Apa sampeyan pengin dadi panulis? Tindakake tips iki saka Umberto Eco

tips-saka-umberto-eco

Dheweke ujar manawa nalika proyek anyar ditindakake, kabeh pitulung lan dhukungan diwenehake sethithik ... Dadi, apa sampeyan mikir yen aku nulis sampeyan 5 tips sing ditawakake Umberto Eco ing pratelan kanggo sing pengin dadi penulis?

Ing kene sampeyan njaluk siji-siji, lan yen sampeyan pengin ngrungokake saka cangkeme, kita bakal menehi video ing ngisor iki:

  1. Aja mikir yen sampeyan "seniman".
  2. Aja serius banget, yaiku, aja nganti ego sampeyan awan lan ngalangi sampeyan supaya maju.
  3. Aja mikir manawa kabeh inspirasi, uga bisa digunakake. Nulis mbutuhake inspirasi 10% lan kringet 90%.
  4. Aja kesusu nulis buku. Sampeyan ora kudu nerbitake buku saben taun, amarga sampeyan bakal kelangan nyiyapake crita.
  5. Sampeyan ora bisa dadi jenderal tanpa dadi prajurit sadurunge, yaiku, langkah demi langkah. Aja langsung pura-pura menang Hadiah Nobel lan mung nganggo siji buku sing diterbitake. Pratelan kasebut ngrusak karier sastra apa wae.

Sawetara "mutiara" saka panulis Italia

Lan yen sampeyan isih pengin sinau luwih lengkap saka tangan Umberto Eco, iki kalebu 10 ukara sing dikandhani nalika ngrujuk babagan literatur ing umum:

  • «Panulis kudu mati sawise nulis karyane. Kanggo mbukak dalan kanggo teks.
  • "Ora ana liyane sing nyenengake para novelis tinimbang nemokake waosan sing durung dipikirake lan para pamaca menehi saran."
  • "Narator ora kudu menehi interpretasi marang karyane, yen ora, kenapa dheweke nulis novel, sing dadi mesin kanggo ngasilake interpretasi?"
  • "Ana buku sing kanggo umum, lan buku sing nggawe publik dhewe."
  • "Buku diajeni kanthi nggunakake, ora ditinggalake dhewe."
  • "Jagad iki kebak buku-buku endah sing ora ana sing maca."
  • "Buku minangka jinis instrumen sing, yen wis digawe, ora bisa ditambah mung amarga apik. Kaya palu, peso, sendok utawa gunting ».
  • "Buku ora digawe kanggo mikir, nanging kanggo diselidiki."
  • "Tugas novel yaiku mulang kanthi nyenengake, lan apa sing diwulangake yaiku ngakoni trik-trik jagad iki."
  • "Retorika minangka seni ngucapake kanthi bener lan ora yakin apa sejatine, lan para pujangga duwe kuwajiban nemoni ngapusi sing endah."

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Asdrubal Cruz ngandika

    Uffff matur nuwun guru!