Jeneng Angin dening Patrick Rothfuss

Jenenge angin.

Jenenge angin.

Jenenge angin minangka sing pertama saka telung cicilan ing Babad saka rajapati Reyes, digawe dening Patrick Rothfuss. Diterbitake sajrone taun 2007, wiwitan seri iki dadi titik tolak ing karir sastrawan penulis Amerika. Plot kasebut kedadeyan ing jagad fantasi epik, kebak strok unik, menehi stimulasi kanggo imajinasi para pamaca.

Buku iki ditemokake kanthi ulasan lan mula sukses dadi terbitan amarga gaya narasi asli penulis. —Merang dadi rong wektu - ing endi saben detail lan kabeh kedadeyan duwe pinemu ing asil, sing nuduhake anane rencana sing luwih gedhe. Trilogi rampung karo Wedi wong wicaksana (2011) lan Gerbang watu (judhul durung final, durung diterbitake). Kanggo kerjaane sing apik, gaweyane Rothfuss dadi salah sawijine buku fantasi sing paling apik.

Sobre el autor

Lair, kulawarga lan pasinaon

Patrick Rothfuss lair tanggal 6 Juni 1973 ing Madison, Wisconsin, AS. Wiwit cilik, wong tuwane weruh senenge maca, disenengi karo sawetara jam televisi sing dituduhake kulawarga, uga cuaca udan ing papan asale, sing mbatesi wektu kanggo plancongan ing ruangan terbuka. Keputusan kanggo sinau Sastra Inggris ing Wisconsin Stevens Point University ora nggumunake nalika semana.

Bisa dadi guru lan panulis

Dheweke entuk gelar sarjana ing taun 1991. Ora suwe sawise iku, dheweke ngrampungake kursus pedagogi ing Washington State University. lan dheweke bali menyang almamater, wektu iki dadi guru.

Nalika semana dheweke wis wiwit nulis Song of Flame and Thunder, sawijining karya sing jembar banget, dadi sing paling praktis kanggo nerbitake yaiku mbagi dadi pirang-pirang bagean. Salah sijine, Cara Levinshir, entuk penghargaan Young Writers Award ing taun 2002.

Jenenge angin lan kondhang

Publikasi saka Jenenge angin ngidini Rothfuss entuk ketenaran ing jagad sastra. Karya iki entuk penghargaan Quill (kabeh taun 2007) kanggo novel fantasi lan fiksi paling apik, Book of the Year saka majalah kasebut Penerbit Mingguan ing genre fiksi ilmiah, fantasi lan medeni, lan Best Book ing portal FantasyLiterature.com sing prestisius. Kajaba iku, buku kasebut dipuji dening pers amarga ambane ajaib.

Patrick Rothfuss.

Patrick Rothfuss.

Petualangan Putri lan Pak Fu

Sajrone 2010 Rothfuss diterbitake Petualangan Putri lan Pak Fu, sindiran medeni tumrap putri sing ora duwe jeneng kanthi telung pungkasan, siji liyane getih tinimbang sing sadurunge. Sajrone April 2011, volume nomer loro saka Babad sing mateni raja, Wedi wong wicaksana. Iki uga keprok tenan dening para pers lan ditampa kanthi ngarep-arep banget ing antarane para pamiarsa.

Pengayaan karya sampeyan

Kajaba iku, Rothfuss nggarap crita sampingan sing fokus karo karakter saka babad (Auri, ing Musik bisu; lan Basting Wit petir; kalorone diluncurake sajrone 2014). Sampeyan kudu nyatet, Path Levinshir sejatine kutipan saka Wedi wong wicaksana. Crita kasebut ing ndhuwur mung bisa nambah pangajab para penggemar kanggo nutup trilogi kasebut.

Gaya narasi lan unsur asli saka Jenenge angin

Patrick Rothfuss nggunakake rong narator ing rong garis wektu kanggo nyritakake: narator wong katelu saka jaman saiki lan menyang Kvote, protagonis misterius saka volume iki, sing nerangake kedadeyan jaman biyen kanthi menehi kenangan lan pengalaman. Ing sawetara bagean, narasi kasebut nyedhiyakake intermitisi kanggo ngenalake karakter sing tekan "Rock by Day", penginapan sing dikelola dening Kvote lan muride Bast.

