Antonio Muñoz Molina. Ulang taun Fragmen karyane

Photography RAE

Antonio Munoz Molina lair dina kaya dina iki saka 1956, ing Úbeda (Jaén). Iki salah siji saka novelis Spanyol kontemporer sing apik, saliyane dadi akademisi ing RAE, lan direktur Institut Cervantes ing New York sawetara taun. Dadi kanggo ngrayakake, aku milih sawetara fragmen karya sing paling misuwur minangka Beltenebros, Jaranan Polandia o Purnama, salah sawijining novel favoritku.

Beatus ilegal

Sampeyan, sing ora ngerti wektu iku, sing duwe hak ora duwe memori, sing mbukak mripatmu nalika perang wis rampung lan kita kabeh wis diukum isin lan mati pirang-pirang taun, diasingake, dikubur, dikunjara ing pakunjaran utawa ing pakulinan wedi. Dheweke seneng sastra amarga kita ora diidini nresnani nalika remaja, dheweke nggoleki aku, Mariana, Manuel wiwit taun-taun kasebut, kaya-kaya kita dudu bayangan nanging makhluk sing sejatine nyata lan urip tinimbang awakmu dhewe. Nanging bayangane ana ing ngendi kita lair maneh, luwih apik tinimbang kita, luwih setya lan ayu, resik saka rasa pengecut lan kasunyatan.

Beltenebros

Aku nindakake kekejeman lan karusakan, lan kudune isin. Efek katresnan utawa kelembutan iku sawetara, nanging kesalahan, kesalahan siji, ora ana enteke, kaya penyakit karnivora tanpa obat. Aku wis maca manawa ing wilayah boreal, nalika musim salju teka, pembekuan permukaan tlaga kadang-kadang kedadeyan tiba-tiba, kanthi kedadeyan sing nyebabake hawa adhem, watu dibuwang ing banyu, buntut iwak sing metu lan nalika tiba sak detik mengko, dheweke wis kepepet karo kelancaran es.

Jaranan Polandia

Dheweke nggawe aku, duwe anak, dakwenehake kabeh, apa sing duweni lan apa sing ora nate diduweni, tembung, rasa wedi, lelembut, jeneng, rasa lara, bentuk wajahku, warna mripatku, rasane ora nate lunga saka Magina lan weruh dheweke kesasar banget, ing telenging wengi.

Warrior ardor

Wiwit aku ngerti nasib nasibku sing kurang apik, aku bakal tuku koran saben esuk utawa nguripake radio utawa televisi nalika kabar kasebut kanthi tandha weker lan kadang wedi: bom njeblug meh saben dina lan pejabat pamrentah tentara, polisi lan pengawal sipil tiwas, lan sampeyan bakal mesthi ndeleng mayit sing sumeleh ing trotoar ing tengah getih lan ora ditutupi selimut abu-abu, utawa tiba ing sisih mburi kursi mburi mobil resmi, cangkeme mbukak lan getih netes ing praupane, pulp daging lan otak sing suwek ing mburine kaca es lan pecah dening tembakan.

Purnama

Meh ora sadhar, dheweke wis wiwit ngelus-elus nalika ngomong kanthi swara sedhot, alon-alon nalika anget, sikile adhem banget karo dheweke, lan nalika nututi driji sing saiki luwih sensitif lan wani. lan driji. sinuositas akrab sing digoleki lan mengko dingerteni karo lambene, dheweke kelingan maneh, saiki tanpa wedi utawa isin, mung kanthi lembut, meh nguciwani, impen erotis patbelas taun, lan kayane dheweke ndeleng dheweke saiki awake dhewe lan kepiye pisanan mata lanang weruh dheweke wuda. Dheweke lagi kelangan kabeh, ngeculake kabeh, kaya nalika ora nganggo klambi, dheweke nyelehake kathok lan kotang ing jubin lan nyedhaki dheweke kaya metu saka sandhangan sing ditinggalake lan ora ana gunane, tiba ing sikile kanthi swara kasa. Ora ana rasa mendesak, ora ana kahanan sing durung mesthi, ora ana tumindak demam utawa kekejeman sing semangat. Dheweke bisa ndeleng dheweke ayunan, mujur, alon-alon mapan ing ndhuwur dheweke, rambut ing raine, dicampur karo bayangan, pundhak bali, tangan loro nyekel tangane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.