Apa sampeyan ngerti sing dadi penghargaan sastra sing paling penting?

Apa penghargaan sastra sing paling penting

Saben panulis, ora preduli kepiye ndhelikake utawa ujar manawa kepuasan sejatine yaiku seneng nulis (sing uga), nyoba utawa nglakoni kabeh sing bisa ditindakake penghargaan sastra... Apa ing kontes propinsi, kontes sporadis, sapa luwih lan sapa sing kurang melu ing sawetara acara. Nyatane, ing Actualidad Literatura, saben wulan, sampeyan menehi kamungkinan kanggo ngerti sawetara sayembara saben wulan kaloro nasional lan internasional.

Dina iki, kita pitutur marang kowe babagan penghargaan sastra sing paling penting sing ana. Mesthi wae sawetara sampeyan wis ngerti, nanging kita yakin manawa ana uga sing uwal saka pengetahuan sampeyan. Mangkene!

Bebungah Nobel

Apa penghargaan sastra sing paling penting - Hadiah Nobel

Kepiye ora prioritas penghargaan iki!

Iki minangka hadiah kanggo kabeh hadiah: Hadiah Nobel kanggo Sastra minangka salah siji saka 5 hadiah sing khusus dituduhake ing surat wasiat saka dermawan Swedia Alfred Nobel. Kanthi tembung kasebut, penghargaan kasebut bakal dianugerahi saben taun "kanggo sapa wae sing ngasilake karya paling apik ing bidang literatur, ing arah sing ideal." Institusi sing tanggung jawab milih pemenang yaiku Akademi Swedia lan diwenehake dina Kamis Oktober saben taun.

Sanajan dadi hadiah kanggo kabeh hadiah, kepiye cara liya, nanging hadiah cukup kontroversial amarga ing sawetara kesempatan ora nggatekake panulis sastra gedhe: Marcel Proust, James Joyce, Kafka utawa Borges mung jeneng papat wong.

Hadiah Cervantes

Salah siji saka kita!

El Hadiah Miguel de Cervantes kanggo Sastra ing Basa SpanyolUga dikenal minangka Hadiah Cervantes utawa Hadiah Miguel de Cervantes, iki minangka hadiah kanggo literatur ing basa Spanyol sing dianugerahi saben taun dening Menteri Budaya Spanyol nalika proposal Akademi Bahasa ing negara-negara berbahasa Spanyol.
Iki didegaké ing taun 1976 lan iki, kanggo nyipta kasunyatan Borges padha nindakake. Sapa wae sing menang, duwe bathi lan pakurmatan ora njupuk apa-apa maneh Euros 125.000.

Penghargaan Sastra Putri Asturias

ing Anugrah Putri Surat Asturias kanggo Huruf Sadurunge, dheweke dikenal minangka Pangeran Asturias kanggo Komunikasi lan Humaniora, khusus nganti 2014, nalika Pangeran Asturias dadi raja, lan putrine Leonor, entuk jabatan Putri Asturias.

Penghargaan kasebut diwenehake wiwit taun 1981, kanggo wong utawa klompok wong sing karya kreatif utawa riset nggambarake kontribusi sing relevan kanggo budaya universal ing bidang sastra utawa linguistik.

Paling pungkasan diwenehake kanggo:

  • 2010: Amin maalouf, panulis saka Libanon.
  • 2011: Leonard Cohen, pujangga lan penyanyi saka Kanada.
  • 2012: Philip roth, Novelis Amerika.
  • 2013: Antonio Munoz Molina, Novelis Spanyol.
  • 2014: John banville, Panulis basa Inggris.
  • 2015: Emilio Lledó Inigo, Filsuf Spanyol.

