Antonio Machado. 30 ukara. Pengetan sedane

Potret Antonio Machado dening Joaquín Sorolla. 1918.

Antonio Machado tilar donya dina iki ing taun 1939 ing pembuangan Prancis ing Collioure. Wakil saka Modernisme lan sing Generasi 98, ana - lan isih ana - salah sawijining swara puisi sing paling relevan lan misuwur negara kita. Ing ayat-ayat kasebut, sing kabeh wis kita waca sawayah-wayah, dheweke digawe saka katresnan, ing agama, ing kritik sosial lan politik Lan Lumrahe manungsa kanthi kabeh kontradiksi. Ing suwe-suwe, rasane utawa Kasunyatan y refleksi ing Spanyol nalika semana uga ing karya lan tetep berlaku saiki Dina iki aku milih 30 ukarae kanggo ngelingi.

30 ukara dening Antonio Machado

Penyair, penulis sandiwara lan juru critaAntarane karyane sing paling terkenal yaiku: Teatro, sing nulis karo seduluré manual, kanthi judhul kaya Musibah rejekine, Patih Benamejí La Lola menyang pelabuhanLan ing verso, sing paling dikenal Soleness o Lapangan Castile.

  1. Walker, ora ana dalan, dalane digawe kanthi mlaku.
  2. Dheweke ujar manawa wong lanang dudu wong lanang nganti ngrungokake jenenge saka lambene wanita.
  3. Ing njero ati dheweke duwe eri semangat. Aku bisa nyuwek siji dina: ora krasa atiku maneh.
  4. Aku ngira geni saya padhang, lan dakadekke awu ... Aku mbakar driji.
  5. Aku ngimpi - kesalahan sing apik banget! - yen aku duwe sarang ing jero ati. Lan tawon emas nggawe sisir putih lan madu manis amarga kegagalan lawas.
  6. Nalika pisanan ndeleng, kita mung ngelingake. Sanajan kayane ora masuk akal, aku nangis nalika ngerti tresnaku kanggo sampeyan, amarga ora tresna marang sampeyan sajrone uripku.
  7. Mripat sing sampeyan tingali dudu mripat amarga sampeyan ndeleng, mripat amarga ndeleng sampeyan.
  8. Sejatine iku sejatine, lan isih tetep sanajan sampeyan mikir mundur.
  9. Apa sampeyan ujar separo kasunyatan? Dheweke bakal ujar sampeyan ngapusi kaping pindho yen sampeyan ngandhani separo liyane.
  10. Sawise kasunyatane ora ana sing apik banget kayadene fiksi.
  11. Ing rasa sepi aku wis ndeleng prekara sing jelas banget lan ora bener.
  12. Amarga dipilih antarane kasunyatan lan kesenengan sing digoleki, mula kita bakal milih sing terakhir.
  13. Luwih elek tinimbang ndeleng kasunyatan ireng iku ora nyumurupi.
  14. Sawise urip lan ngalamun sing paling penting: tangi turu.
  15. Kabeh iku ora digatekake, diremehake.
  16. Lirik sing alon lan apik, sing tumindak apik, luwih penting tinimbang dilakoni.
  17. Dina iki isih tetep.
  18. Wong-wong Spanyol, ora biyen wis seda, uga ora sesuk uga wingi, ditulis.
  19. Kapan aku urusan karo wong-wong saka lapangan, aku mikir sepira anggone ngerti lan kita ora nggatekake, lan sepele anggone ngerti carane ngerti.
  20. Ing Spanyol, saka saben sepuluh kepala, sangang serangan lan siji mikir.
  21. Spaniard cilik sing teka ing jagad iki, Gusti Allah nylametake sampeyan, salah siji saka loro Spanyol kudu beku atimu.
  22. Ing politik, mung wong-wong sing nyelehake lilin ing hawa sing bakal menang; ora nate sapa sing kepengin nyebul hawa ing endi dheweke nyelehake lilin.
  23. Kanggo dialog, takon dhisik; mengko ... rungokno.
  24. Ora ana sing kudu wedi karo apa sing dipikirake, sanajan pamikirane katon kontroversial karo hukum logika sing paling dhasar.
  25. Sing diarani pria yaiku kabecikan, keadilan lan kabecikan, siji setengah meri, lan liyane dudu amal.
  26. Ora preduli sepira regane manungsa, dheweke ora bakal duwe nilai luwih dhuwur tinimbang pria.
  27. Aku ora ngremehake romansa tenor kothong lan chick jangkrik sing nyanyi ing rembulan. Kanggo mbedakake, aku ngadeg swarane gema, lan aku mung krungu, ana siji.
  28. Rahayu wong sing lali sebab lelungan lan, ing lintang, ing kembang, ing méga, nyawane kobong.
  29. Sing paling apik yaiku sing ngerti, yen ing urip iki kabeh ana prekara sing ukurane: sithik, luwih sithik ...
  30. Sing apik yaiku sing njaga, minangka adol dalan, kanggo banyu sing ngelak, kanggo wong sing mendem anggur.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Antonio Machado ngandika

    Pancen luwih apik lan migunani yen dikutip teks-teks saka ukara kasebut. Kanggo iku, aku golek 30 frase Machado ing Wikipedia lan wis dadi.