Sihir minangka elemen umum ing jagad iki sing digawe dening Rothfuss. En Jenenge angin macem-macem jinis kinesia katon. Antarane, sing paling asring yaiku "simpati", energi sing tundhuk karo prinsip termodinamika tartamtu sing ngidini loro obyek dikontrol lan disambungake kanthi cara immaterial, lan "nominasi", kekuwatan sing ditrapake kanggo intuisi saben wong.

Fragmen

"Dhuh hadiah sing apik banget. Dheweke nyawang botol kasebut kanthi gumun. Bayangake pinten lebah mabuk. Dheweke nyopot gabus lan ngombe anggur. Nang njero opo

"Sunbeams," wangsulanku. Lan eseman, lan pitakon.

Dheweke nyelehake cangkeme botol ing kupinge lan mesem karo aku.

"Pitakonane ana ing ngisor," ujarku.

"Pitakon sing abot banget," jarene, lan ngulungake tangan. Aku nggawa sampeyan cincin.

Ringgit kasebut arupa cincin kayu sing anget lan alus.

-Apa sing sampeyan lakoni? -Aku njaluk.

-Simpen rahasia ".

Sinopsis saka Jenenge angin

Rahasia Kote (Kvote)

Kvote mesthi nampilake awake dhewe minangka "Kote" kanggo ndhelikake identitas asline. Nggih Sanajan dadi nom-noman sing bakat banget, sawise sawetara kedadeyan (diterangake asil buku), dheweke mutusake ngilang ing kabin sing terisolasi… Malah kapercayan sing populer yaiku dheweke wis seda.

Nanging, kaget sawijining dina Kvote mutusake arep nyritakake critane "ing telung dina" menyang Devan Lochees, sawijining ahli sejarah sing muncul ing penginapan. kasengsem karo petualangan karakter sing paling penting ing jamane. Kvote diwiwiti kanthi nggambarake masa kanak-kanak sing warna-warni diubengi kulawarga seniman, ing lingkungan sing kebak musisi, penari, lan juru crita.

Kutipan dening Patrick Rothfuss.

Kutipan dening Patrick Rothfuss.

Lot lan Abenthy

Kvote ketemu gurune sing hebat - arcanis sing jenenge Abenthy - nalika lelungan bisnis. Protagonis gabung karo klompok instrukture, nanging proses pembelajarane pancen dipotong nalika Abenthy lunga. rombongan, lan klompok kasebut dipateni dening grombolan makhluk kejem sing tumindak tanpa sebab sing jelas, Chandria.

Kote, universitas lan musik

Kanggo ngrampungake pelatihan dadi arcanis, Kvote budhal mlebu Universitas, universitas bergengsi sing diakoni mung diwenehake kanggo dhuwit utawa liwat pengaruh sing kuat.

Sanajan ngalami kesulitan finansial, Kvote bisa entuk kualifikasi. Nanging, bakat alami luwih pinunjul, kayata katrampilan karo suling, karakteristik sing luwih khas saka Edena Ruh.

Kote lan Deena

Thanks kanggo musik (saliyane bakat liyane) dheweke bisa mbayar sinau lan mula dheweke kepethuk karo Deena, kancane gedhe, karo dheweke nyelidiki tragedi sing kedadeyan ing pesta pernikahan, amarga Kvote nemokake kamiripan karo kedadeyan kasebut nalika wong tuwane tilar donya. Kecurigaan awal dheweke dituding kanthi kuat marang warga Chandria, nanging dheweke lan Deena nyerang drakus (macem-macem naga) lan pungkasane tanpa bukti kasus liyane ...

Narasi protagonis diganggu nalika tentara bayaran - ketoke ana pengaruh saka entitas setan- Ketik Roca de Día kanggo nyerang para tamu. Sawise tentara bayaran dietralisir, Bast ngajak ahli sejarah Lochees supaya Kvote metu saka apatis kanggo mbangkitake pahlawan laten ing njero awake.

Singkat, buku kanggo diwaca kabeh wektu lan kabeh wektu, aja nganti kangen.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Raul Aguilar Aguilar ngandika

    Kabeh apik banget nganti dheweke nyebutake manawa Abenthy minangka pimpinan rombongan lan dheweke dipateni. Salah kabeh.

  2.   Ness ngandika

    Ya Pak Bearded, aku luwih seneng 1000 kaping medium kaya Brandon Sanderson sing ora mriksa kabeh koma diselehake kanthi bener.

    Copot lawang watu sing diberkahi lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake mung karo 2 buku sing sejatine.
    File Storm Mistborn luwih apik banget.

bool (bener)