Penghargaan Nadal

GRA244. BARCELONA, 06/01 / 2015.- Panulis Zamora José C. Vales menang edisi kaping 71 penghargaan Nadal bengi iki kanthi novel "Cabaret Biarritz", sajrone gala penghargaan penghargaan edisi 71 sing dianugerahi bengi iki ing Barcelona. EFE / Alberto Estévez

GRA244. BARCELONA, 06/01 / 2015.- Panulis Zamora José C. Vales menang bengi iki kanthi penghargaan kaping 71 edisi Nadal kanthi novel «Cabaret Biarritz», sajrone gala penghargaan penghargaan edisi 71 sing dianugerahi bengi iki ing Barcelona. EFE / Alberto Estévez

Penghargaan iki dianugerahi para penerbit, mula diarani Penghargaan Sastra komersial, nanging ora kalah penting.

Wis diwenehake saka 1944 kanggo karya sing paling ora diterbitake sing dipilih dening Ediciones Destino (kagungane Grupo Planeta wiwit wiwitan taun 90an). Kesuwur kalebu hadiah sastra paling tuwa sing dianugerahi ing Spanyol. Saiki, dheweke wakaf yaiku 18.000 euro y gagal saben 6 Januari.

Paling pungkasan diwenehake kanggo:

  • 2010: Clara Sanchez, kanggo «Apa sing ndhelikake jeneng sampeyan».
  • 2011: Alicia Gimenez Bartlett, kanggo Ing ngendi ora ana sing bakal nemokake sampeyan.
  • 2012: Alvaro Pombo, kanggo «Geterane pahlawan».
  • 2013: Sergio Vila-Sanjuan, kanggo "Ana ing awang-awang."
  • 2014: Carmen amoraga, kanggo "Urip iku."
  • 2015: Jose C. Vales, kanggo "Kabaret Biarritz".
  • 2016: Victor saka Wit, kanggo "Kawa meh kabeh."

Nanging ing antarane kabeh sing diwenehake nganti saiki, kanggo aku, salah siji sing paling terkenal ing kapasitas pribadi, yaiku Carmen Laforet, ing taun 1944 (sing pertama) kanggo novel kasebut "Mboten".

Penghargaan Hans Christian Andersen

Penghargaan Hans Christian Andersen, asring diarani "Hadiah Nobel Cilik" saka narasi bocah, minangka penghargaan internasional sing dianugerahi saben rong taun, minangka pengakuane kontribusi tetep kanggo literatur bocah lan bocah enom. Iki dianugerahi ing rong kategori: penulis lan ilustrator.

Pemenang nampa a medali emas lan diploma saka tangan Ratu Denmark.

Minangka kasunyatan sing kepengin weruh, aku bakal ngandhani mung wong spanyol duwe hak istimewa duwe: Jose Maria Sanchez Silva (panulis karya kondhang "Marcelino, roti lan anggur") ing taun 1968.

Penghargaan Planet

Penghargaan kategori komersial Spanyol liyane sing diwenehake dening Editorial Planeta dhewe, wis cukup suwe diwenehake ing Barcelona ing pertengahan Oktober.

Sapa sing menang Penghargaan Planet entuk jumlah akeh Euros 601.000. Hadiah 150.250 euro uga dianugerahi finalis.

Pemenang pungkasan yaiku:

  • 2010: Gambar placeholder Eduardo Mendoza (Spanyol), dening Perang kucing. Madrid 1936 ».
  • 2011: Xavier Moro (Spanyol), dening "Kekaisaran sampeyan".
  • 2012: Lawrence Silva (Spanyol), dening "Tandha meridian" (Novel iki minangka bagean kaping 7 saka seri Bevilacqua saka panulis).
  • 2013: Clara Sanchez (Spanyol), dening "Langit wis bali."
  • 2014: Jorge Zepeda Patterson (Meksiko), dening "Milena utawa femur sing paling ayu ing jagad iki."
  • 2015: Alicia gimenez (Spanyol), dening Wong wuda

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Elena ngandika

    Matur suwun, nanging nalika tekan ponselku, tenggat wektu pengiriman wis kliwat.

  2.   Elena Rangel ngandika

    Artikel sing migunani banget. Penting, sampeyan kudu ngerti babagan penghargaan sing paling penting. Aku uga njaluk informasi babagan Kompetisi kanggo para pamula. Matur nuwun