Apa prepositions

Apa prepositions

Preposisi mbantu kita ngatur gagasan ing teks kanthi cara sing kohesif. Iki minangka istilah gramatikal sing bisa migunani banget kanggo nulis teks apa wae. Kita kudu ngerti dheweke supaya ngerti yen kita nggunakake kanthi bener. Ora kanthi ngerti basa kita bisa nyimpulake yen kita nindakake kanthi bener utawa ora.

Nanging adoh saka nggawe artikel sing mboseni babagan topik iki, Ing kene kita bakal menehi conto panggunaan preposisi ing basa Spanyol. Elinga yen preposisi minangka dhaptar tembung sing kita sinau ing sekolah. Iki mesthi bakal luwih gampang kanggo ngelingi wong-wong mau.

Apa prepositions

Preposisi yaiku kategori gramatikal utawa golongan tembung sing digunakake kanggo nggabungake frase (biasane nominal) utawa ukara.. Frasa inggih menika struktur tembung, ingkang kategori utaminipun dipunsebat inti saha gadhah fungsi sintaksis ing salebeting ukara. Contone: frasa nomina yaiku: "[asu] barks" ([asu] artikel pasti + nomina utawa nomina).

Ing sisih liyane, Tuladhane tembung preposisi yaiku «Adhiku seneng coklat»; struktur sing diandharake dening preposisi [Kanggo adhiku] minangka frasa preposisional lan ing kasus iki, ana frasa nomina [adhiku]. Conto liyane: "Pembunuh dicekel polisi" [frasa preposisi: dening polisi].

Nanging, prepositions ing basa Spanyol banget umum introduce sentences. Conto: "Wong wedok sing dakcritakake dina kepungkur kerja ing kolam renang kotamadya" [frasa preposisi: sing dakcritakake / ing kolam renang kotamadya] / "Urip ing kutha luwih apik tinimbang sing dakelingake" [frasa preposisi: apa kang dieling-eling].

Prawan sinau bosen

Fitur

Preposisi ing basa Spanyol yaiku: kanggo, sadurunge, ing, pas, karo, marang, saka, sak, ing, antarane, menyang, nganti, liwat, kanggo, miturut, tanpa, supaya, ing, sawise, lawan lan liwat.

Sawetara wong-wong mau wis ora digunakake. Kita bisa nemokake ing sawetara karya klasik, utawa ing teks hukum. Sampeyan ngirim tegese "sabanjure" (Omah tetanen yaiku mathuk kali) lan so "bass". Kita bakal jarang nggunakake "cocok" utawa krungu saka wong liya, nanging "dadi" isih umum ing basa legal utawa prosedural lan, mulane, ing media: "Wanita loro kasebut ora bisa bali menyang negarane. so hukuman mati”. Kanggo bagean kasebut, "versus" minangka anglicism sing mung kudu digunakake ing wektu tartamtu (kompetisi olahraga utawa game): "Ing pertandhingan saiki padha ngadhepi Real Madrid. mungsuh Atletico Madrid".

Preposisi duwe wangun invariable (padha ora ngganti), mulane padha ora duwe gender utawa nomer lan fungsine yaiku hubungan antarane tembung, frase lan ukara, kaya sing wis kita deleng. Padha bisa dikontrak kanthi cara iki: a + el (al) lan de + el (del).

Biasane kita nggunakake preposisi kanggo nyebut gerakan, panggonan lan wektu. Iku sing paling umum: Aku wis musna kanggo Florence vacation iki (gerakan), Aku manggon ing Madrid (panggonan), Konser diwiwiti ing sangang (wektu).

Kita uga bisa nemokake prepositional adverbs. Adverbia minangka modifikasi saka kriya lan preposisi uga bisa nglengkapi kriya. Pramila kita bisa nemokake adverbs kanthi tampilan preposisi, utamane kanggo nemtokake lokasi sesuatu. Iki minangka adverbia preposisi hibrida sing paling umum: liwat / munggah, ngisor / mudhun, ngarep / ngarep, mburi / mburi, njero / ing, njaba / metu, ngarep.

Dadi, Ana maneh konstruksi sing kalebu preposisi lan diarani frasa preposisional., nanging uga panyambung tekstual: amarga, supaya, kanthi kekuwatan, sanajan, kanthi tujuan, babagan, jejere, watara, sadurunge, gegayutan karo, madhep, sadurunge, sawise, kanggo, supaya , ing tengah-tengah, tinimbang, amarga, babagan ...

Notepad

Dianggo lan conto

A

Aplikasi: modo (Aku nulis a mesin amarga aku seneng), gerakan (Aku lelungan akeh a Toledo amarga aku kerja ing kana), bagean dina (Dheweke teka mriksa boiler a tengah wengi), obyek langsung saka wong (Aku weruh a tanggane saben esuk), umur (Aku nikah a umur 25), wektu / wektu sing tepat (Kelas iku a wolung), ekspresi panggonan / jarak / dina / suhu / frekuensi (Jedhing yaiku al latar mburi / punika a 200 km / We are a Selasa / We are a 20th / Aku olahraga kaping pindho a minggu), pujian ora langsung (A kulawargaku seneng segara), jadwal (mbukak saka 9 a 8), ruang (Saka Madrid a Alicante meh 500 km).

