Buku sing angel diwaca

angel diwaca buku

Ing jagading literatur ana buku mitos sing ora mesthi marem kabeh pamaca, amarga kerumitane utawa amarga struktur sing terlalu eksperimen dibandhingake karo apa sing biyen digunakake donya. Ing ngisor iki angel diwaca buku dheweke nyebabake rasa tresna lan sengit, lan bisa uga ana ing kana kekuwatane.

Serigala Steppe, dening Herman Hesse

Serigala Steppe dening Herman Hesse

Sanajan Hesse kerja kaya Siddhartha Dheweke dadi buku sing sampurna kanggo diwaca ing siji, amarga basane sing sederhana lan dawane winates, sing liyane kaya buku sing lagi diadhepi ing kene wis dadi tantangan sastra sejatine. Ora ditemokake produk, siji saka buku-buku hebat abad kaping XNUMX Sabanjure crita bisa uga filosofis kanggo wong sing golek bahan sing luwih entheng. Ditulis sajrone krisis spiritual jero sing dialami Herman Hesse ing taun 20-an, novel kasebut ngetutake lakune paraga sing pancen adoh saka masarakat lan wektu dheweke urip, nuwuhake prilaku sing hermetik lan dicabut. Klasik, nanging bisa uga ora kanggo kabeh rasa.

The Silmarilion, dening JRRTolkien

Silmarilion JRR Tolkien

Akeh penggemar fantasi Tolkien sing ditemokake penulis trilogi Lord of the Rings sing misuwur lan Hobbit sing luwih entheng. Nanging, nalika wayahe mlebu Silmarilion samubarang owah kanthi radikal. Ditemtokake sajrone perang Melkor, dianggep minangka pendahulune Sauron ing bumi Tengah sing isih ora ana peri lan priya, Silmarilion, kanthi struktur lan tema, adoh saka karya Tolkien sing narik pandhereke sing lelungan karo Frodo utawa Bilbo liwat jagad gaib sing crita menehi narasi sing luwih komersial lan gawe ketagihan. Kanggo banget penggemar jagad penyihir Tolkien.

Hopscotch, dening Julio Cortázar

Hopscotch dening Julio Cortázar

Sanajan saiki minangka salah sawijining karya sastra abad kaping-XNUMX sing apik, diterbitake Rayuela ing taun 1963, dheweke nantang para pamiarsa ing saindenging jagad kanthi nglamar struktur sing dipérang dadi macem-macem episode sing nuruti proses maca sing beda, ngowahi skema awal, tengah lan pungkasan sing khas. Dianggep minangka "antinovela" nalika diterbitake, crita katresnan Horacio Oliveira lan La Maga duwe keajaiban amarga bisa menehi katrangan tartamtu ing pamaca dibandhingake karo karya liyane sing misuwur latin american boom luwih gampang dikonsumsi tinimbang karo Magnus opus Cortázar.

Ulysses, dening James Joyce

Ulysses dening James Joyce

Sanajan bagean saka premis sing katon sederhana, iki versi modern Homer's Odyssey ngowahi literatur abad kaping 1922 ing salawas-lawase sawise diterbitake ing taun XNUMX. Novel kasebut, yaiku lelungan sajrone protagonis Leopold Bloom (miturut akeh wong sing ngowahi Joyce dhewe) liwat dalan-dalan ing Dublin, minangka tampilan saka jagad sing dimuat kanthi pralambang; dadi akeh sing dadi crita sing gampang banjur dadi ode metafisik sing ora kabeh wong kecemplung kanthi cara sing padha. Mbok sing dadi sebab kenapa Ulises Joyce tetep dadi misteri, apik banget amarga universal.

Pelangi Gravitasi, dening Thomas Pynchon

Pelangi Gravitasi Thomas Pynchon

Jeneng karya iki ngandhani manawa kita ngadhepi prekara sing hebat lan menarik, nanging bisa uga rumit kanggo para sing maca. Dumunung ing Eropa ing pungkasan Perang Dunia II, novel saka American American Thomas Pynchon fokus ing proses nggawe lan ngluncurake roket V-2 sing diluncurake dening tentara Jerman lan dadi artefak manungsa pisanan sing nindakake penerbangan suborbital. Premis sing nyelehake pamaca ing jagad sing fisik lan sing ora pati penting, nyata lan subhumane, nggabungake kanggo mbentuk sawijining karya sing angel ditembus nalika ngapresiasi inti kabeh. Dianggep minangka salah siji saka novel paling apik ing abad kaping XNUMX dening sawetara ahli, dheweke dadi salah sawijining calon kanggo Hadiah Pulitzer ing taun 1974, sanajan dheweke ora entuk, miturut desas desus, amarga wacana sing kalebu referensi kanggo koprofilia.

