundur saka garis ngarep. Nanging wis akeh liyane. Kita ngringkes.

Penghargaan

Festival, lan kaya biasane, diwiwiti tanggal 26 Januari karo pangiriman saka Hadiah VIII Crim Tinta, referensi menyang TKP ireng ing Catalan. Lan dina sabanjuré Library Jaume Fuster mbukak pameran «Pepe Carvalho», kanthi karya sing digawe saka novel Manuel Vazquez Montalban.

Sejatine ing Penghormatan sing paling penting yaiku Vázquez Montalbán, sing ditindakake tanggal 1 Februari. Ing 40 mengeti edisi saka Kesepian manajer, karo detektif sing misuwur Pepe Carvalho.

Lan warta liyane sing ana gandhengane karo Carvalho yaiku wara-wara baline matur nuwun kanggo panulis Carlos Zanon. Dheweke bubar ngumumake niat supaya terus seri ing taun 2018. Kurator kamera Dituduhake kanthi positif babagan iki, nanging wis ana panemu kanggo kabeh raos. Dheweke seneng ndeleng pahlawane maneh nendhang lurung-lurung ing Barcelona amarga dheweke ora nate ndemek rambut maneh yen dudu tangane pangarange.

Lan ana pajeg liyane, sing diwenehake marang Sang Prabu Minggu Ireng Gijón, festival liyane sing umure telung puluh taun kepungkur. Penciptane teka, Paco Ignacio Taibo II.

Pepe Carvalho Award

Dianggep tumindak utama ing festival kasebut, dina iki dikirim dina 2 nganti Dennis Lehane. Panulis Amerika asal Irlandia bisa uga swara sing paling penting jender ing negara sampeyan saiki. Panganggit novel kejahatan sing nyata banget, angel lan ditegesi maskulin, dudu macho spesialis potret paling peteng ing kuthane, Boston. Nanging karier dheweke luwih apik tinimbang judhul terkenal kayata Kali Mistik o Shutter Island.

Mung diterbitake Jagad iku ilang, sing nutup ing trilogi apa diwiwiti karo Dina liyane lan terus karo Urip ing wayah wengi. Ing versi film judhul pungkasan, katuntun dening lan dibintangi Ben Affleck. Minangka cathetan pribadi, aku yakin akeh penggemar Joe batuk, paraga utama, dheweke pengin Affleck supaya tetep ana ing BELAKON kamera.

Panganggit liyane

Contone, John Connolly. Dubliner lan bapak detektif Charlie Parker lagi ngobrol karo wartawan Juan Carlos Galindo, saka El Pais, ing perpustakaan Jaume Fuster. Lan basa Islandia Arnaldur Indridason nggawe sinar-X ing sisih kulon kaya sing dideleng saka "pulau es." Indridason rampung nerbitake Betty, sing saiki tekan kene sanajan wiwit taun 2003.

Prancis uga wis ana Olivier Norek. Tilas letnan polisi iki wis ing pasar Efek Domino, novel Eropa paling apik ing festival kepungkur Quais du Polar. Lan wong Italia uga wis teka Saint Piazzese, novel sing Rajapati ing kebon botani iki wis diterbitake kaping pisanan ing Spanyol sawise 20 taun. Panulis Sisilia wis ngumumake manawa "Vázquez Montalbán wis dadi referensi" kanggo dheweke.

Antarane jeneng nasional wis misuwur Lorenzo Silva utawa Dolores Redondo, sing kasebut ing ndhuwur Carlos Zanon,Bukit Toni utawa Rosa Ribas, sing wis melu kegiyatan sing disiapake.

Mesthi wae

Lan ora ana saldo resmi sawise nutup festival, aku ora ragu manawa, sajrone setaun kepungkur, sukses banget. Muga-muga bisa luwih akeh, sukses lan taun. Loro-lorone Barcelona lan penyayang genre ireng bakal terus ngucapake matur nuwun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.