Ing tampilan saka

Aplikasi: ing ngarep (Bocah-bocah iku ante direktur / Maria tabrakan ante masalah)

Kurang

Aplikasi: papan (Sepeda iku ing ngisor wit).

cunt

Aplikasi: instrumen (Aku nelpon kabeh con ponselku), perusahaan (Urip con pacarku).

contra

Aplikasi: oposisi / kejut (Sampeyan ora bener yen Mariana tumindak contra seduluré).

De

Aplikasi: kagungan (Buku iki de Manuel), materi (Meja iku de kayu), jadwal (Perpustakaan mbukak de 9 nganti 8), asal / bukti (Aku metu de ngarep saben esuk / Hans punika de Jerman), pelengkap jeneng (tas de buah/buku de matematika), bagean (Apa sampeyan pengin sawetara de kue?), njalari (Seda de kanker), ruang (De Madrid menyang Alicante meh 500 km / Aku arep mateni televisi de kamar iki), bagéan saka dina ing hubungan kanggo jam (Iku 5 de sore).

Saka

Aplikasi: papan (Saka loteng aku ora bisa ndeleng apotek), wektu (Aku ora weruh sedulurku saka Natal), miwiti tumindak sauntara (Kerja saka Maret nganti Oktober).

Durante

Aplikasi: extension sauntara (Dolores ora ngrokok apa-apa sak suwene meteng).

En

Aplikasi: papan (We ngaso en Majorca / Amben punika en kamar turu / Aksara sing en meja / kaos kaki iku en mesin ngumbah), wektu (kita bakal mabur en Juni menyang Malaga / Aku nindakake peer en 30 menit).

antarane

Aplikasi: sesambetan sauntara (antarane September lan Nopember wit-witan sing apik banget), pribadi (antarane Rosa lan Julián bakal nggawe aku edan), saka obyek (Aku ora mutusake antarane jam abang lan biru).

Menyang

Aplikasi: arah (Kita kudu lunga menyang Salamanca), wektu kira-kira (Aku wis karo Marta menyang jam enem).

munggah

Aplikasi: titik pungkasan saka tumindak sauntara utawa ora / papan (Aku wis kerja wiwit Maret munggah Oktober / Aku bakal bisa munggah jam enem / We mangan munggah kesel / aku bakal mlaku munggah taman lan aku bakal mulih).

Liwat

Aplikasi: liwat / con (Aku wis nggawe dokumen liwat sertifikat elektronik).

para

Aplikasi: tujuane (Aku olahraga kanggo dadi fit), panampa (Sandhangan iki kanggo Sarah), periode wektu (Aku kudu ngrampungake iki kanggo enjing), arah (Aku lunga kanggo Girona ing akhir minggu), mratelakake panemume (Kanggo kula sing ora bakal teka ing manten).

por

Aplikasi: njalari (Aku sinau basa Jerman dening nyambut gawe), bagean dina (Kerja dening sore), wektu / panggonan kira-kira (Aku arep menyang Madrid dening November / Aku seneng mlaku dening Pantai), liwat (Dheweke lunga dening lawang utama), frekuensi (Aku menehi pelajaran gitar kaping telu dening minggu), medio (Aku mlayu dening internet), sulih (Dheweke ngganti mobil dening sepeda motor), persetujuan / ora setuju (por aku ora teka).

Miturut

Aplikasi: modo (Aku arep nglakoni miturut marang aku).

Sin

Aplikasi: kurang saka (Biasane minangka pipa dosa uyah).

Prakawis Wiki

Aplikasi: papan (Kamera iku babagan kasur), pendekatan (kita wis tetep babagan jam sanga), referensi / babagan (Aku seneng ngomong babagan wayang).

Sawise

Aplikasi: ing mburi (Sungai punika sawise gunung iku).

Liwat

Aplikasi: liwat (Kita ngirim dokumentasi liwat fax / Kita bakal teka ing Alicante liwat Albacete).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Fernando ngandika

    Artikel sing menarik banget. Kaya biasane kanthi nggunakake kabeh dina lan tanpa sadhar, kita nggunakake kanthi cara sing rusak. Lan nalika kita nyalahi panggunaan basa, pikiran kita dadi mlarat banget. Matur nuwun kanggo artikel sing prasaja lan penting iki.

    1.    Belen Martin ngandika

      Hello Fernando! Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar sampeyan. Iki mesthi kedadeyan karo masalah sing ana gandhengane karo basa sing kita gunakake nanging sawetara sing ngerti. Iku worth mikir bab iku dicokot.