Arturo Pérez-Reverte. 67 kancing tanggalan. Pendhaftaran mburi

Foto saka arsip pribadi. Karo Arturo Pérez-Reverte ing November 2012 lan ing Pameran Buku pungkasan ing Madrid.

Arturo Pérez-Reverte saiki lagi ulang taune. putra 67 kancing tanggalan, kaya sing bakal dikandhakake. Lan dheweke minangka salah sawijining penulis favoritku. Amarga dikritik nalika dikagumi, Pérez-Reverte godhong ora ana sing preduli. Aku luwih seneng gayane lan, utamane, aspeke minangka kolumnis tinimbang dadi panulis. Nanging kekaguman saya penting kanggo wong lan urip lan sesanti jagad, kaya ngotot lan katon jelas, kuwat lan kuwat. Iki duweke retrospektif kanggo tokoh lan karya. 

Asu lan peluru

Kaping pungkasan aku salam karo Pérez-Reverte yaiku ing Pameran Buku Madrid pungkasan, ing endi aku duwe rasa wani menehi novelku lan nuduhake keprihatinan lan saraf babagan perdanaanku minangka penandatangan sawetara dina mengko. Tembung panglipur lan sambutan ing jagad literatur sing rame iki bakal tetep dakeling-eling kaya harta karun. Kaya buktine grafis saiki.

Aku pengin dheweke mlebu aku Asu angel ora nari, Aku bubar rampung lan aku seneng banget. Mesthi aku kelangan crita karo segawon, segawon dhewe, ayo. Dheweke nindakake sadurunge uga kompilasi artikel babagan asu, Asu lan putra sundel. Nanging wong-wong Negro, kanca-kancane, lan critane pancen tetep ana ing atiku.

Ing Enteni pungkasan aku duwe akeh wektu kanggo ndeleng maneh. Bukak newsletter kasebut ing umur rong puluhan taun nalika jantung liyane, yaiku pusat Eropa, getihen pati ing perang kejem sing saben dina urip nyata.

Y apa sing paling dakkepengini nalika momen, kanthi medeni lan ora peduli karo kabeh wong sing ora bisa uga pengin mandheg babad Arturo Pérez-Reverte. Saka ngarep kasebut, mikrofon ing tangan, ndeleng kamera lan banter karo nada lan kacamata, stoic, profesional lan paling gagah kaya kamera kasebut, dheweke nyritakake horor kasebut nalika krungu peluit peluru nyebrang ing mburi.

Wong sing gagah prakosa

Sedhela maneh Don Diego Alatriste. Lan aku, sing wis mesthi teka saka Athos, de Edmundo Dantes ing kabeh wujud, saka gusti Rochester y heathcliff, saka Jean Valjean lan Javert lan, pungkasane, saka antihero wae, Aku wis sujud ing sikile kanggo sisa-sisa. Lan ngerti carane nggawe lan nulis saka pangripta. Kanggo turahan. Aku uga tiba karo dheweke ing Rocroi lan aku isih kangen, sanajan dheweke wis tekan kalanggengan ing sajrone makalah.

Hussar, Ratu, Kertu, Pendhita, Tabel, Komandan, lan Bajak Laut

Lan Pavía Paquito lan Carlitos sing nyenengake lan lucu, mripat sing kuat biru, sing Trafalgar saka apes Nelson, dadi pirang-pirang dina kolera kanggo Madrid tanpa nyawa, kesenenganku Coy utawa sing serigala kapten. Uga ana sawetara wong lanang sing apik, nanging mung sawetara. Lan gambar perang sing mandhiri kenangan getih lan dendam.

Dheweke dadi seniman penembak jitu lan grafiti, lan setan Spanyol sing ala ilang ing Rusia beku ing bayang-bayang elang. Saka kana tekan kene. Kanthi dharatan, segara lan udara. Kanggo jaman biyen lan saiki, sanajan aku isih tetep wingi. Kanthi rekreasi kasebut ora banget kacathet utawa rumit, nanging diceritakake kanthi gaya tartamtu.

Aku uga tetep karo ratu ing Kidul, kanthi nepsu lan wani, lan karo Tánger Soto, kanthi misteri lan definisi, kanthi personifikasi kekal kanggo kabeh wanita, bisa menehi inspirasi, provokasi lan produksi. Cekakipun, kanthi kepiye carane wong bisa ngandhani.

Aku uga corsair

Utawa ing ndhuwur kabeh. Amarga aku uga ngurmati para pesisir kasebut, aku dadi tentara bayaran sing dihormati, aku uga nyoba nggawa dheweke urip lan mesthine aku asring wani nesu. Nanging utamane, aku pengin budhal ing saben pelayaran kapal kasebut sing ilang ing dharatan utawa badai samodra tanpa wates. Mbok amarga aku saka daratan, nanging aku nuduhake karo Pak Reverte tresna banget marang segara. Lan aku lan bakal mesthi saka sadulur saka Jack Aubrey, artikel sing uga daksenengi.

Ya, aku tetep crita ewonan pengalaman, wayahe, kenangan, karaktere, dadi manungsa sing katon ora bisa ditindakake. Aku tetep karo esuk dina Senen nalika maca artikel Minggu lan dina sing terkenal mesthi dinyanyekake kanggo aku. Kanthi emosi, kanthi otot utawa jantung sing kaku, kanthi ironi utawa sambat amarga kebejatan utawa omong kosong paling anyar, tandha pungkasan saka ora nggatekake utawa salah paham. Senin kasebut kurang dina Senin sawise artikel minggon sampeyan. Novel minangka liyane lan jagad liyane. Lan aja nggawe film maneh.

Kurang telik, luwih akeh babakan

Amarga Aku ora seneng karo Falcó sing pungkasan. Lan aku menehi dheweke ngerti salah sawijining perkara sing wani sing wis diwenehake pirang-pirang taun. "Man," jarene marang aku, "saka rong puluh buku sing ana ing aku, sampeyan ora bisa seneng kabeh ...". Sampeyan bener. Iku bener. Lan Falcó, sanajan diwaca, dakulangi, gaya sing dak tresnani, durung rampung ngyakinake. Bakal ndeleng manawa sabotase kasebut nindakake, nanging aku ora yakin. Nalika karakter durung menehi lampu kilat sing wis dingerteni, pancen wis angel banget.

Tanggepan kula yaiku "terusake kanthi luwih akeh, mangga", kanthi asu liyane Ireng, luwih akeh guneman lan ora ana politik. Utawa mbalekake Don Diego. Nanging hei, ora masalah, ing kasus tetep nulis. Saka sawetara, saka liyane, saka kene, saka kita, apa wae sing dikepengini, ringkesane, yen bisa, dheweke ngerti lan dheweke bakal ninggali.

Dadi ...

... ayo dadi sawetara blok tanggalan, Pak Reverte. Lan aku terus ndeleng dheweke. Kanthi kontroversi, tanpa dheweke, kanthi lelungan lan perjalanan, karo pahlawan utawa penjahat, sing kita kabeh pancen rada sithik. Karo apa wae. Nanging supaya dheweke katon. Utawa, luwih becik, maca terus.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)