Apa sampeyan ngerti…? Natal lan buku ...

Dina iki Sugeng dalu, lan gumantung saka kulawarga, asal usul, budaya lan tradhisi, diwarisake kanthi cara utawa cara liya ing saindenging jagad. Nanging apa sampeyan ngerti kepiye pedunung Islandia? Dina iki, kita ngandhani rasa penasaran iki sing mesthine sampeyan ora kudu nandur ing omah sampeyan.

Ing artikel ing "Apa sampeyan ngerti…? Natal lan buku ... » Dina iki kita tanggung jawab menehi sawetara informasi sing bisa sampeyan ora ngerti lan ana gandhengane karo wektu sing apik ing taun iki lan karo literatur.

Wengi Natal ing Islandia

Apa sampeyan ngerti manawa Natal ing Islandia kudu bebarengan karo kulawarga lan uga sewengi maca buku? Ya, Natal natal ana kanggo mangan, ngrameke lan ndhuwur kabeh, maca.

Pendhudhuk Islandia duwe kebiasaan menehi siji liyane buku sawise nedha bengi, supaya bisa maca wengi (ora ana gandhengane karo cara sing ditindakake, kayata, ing negara kita ngrayakake bengi iki). Yen kita pengin ngerti suwene anggone duwe adat sastra iki, kita kudu bali menyang Perang Dunia II. Amarga watesan impor nalika perang, mula padha miwiti tradhisi menehi buku, amarga dicithak ing negara kasebut.

Kita ora ngomong babagan tradhisi sing mung ditindakake sawetara kulawarga ing saindenging Islandia, ora ... Iki minangka tradhisi sing penting lan oyot banget ing masarakat, yaiku 70% buku Dheweke lunga ing pasar telung wulan sadurunge Natal. Fenomena iki dikenal minangka 'Jólabókaflód' utawa ngandika ing Spanyol, "Susunan buku Natal".

Katresnan Islandia buku, digawe Reykjavik dijenengi yaiku Kutha Sastra dening UNESCO ing taun 2003.

Apa sampeyan mikir babagan tradhisi Islandia iki? Apa sampeyan rumangsa meri kaya aku nalika ketemu? Apa sampeyan pengin nggawe tradhisi iki ing omah kanggo Natal sabanjure utawa sampeyan ndeleng saiki adoh banget?

Lan njupuk kauntungan saka artikel iki, muga-muga bisa uga Sugeng Riyadi!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)