Apa sampeyan ngerti babagan anane beasiswa kanggo nggawe sastra?

Bubar iki aku maca babagan opini sastra. Aku pengin nuduhake sampeyan, amarga aku pancen "dicenthang", dituju, nalika ngerti yen ana bank sing mbayar "panulis" kanggo nulis lan ngrampungake buku. Artikel sing dimaksud nulis Alberto Olmos en "Rahasia", lan sampeyan bisa maca Kene.

Sing paling ala yaiku yen wis pirang-pirang taun rampung! Lan kaya sing diandharake kanthi bener, nalika nawakake dhuwit sadurunge miwiti buku lan sampeyan kudu ngrampungake, mula pancen "repot" ... Endi seni nulis buku kanggo hobi ditindakake? Endi nggawe literatur ing bagean saka panulis sing kudu menehi sing paling apik kanggo adol lan para pamiarsa seneng?

Ya, bener, manawa ana sawetara panulis sing golek dhuwit saka karya iki, lan mupangate bisa diwenehi buku nalika didol, anggere bisa digunakake kanthi sukses antara 1.000 nganti 10.000 euro. adoh saka nganti 50.000 euro sing ditawakake ing beasiswa kasebut (jumlah kasebut beda-beda miturut bank utawa badan sing diduweni), nanging ing endi ana risiko nggawe sastra? Apa maneh, yen sampeyan miwiti buku, sampeyan ora ngerti yen bakal ngrampungake; Nanging, kanthi beasiswa iki sampeyan kudu ngrampungake. Lan, yen wis ditulis, apa kesenengan sampeyan saka buku kasebut yen sampeyan wis dibayar sadurunge nindakake? Sapa sing ngandhani yen buku iki apik lan sampeyan duwe bakat minangka panulis? Sing paling ala, lan liyane sing logis yaiku bank menehi dhuwit dadi beasiswa, lan yen sampeyan ora ngrampungake buku, ana sebab apa wae. Pancen tugasku! Tanggung jawab liyane, kurang kapercayan minangka panulis, kurang nggawe sastra, lan kurang seneng seni.

Yen ana wong sing ngerteni kaluwihan proyek kreatif jinis iki (lan dudu duwit kasebut dhewe), tulung dakcritakake.

Menehi hibah kreasi sastra ora mesthekake manawa buku sampeyan bakal apik; Ora ateges sampeyan minangka panulis utawa panulis sing duwe bakat; ora ateges, sayangé, manawa sastra utawa maca diwanti-wanti ing kalangan para mudha. Ayo dadi serius! Nulis minangka seni, dudu kewajiban utawa mekanik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)