Apa sing kudu sinau dadi panulis

Wong mikir apa sing kudu sinau dadi penulis

Mesthi luwih saka sepisan sampeyan wis takon dhewe pitakonan apa sing kudu sinau dadi panulis. Sampeyan bisa uga mikir yen kanggo iki sampeyan ora perlu apa-apa liyane saka passion kanggo huruf. Utawa, kosok balene, sampeyan duwe pendapat yen sampeyan kudu nglatih dadi penulis "nyata".

Bebener iku loro teori sing bener.. Ana wong sing ora perlu sinau apa-apa kanggo dadi penulis lan sukses. Lan liyane mbutuhake latihan sing nyukupi kanggo menehi konsistensi ide lan nggawe bukune apik. Apa sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan topik kasebut? Banjur maca ing.

apa iku dadi panulis

Prawan sing ora ngerti apa sing kudu sinau dadi penulis

Ayo dadi miwiti karo paling prasaja. Lan ngerti apa sing dianggep minangka panulis. Iki bisa dadi wong sing nulis lan, kita nganggep, apik.

Ing tembung liyane, yaiku wong sing arep ngabdi marang nulis lan nggawe buku, crita, puisi, lsp.. Nanging ora amarga sampeyan ngerti carane nulis sampeyan wis dadi penulis.

Akeh wong sing nulis kanthi apik nanging ora duwe aspek penulis. Dadi apa sing mbedakake? Inggih, khusus bagean penting: bakat.

Sawetara ahli ujar manawa penulis bisa 'lair' utawa 'digawe'. Bedane, yen sampeyan 'lair dadi penulis' tegese sampeyan duwe bakat nggawe crita, sampeyan kreatif lan ide-ide tansah lumaku ing sirah. Ing sisih liya, sing 'nindakake' yaiku penulis sing, kanthi latihan, disiplin lan teknik, bisa nggayuh tujuan kasebut, nggawe karya sing apik banget.

Apa ana karir nulis?

Tabel karo pena lan tinta

Jawaban sing gampang, cepet lan gampang yaiku "ora", ora ana karir nulis. Nanging ya ana kursus lan karir sing ana gandhengane lan sing, kadhangkala, padha sing dianjurake kanggo sinau kanggo dadi penulis.

Ora kanthi sinau, sampeyan bakal dianggep minangka penulis. Ana akeh wong sing sinau lan ora sukses ing cabang kasebut. Amarga kadhangkala mbutuhake "jiwit sihir" sing nemtokake pena sampeyan. Utawa nerangake cara liya, sampeyan kudu ngerti carane nyritakake lan iki soko sing padha ora mulang sampeyan ing sekolah utawa ing SMA.

Lan apa balapan kasebut? We komentar ing wong.

Sarjana Seni

Salah sawijining sing paling misuwur yaiku Basa Hispanik, ing ngendi basa Spanyol disinaoni wiwit lair nganti saiki, ndeleng nuansa sing wis diganti, aturan ejaan, sinau klasik, lsp.

Saka kabeh karir, kita bisa ujar manawa paling cedhak karo profesi nulis amarga ngijini sampeyan kanggo njaluk nangani ing tembung sing ora akeh njaluk. Kajaba iku, kanthi nyinaoni pengarang sastra sing penting, sampeyan duwe referensi lan conto karya sing sukses, utawa sukses ing saben dinane.

Ing iki bisa uga sawetara proyek ora mung review buku, nanging uga aplikasi kawruh ing crita utawa crita sing bakal kudu nulis saka ngeruk.

Jurnalisme

Karir liyane sing ana gandhengane karo nulis yaiku Jurnalisme. Nanging ati-ati, amarga Latihan iki nyiapake sampeyan sinau proses riset, ngumpulake informasi lan nulis artikel jurnalistik.. Lan sanajan akeh perkara sing bisa cocog karo sastra, sejatine ora kabeh. Contone, nulis artikel iki ora padha karo nulis buku. Iku babar blas ngganti cara sampeyan nyebut dhewe.

Sanajan mangkono, bisa dadi pilihan sing apik, utamane kanggo "ngerti adol dhewe" minangka panulis.

karir film

Pilihan sing ora dianggep akeh, lan sing iku wis akeh outlet lan melu proyek minangka panulis (luwih khusus minangka panulis skenario), yaiku karir film.

