May R. Ayamonte. Wawancara karo penulis Las aguas sagradas

Muga-muga R. Ayamonte menehi wawancara iki

May R. Ayamonte | Fotografi: profil Facebook

May R. Ayamonte yaiku panulis Huelva enom sing nggawe ceruk sukses ing adegan sastra saiki. Dheweke wis nerbitake sawetara novel, kalebu katresnan ngluwihi uniquenessIris, rong bagéan pisanan saka trilogi tanpa watesambungan antarane garisSaka ora ana wongnglawan arus, Mar profundo o bocah-bocah wadon liar. sing pungkasan yaiku banyu suci, ngendi iku wis musna menyang genre ireng. Ning kene Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan sawetara topik liyane. wong-wong mau Aku ngormati Matur nuwun kanthi sanget kanggo agensi komunikasi lan Mei kanggo wektu khusus.

MAY R. AYAMONTE - WAWANCARA

  • Saiki KASUSUSTRAN: Novel paling anyar sampeyan judhul banyu suci. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

MAY R. AYAMONTE: banyu suci Punika a novel angkara karo overtones sajarah lan politik disetel ing Granada. Diwiwiti nalika mayit katon ing tengah kutha lan spanduk sing ngumumake yen luwih akeh pembunuhan kanthi teka-teki bakal kelakon ... Iku crita sing nduweni loro protagonis wanita sing ngganti narasi.

We have a jimena cruz sing nggoleki jati diri minangka bayi sing dicolong, sing dadi wartawan lan bakal mimpin bagean investigasi kanggo ngatasi kejahatan sing ditindakake. wis fatima suarez, sejarawan doktoral ing universitas sing lagi ngalami proses kesuburan sing dibantu ngupaya dadi ibu karo pasangan lan sing bakal nggarap Jimena ing riset kasebut.

Sejatine novel muter, tumindak, sing maca ora diijini ambegan nanging nduweni pendekatan sing bener-bener nyambung karo masalah sejarah lan politik.

Ide iki muncul amarga tema utama crita (sing ora bisa dakcritakake amarga bakal dadi spoiler) lan aku pengin crita.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MRA: Saka wacan pisanan sing uga menehi tandha akeh Giwang putih, Narnia, Kika Superwitch, The Lord of the Rings… lan dhewekeCrita sing sepisanan tak tulis diarani katresnan ngluwihi uniquenessIki minangka sastra pemuda sing apik banget lan aku nerbitake dhewe nalika umur 12 taun.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

MR: Macem-macem: lorca, Toni Morrison, Stieg Larsson, Alice Walker, Elvira Sastre…

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

MRA: Pitakonan iku angel. Aku seneng nggawe karakter Virginia Woolf kaya ing lady dalloway amarga kerumitan psikologis.

Wacan lan nerbitake lanskap

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

MRA: Kanggo nulis aku tansah duwe jadwal. Babagan pisanan sing daklakoni ing wiwitan dina yaiku nulis, apa wae sing kedadeyan ing sekitarku. Aku ora tansah nulis, yen aku lagi nggarap novel. Lan ing mangsa-mangsa nulis, saben dina bab pisanan ing esuk tanpa gagal. Aku seneng maca ing wayah wengi, Tuladhane. Nanging aku mung nulis bab pisanan ing esuk.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

MRA: Aku nulis ing sandi kantor. Lan aku maca ing ngendi wae.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

MR: Aku seneng. nulis ireng lan enom. Nanging Aku maca kabeh! Sejarah, fantastis, kontemporer, esai ...

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

MR: Aku maca Baline Carrie Soto. lan finishing saka mbenerake novel Apa aku wis nulis bocah enom resep (kanggo institute).

  • AL: Apa sampeyan mikir umume adegan penerbitan?

MR: Aku mikir pasar wis jenuh lan, minangka pembaca, ora mungkin kita bisa nggayuh kabeh crita kanthi jumlah buku sing diterbitake. Babagan penerbit, aku nuwun banget amarga akeh sing dadi mesin shredding kanggo penulis.

  • AL: Kepiye sampeyan nangani momen saiki? Apa sampeyan nemokake inspirasi kanggo crita ing mangsa ngarep?

MRA: Kanggo kula, apa sing paling nyenengake yaiku masalah sing kedadeyan ing saben dina lan kasunyatan sing ngubengi kita. Dadi tanpa mangu-mangu wayahe saiki, kaya kabeh, aku nemokake banget inspirasi.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.