Ana Rossetti. 4 puisi kanggo mengeti ulang tahun sampeyan

Photography: Web Tigres de papel.

Anna Rossetti, Pujangga lan pendongeng Cádiz, ulang taun dina iki Iki minangka salah sawijining swara sastra wanita paling cocog dina kita lan wis nutul kabeh setelan. Saka ing puisi lan novel erotis munggah Crita bocah, ngliwati karya sing ekstensif ing ayat. Karir dheweke uga dianugerahi sawetara penghargaan. Aku njupuk 4 geguritan dipilih

Anna Rossetti

Lair ing San Fernando, Cádiz, ing taun 1950, wiwit dikenal ing 1980 nalika dheweke diterbitake buku pisanan geguritan, Ngumbara Erato. Kanthi dheweke aku wis menang Hadiah Puisi Gules ing Valencia. Ing pertengahan 80an dheweke nerbitake rong koleksi puisi liyane, Indikasi Vehement y Buku pandonga, sing njupuk Penghargaan King Juan Carlos I. Lan ing pungkasan dasawarsa kasebut dheweke nerbitake novel, Wulu saka Spanyol, lan buku puisi kaping papat kanthi irah-irahan wingi.

Como novelis, saliyane Wulu saka Spanyol, uga ana judhul Khianat (sing entuk Penghargaan Senyum Vertikal novel erotis), Tangane wong suci o Antagonis. Ing taun sangang puluhan taun, dheweke ngembangake lirik ing masarakat bocah lan pemudha kanthi judhul kaya Batang kebak dinosaurus, Sadurunge sampeyan lair o Crita sing cocog.

Minangka penasaran kanggo nambahake ibu saka aktris Rut Gabriel, katon ing Lurung wijen o Dina diitung.

4 geguritan

  • WIS WIS WIS
Ana wektu nalika katresnan ana
penyusup wedi lan kangen.
Sikat sing wis lawas, sing wis dirancang sadurunge, diolah maneh sajrone
bengi ora bisa turu.
Pengakuan sing ngganggu lan kendel, mbenerake sewu
kaping, manawa dheweke ora bakal tekan papan sing dituju.
Rasa gelisah tanpa kendhat lan tirani.
Gegegegeg atine dadakan.
Perang terus-terusan nglawan infallibility kejem
saka pangilon.
Kesulitan intim mbedakake kasusahan saka
kabungahan.
Minangka wektu remaja lan ora tepat, nalika
tresna tanpa jeneng, sanajan meh tanpa praupan,
kaya ambungan sing dijanjeni, liwat titik paling peteng ing
undhak-undhakan.
  • YEN KENE ELING, KASINGKU ...
Yen sampeyan kelingan, tresnaku, apa sing nunggu sampeyan sawise
tembok tunggu sing aman.
Yen sampeyan kelingan kepiye lan carane kejem! kekarepan dirawuhi
ndhelikake tusukane amarga kuciwa.
Yen sampeyan kelingan, sawise semangat jeblugan, rahasia kasebut
mandheg dadi tameng lan penerbangan,
sampeyan ora bakal meksa aku nuduhake, menehi sampeyan,
kanggo menehi sampeyan.
Nanging sampeyan bakal mundur supaya slamet ing njero lakuku
dreamland, ing ngendi kabeh mode tenderness
sing sampeyan bisa nyipta diijini, saben musik badai
lan ora wedi ora bisa dibatalake.
Yen sampeyan kelingan, tresnaku, apa sing nunggu sampeyan sawise
tembok aman atiku,
sampeyan ora bakal meksa aku njupuk senjata nglawan sampeyan, kanggo nyegah sampeyan,
kanggo nolak sampeyan, kanggo gag sampeyan, kanggo ngiyanati sampeyan ...
sadurunge sampeyan njupuk sampeyan saka kula, kasepen manisku,
siji-sijine bandha, rasane bodho lan ora bisa dirusak.
  • KLARIFIKASI
Puisi ujar: sampeyan utawa kula. Nanging ora ngomong babagan sampeyan utawa kula.
Iki ujar sampeyan utawa aku, nanging sampeyan lan aku lan dheweke lan dheweke
lan kita kabeh,
amarga ing saben ganti ganti ana jumlah. Akeh identitas sing dingerteni
ing singularitas sing katon lan nyenengake.

Puisi ujar aku, sampeyan, dheweke, dheweke ...
lan kanggo saben wong milih kita
mbusak kontur jiwa.

Kabeh-siji
kita kalebu lan nerangake.

Kita kabeh bebarengan, dheweke, sampeyan lan aku ing wektu sing padha.

  • MATA Bengi
Rampung rosario ing kamar turu
kita bakal munggah menyang endi malaekat ala,
sing pengin nyiksa kita, ngenteni kita.
Mburi ing tembok, ngurus sandhangane
aja suwe-suwe ndhelik mripat kita,
flanel wangi wis pungkasane nganggo klambi.
Lan kita ngerti, sawise pesawat puckered
saka sprei anget, sing ndhelikake.
Ing swara paling sithik ing kamar jejer
kita bakal break, ing antarane sheet lancip
muslin mentah, kangen,
nggoleki kita.
Lan dheweke bakal kaget
lan kanthi ora sengaja kita bakal diukum,
bali medeni kamar turu.
Nanging, cekelen aku saiki. Demam ayo padha panglipur
wedi sing bakal teka, sakcepete, siyap kanggo mateni kita.
Sumber: pujangga Andalusia

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.