Bali sekolah karo "Hobbit" ing tas ransel.

 

Bilbo Baggins ninggalake wilayah kasebut.

Isih saka adaptasi film saka buku kasebut.

Sajrone rong minggu kepungkur, jutaan bocah lan bocah enom ing negara kita dheweke wis bali menyang rutinitas sekolah. Kelas kasebut maneh diisi karo jiwa sing gelem terus budaya, formatif lan pungkasane vital.

Amarga pengalaman minangka Pedagog lan sawise pirang-pirang taun urip kanthi pendhidhikan ing macem-macem level, Aku bisa negesake manawa salah sawijining masalah utama sing ana gandhengane karo guru lan mengaruhi, kanthi cara negatif, pangembangan siswa, yaiku ora duwe kabiasaan maca. lan akibate ing bentuk kekurangan, meh endemik, babagan pemahaman maca.

Kesulitan iki nyebabake, ing pirang-pirang kasus, asil banget nyuda kabeh subjek lan wektu tundha proses sinau sing bisa nyebabake macem-macem kahanan pendhidhikan sing ora disenengi para siswa.

Amarga iku, luwih penting kanggo negesake, saka omah lan saka sekolah, ing kabutuhan sing penting banget kudu entuk kebiasaan maca wiwit umur enom banget sing ngidini bocah lan bocah enom bisa ngatasi watesan pangerten lan ejaan.

Temenan, iki dudu tugas sing gampang lan, mesthine, kita bakal gagal ing upaya, yen ing jagad iki sing akeh rangsangan sing luwih enak, sing paling enom saka omah nemokake rasa maca. Ana prekara sing ditandhesake nalika tuwuh, dadi,  ing bunder sing sampeyan ora bisa metu amarga, yen sampeyan ora ngerti apa sing diwaca, ora bakal uwal yen bosen bakal nyerang awak lan kepinginan kanggo maca mesthi bakal sirna langsung.

Amarga iku, penting banget milih buku supaya bisa diwaca kanthi bener. Minangka pedagog, aku bakal ujar manawa cita-cita kasebut yaiku supaya bocah kasebut milih buku sing paling cocog karo selera lan motivasine. Ing kasus apa wae, umume bocah ora ngerti apa sing kudu diwaca amarga kabeh tegese padha karo: bosen lan kewajiban.

Amarga konjungtiva iki, luwih becik saranake pandhuan, saka perspektif diwasa kanggo kita, kanggo milih buku sing cocog. Ing kesempatan iki, aku ngusulake "kondhang" Hobbitdening JRR Tolkien. Pilihan sing apik, tanpa diragukan, kanggo siswa umur 11 taun utawa luwih. Ing wektu iki, akeh sing bakal nganggep aku wis edan lan mesthine aku wis entuk gelar pedagogi ing pameran.

JRRTolkien nang omah Hobbit.

Potret JRR Tolkien digawe dening seniman Donato Giancola.

Nganti saiki, aku wis telung belas taun lan aku bakal mbantah proposal babagan paling apik supaya ora ana sing mangu-mangu pengalamanku ing bidang pendhidhikan. Kaping pisanan, aku pengin nyebutake asale buku kasebut dhewe. Kita kudu ngerti manawa panulis Afrika Selatan wrote "The Hobbit, utawa Ana Banjur Bali maneh" (Judhul asli ing basa Inggris) kanggo kesenengane anak lan supaya bisa nyenengake dhewe kanthi crita sing ditulis bapakne. Mula, kudu dielingake yen dianggep ana ing jamane minangka buku bocah kanthi kabeh prekara sing dibutuhake.

Iki nggawe narasi, bertentangan karo kapercayan umum, nyenengake lan cepet, uga cepet lan nglipur. Mula adaptasi karo pamirsa sing luwih enom. Ana prekara sing rada angel mbebayani sanajan akeh sing nganggep minangka novel sing cocog kanggo "geeks" wae.

Buku kasebut nduwe kosa kata sing sederhana lan dawane terjangkau. Ana prekara sing kudu dieling-eling nalika narik kawigaten para pamaca sing kurang pengalaman. Kabeh iki dikombinasikake karo crita sing fantastis lan asli, saestu revolusioner kanggo jaman saiki, bisa nggawe bocah kecanthol, mula bisa nggawe imajinasi kanggo ngeterake menyang jagad sing anyar lan tanpa paralel. Apamaneh pengayaan budaya sing ana gandhengane karo gegayutane karo buku sajrone sejarah pustaka.

Dadi, kita ngomong babagan  buku sing apik kanggo miwiti maca utawa mung kanggo terus ngiyatake kebiasaan sehat sing diwaca. Kabeh iki, nalika mlebu ing guwa minangka salah sawijining genre sing paling apik ing sastra, fantasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carmen ngandika

    Rekomendasi sing apik banget kanggo para mudha! Tujuane!
    Gracias

bool (bener)