Analisis ringkes saka karya «Cuentos» dening Jorge Luis Borges

Penulis Jorge Luis Borges Dheweke minangka salah sawijining panulis literatur universal sing paling misuwur ing Argentina lan misuwur ing jagad sastra iki amarga crita sing apik banget. Duwe rong tahap beda dibedakake ing tataran sastrane: sing pertama digandhengake karo estetika ultrais lan nomer loro kanggo geguritan sing luwih akrab lan konsentrasi.

Ing sawijining tataran ultrais, sing umume padha karo taun-taun dheweke urip ing Spanyol, kanthi tujuan "ngganggu seni", ngilangi elemen apa wae sing bakal ngancam kemurnian ekspresi. Yen sampeyan pengin maca saka panggung sastra iki, sampeyan bisa milih salah siji saka telu karyane: «Fervor of Buenos Aires» (1923). "Wulan ing ngarep" (1925) lan "San Martín Notebook" (1929).

Ing artikel iki, kita nganakake analisis singkat babagan karya kasebut "Crita", makarya pinunjul ing karir sastra.

"Crita"

Crita Jorge Luis Borges asring beda-beda kontak: ing jati dhirine, su nasibe, el tiempo, ing kalanggengan utawa infinito, enigma saka alam semesta Lan Muerte.

Omahe Asterion

Ing dongeng saka "Aleph", Borges nggawe legenda Minotaur, monster sing endhas banteng lan awake wong sing, miturut mitologi, urip dikunci ing labirin nganti Ikius mateni dheweke. Tujuane Borges yaiku nyritakake kabeh absurdity sing ana gandhengane karo eksistensi lan kasusahan, sing mesthi dideleng saka pihak sing paling ora mangu-mangu, wong sing mlaku ilang lan bingung, ora bisa nembus nasibe utawa malah ngatur.

Witcher sing Ditundha

Ing kene kita ngomong babagan narasi sing ana "Sejarah Infam Universal". Crita iki, sing dadi topik wayah, minangka rekreasi salah sawijining crita kerja abad pertengahan sing paling misuwur "Count Lucanor"dening don Juan Manuel.

Buku iki minangka koleksi crita cekak sing ditulis dening panulis, sing pertama diterbitake ing taun 1935. diterbitake kanthi kapisah ing "Diary Kritik" antawis taun 1933 lan 1934.

Yen sampeyan seneng analisis ringkes iki lan pengin supaya bisa digawe ing salah sawijining buku favorit, sampeyan kudu menehi komentar ing bagean komentar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alberto Fernandez Diaz ngandika

    Hai carmen.

    Tinjauan ringkes iki apik.

    Sampeyan bisa nindakake sawetara, kayata, "Jeneng Mawar", "Tokyo Blues", "Kapten Alatriste", "Wilayah Comanche", "Babad Ramalan Pati" utawa "Seratus Tahun Kesepian".

    Salam saka Oviedo lan matur nuwun kanggo kabeh.

  2.   Aliciab zabaleta ngandika

    Hola
    Aku seneng komentar sing luwih jembar babagan karya kasebut. Contone ing The Aleph, ana akeh poin menarik kanggo disorot.
    Oalah, aku seneng yen Borges dianggep. Pakaryane duwe pirang-pirang wacan lan nambah pengayaan.
    Ngomong-ngomong, ana kesalahan ing judhul amarga ora ana bukune sing diarani "Tales". Banjur ing artikel kasebut ditemtokake kanthi apik, saben crita kasebut kalebu.
    Rangkulan saka Buenos Aires