Ora persis karir kanggo sinau nulis buku utawa novel, nanging ngowahi dadi film lan / utawa seri, amarga bakal menehi dhasar kanggo ngerti carane nyintesis karya dadi naskah.

Lan bengkel, kursus lan master?

A writer wiwit nulis

Mesthi sampeyan wis ndeleng akeh kursus sing ana gandhengane karo nulis sing diiklanake ing Internet: carane nulis novel, kursus novel detektif, medeni ... Malah kanggo nyelidiki plot, karakter, pungkasane ...

Iku bener luwih fokus marang kabutuhan panulis, lan ora ana sangsi manawa dheweke bakal ngladeni sampeyan luwih akeh tinimbang gelar universitas sing luwih umum.

Nanging gumantung ing kursus, carane mulang, silabus, ambane ing topik, etc. Bisa uga ora dianggep apik. Utamane supaya bisa digunakake kanggo sampeyan.

Sing paling penting dadi penulis

Preduli saka apa sing bisa dianggep wong akeh Salah sawijining perkara sing paling penting kanggo dadi panulis yaiku ngerti carane nulis.. Kesalahan ejaan, nyalahi panggunaan tembung lan/utawa frase, ora ngerti carane ngetrapake kawruh minimal babagan ejaan, tata basa lan linguistik tegese wong ora bisa dianggep minangka panulis sing apik. Begjanipun kabeh iki bisa sinau.

Apa maneh sing dibutuhake? Kreativitas. Ing pasar sastra sing katon kabeh wis digawe, entuk karya saka "topi ndhuwur" sing asli lan nuduhake crita sing realistis lan apik banget.

Ing kesimpulan…

Kita ora bisa ngomong yen sampeyan kudu sinau dadi panulis. Akeh wong tuwa sing ora sinau babar pisan. Lan padha apik. Saiki isih dianggep paling apik ing sastra. Nanging kita ora ngerti kepiye carane nggawe pena dadi hit. Piyé nèk wong-wong kuwi ngentèkké wektu maca utawa mlebu kelas karo penutur liyané kanggo nggolèki rahasia sastra?

Dadi, kita bisa ujar manawa ana sawetara kawruh sing penting kanggo diduweni:

  • Watake. Iku ora cukup kanggo nggawe lan mung iku. Yen pancene pengin dadi penulis sampeyan kudu njaluk wong empathize, realistis, duwe masa lalu lan masa depan sing menehi tandha.
  • Narasi. Cara nyritakake, nyritakake crita, luwih penting tinimbang sing sampeyan pikirake. Lan iki dudu sing disengkuyung ing sekolah utawa institusi. Kanggo nggayuh iki, maca akeh lan nulis akeh minangka rong tugas penting.
  • titik stres. Iku bakal kalebu apa sing narasi, nanging minangka bagean penting amarga bisa ngrusak novel.
  • Carane ngedol novel. Senajan misale jek sing iki dudu topik sing penulis kudu menehi hasil karo, tetep ing pikiran sing penerbit ora biasane nindakake promosi kajaba sing paling laris lan wis nuduhake yen sampeyan mindhah massa. Nganti sampeyan tekan, sampeyan kudu dadi panulis lan komersial karya sampeyan dhewe (sanajan sampeyan nerbitake nganggo editorial).

Yen sampeyan ora duwe sarana finansial kanggo sinau dadi panulis, mula disaranake sampeyan maca akeh, kabeh genre, lan nganalisa kepiye penulis liyane nggunakake basa kanggo nyengkuyung critane kanggo narik kawigaten para pamaca. Sanadyan wiwitane ora dimangerteni, sithik-sithik bakal ngetrapake ilmu sing dipikolehi kanthi ora langsung. Mesthi, ati-ati karo milih jinis buku lan penulis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Freddy Valero ngandika

    Yen ana karir lan diarani (karya sastra) wis ana sawetara universitas sing nduweni usulan kasebut.

  2.   claudia ngandika

    Hola
    Ing Argentina ana latihan ing Seni Nulis.
    Universitas Seni UNA umum lan gratis, nawakake pelatihan sing nuntun lan ngiringi siswa kanggo ngliwati macem-macem bidang nulis, puisi, skenario, narasi: crita, esai, novel, nulis nouvelle ing genre fiksi ilmiah. utawa polisi. Uga pendekatan saka kritik.
    Karir kasebut diwiwiti ing 2016 lan wis lulusan, penerbit sing lair ing kana, siklus maca, lsp.