Punapa panjenengan kersa maos Pelangi gravitasi?

Kejahatan lan Hukuman, dening Fyodor Dostoevsky

Kejahatan lan Hukuman Fyodor Dostoevsky

Dialog filosofis lan perpanjangan karya minangka rong aspek sing dadi ciri literatur Rusia angel diwaca kanggo sawetara pamaca sing ora ngrampungake buku-buku saka panulis kayata Leo Tolstoy utawa, ing kasus iki, Fyodor Dostoevsky lan sing misuwur Kadurjanan lan Ukuman. Diterbitake ing taun 1866, novel kasebut ngetutake jejak langkah saka Rodion Raskolnikov, siswa enom sing ora bisa mbayar bayarane, tiba ing kasangsaran sing jero mula dheweke nyoba uwal antarane rentenir lan tindak pidana sing ora bisa uwal. Sejarah minangka topan ing crescendo sing pungkasane dirampungake ing paragraf pungkasan sing ora kabeh teka.

Paradiso, dening José Lezama Lima

Paradiso dening José Lezama Lima

Sing salah siji saka novel Amerika Latin sing hebat ing sejarah, Paradiso minangka novel sinau sing dadi perjalanan liwat protagonis, José Cemí, wiwit cilik nganti umure ing universitas. Ditandhani nganggo basa anyar kanggo wektu kasebut, seneng banget kaya pulo Kuba sing nglairake Lima, Paradiso iki minangka karya sing wujud utamane luwih penting tinimbang crita sing dicritakake, mbagi komunitas maca sing nganut lan mlayu saka woh-wohan sastra iki kaya sing enak.

Seratus Taun Kesepian, dening Gabriel García Márquez

Satus Satus Kesepian dening Gabriel García Márquez

Sajrone konferensi dening Gabo, salah sawijining pamiarsa njaluk juara Nobel kenapa umume karakter ing Satus taun kasepen dheweke diarani padha. Nalika semana panulis takon marang pamiyarsa miturut jeneng. "Enrique" - jarene. "Lan bapake?" - Garcia Márquez takon. "Enrique uga" - wangsulane. Lan simbahipun? "Enrique. . . » Sawise ngguyu minangka referensi babagan adat istiadat kulawarga ing Kolombia abad kaping XNUMX, Gabo ora kudu nerusake obrolan, sanajan dheweke ora bisa nyegah pamaca tartamtu supaya ora kesasar ing kesalahane saga Buendía sing nyebabake kita akeh browsing wit silsilah Google supaya terus kalah karo sing kalebu salah sawijining buku sing paling apik.

Apa buku sing paling angel kanggo sampeyan maca?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   David Kanal Perea ngandika

    Nalika maca buku babagan teologi Kristen, utamane Katolik, yen sampeyan ora duwe sebungkus rokok, termos kopi ireng lan sabar banget; otak njeblug. Lan yen sampeyan pengin mlebu labirin mental, waca buku filsafat utawa ilmu sing dikomentari dening pandhita.

  2.   David ngandika

    David Canales Perea, kanggo selera, warna, lan jelas komentar sampeyan duwe rasa sing luwih ala tinimbang liyane.

  3.   Kalex ngandika

    Kita kudu nambah Swara lan Nesu W. Faulkner

  4.   David Kanal Perea ngandika

    Connoisseurs nyaranake kejelasan lan ora keruwetan: - Filsafat: Bergson; -Sejarah: Jaeger; antropologi: Campbell; kritik: A. Reyes; lsp. Rasa sing ala ora bisa nambah eksotik utawa churrigueresque.

  5.   Manuel Bello ngandika

    Aku dudu ahli, nanging saka kana aku maca kanthi rela banget, Hopscotch, Crime and Punishment lan Seratus Taun Kesepian lan aku mikir manawa keadilan cilik ditindakake kanggo sing terakhir, sanajan bener, akeh karakter lan jenenge dibaleni akeh, iku salah sawijining novel hebat, lan kabeh wong sing maca seneng.

  6.   Luis Alberto Vera ngandika

    Kanggo kula, sawetara buku sing paling angel diwaca lan dimangerteni yaiku "The Bead Game" dening Herman Hesse, "Martin Eden" dening Jack London, "My Name is Red" dening Orhan Pamuk, "L'écume des jours" lan L. ´automme à Pekin "dening Boris Vian," Capital "dening Karl Marx," L'être et le néant "dening Jean Paul Sartre.

  7.   Lautaro Romo ngandika

    Saka sing kasebut aku wis maca sawetara, nanging aku ketemu The Magic Mountain dening Thomas Mann banget kandhel.