Ambang kalanggengan

Kutipan Ken Follett.

Kutipan Ken Follett.

Ambang kalanggengan yaiku novel fiksi sejarah kontemporer dening penulis Inggris sing menang penghargaan Ken Follett. Iki diterbitake ing September 2014 lan minangka cicilan katelu saka Trilogi saka abad, sing dilengkapi karo Tibane raksasa (2010) lan Mangsa jagad (2012). Wonten ing kalodhangan menika paraga protagonis minangka turunan saking paraga utama saking irah-irahan sakderengipun ing saga.

Ing trilogi iki, penulis presents sajarah limang kulawargané saka bangsa beda lan carane padha kena pengaruh - Liwat generasi - dening macem-macem acara sajarah. Ing babagan iki, Follett mratelakake: "Iki critane simbahku lan sampeyan, wong tuwa lan urip kita dhewe. Ing cara iku crita kita kabeh ".

Ringkesan saka Ambang kalanggengan

Crita diwiwiti

Novel diwiwiti ing taun 1961, 16 taun sawisé pungkasan Perang Donya II. Kita ngomong babagan wektu nalika kekuwatan gedhe njupuk kauntungan - ing antarane, Rusia, negara paling gedhe ing Uni Soviet. Wong Rusia nindakaké doktrin komunis ing saindhenging tlatah nganti tekan Jerman, sing njalari Jerman wiwit ninggalake negarane.

Jerman Timur

Bagian iki dibintangi Rebecca, guru Jerman Wétan saka kulawarga Franck - putu Lady Maud - sing siji dina nampa sapina saka Stasi - polisi rahasia saka Republik Demokratik Jerman (GDR) -. Iki langsung narik kawigaten dheweke, amarga dheweke ora ngerti sebabe pesenan kasebut. Nanging, dheweke isih melu ing tanggal sing dituduhake. Sawise panggonan, dheweke ditakoni kanthi teliti.

Sawise interpelasi serem, Rebecca Dheweke pengin langsung ninggalake markas Stasi, nanging ketemu karo bojone Hans. Ing wektu iku wong wadon ngerti wong mbeling ing dheweke ing saindhenging bebrayan. Dheweke dheweke dadi lètnan Stasi lan dheweke mung nikah dheweke kanggo Spy kulawargané.

Bareng krungu kabeh, Ribka ngupaya ngungsi saka kutha, nanging dheweke ora bisa, wiwit budhal bertepatan karo amanat elek saka pamaréntah GDR. Dheweke mutusake kanggo mbagi "loro Jerman" kanggo mungkasi penerbangan profesional saka negara kasebut. Saka wayahe pambangunan Tembok Berlin sing kondhang diwiwiti, lan Rebecca sebagian kepepet lan diisolasi, bebarengan karo atusan ewu wong Jerman ing saben pungkasan.

Ing Amerika Serikat

Ing wayahe iku, ing sisih liyane donya kang George jakes —Putra Greg Peshkov—, wong enom sing dadi pengacara ing administrasi Presiden John F. Kennedy. Salajengipun, punika aktivis hak sipil saka amerika afrika ing AS Perjuangane mimpin dheweke melu protes ing sisih kidul negara lan nekani pawai sing dipimpin Martin Luther King menyang Washington.

Kutipan Ken Follett.

Kutipan Ken Follett.

George wis nggarap nggawe hukum babagan hak sing padha. Nanging, iku dadi ora ana gunane nalika Kennedy dipateni. Taun-taun sabanjure, dheweke wiwit kerja bareng karo Bobby Kennedy, sanajan rencanane ambruk maneh nalika wong iki uga dipateni.

Inggris Raya

Dave williams Dheweke minangka protagonis sejarah ing wilayah Eropa iki. Saka ing kono, dheweke bisa mikir kanthi prihatin babagan konflik ing rong bawana liyane. Wong enom dheweke ngimpi dadi musisi lan nggawe band rock karo kanca-kancane. Sawise sukses, dheweke nggunakake lagu-lagu kasebut kanggo mratelakake panemune babagan kekurangan kebebasan lan ketidakadilan.

Thanks kanggo sukses saka klompok, padha lelungan menyang bawana Amérika. Ing kono Dave lan kanca-kancane mapan ing San Francisco lan aktif melu ing asal saka gerakan hippie —Saiki dipimpin dening wong enom Amerika sing protes kanggo mungkasi Perang Vietnam.

Uni Soviet

Iklim politik ing Uni Soviet sing Follett presents kita ora prasaja ing kabeh. Panyerat nempatake pamaca sawise mati Khrushchev lan rebutan kekuwatan Brezhnev. Perang Dingin ngamuk lan ngrusak dhasar-dhasar struktur sing nalika iku dianggep ora bisa dirusak. Kanggo bagean kasebut, ing Rusia, Gorbachev nyoba nylametake ekonomi negara kanthi rencana Perestroika, nanging usahane ora ana gunane.

Ing ngisor panorama iki, protagonis saka bagean iki katon: kembar Dimka lan Tania. Dheweke, anggota partai enom komunis, Rising star saka gerakan; su mbakyu, siji pejuang kanggo pemberontakan. Akibat saka sing kasebut ing ndhuwur, protes tambah akeh - bebarengan karo langkah-langkah ala sing ditindakake dening pemerintah - sing nyepetake runtuhe komunisme.

Sawise kabeh seri acara iki, pungkasane, tanggal 11 November 1989, Tembok Berlin dibongkar.

Takdir sing sejati

Crita kasebut dumadi antara taun 1961 nganti 1989 - Ing pangembangan lengkap Perang Dingin. Saben karakter dadi liwat perang sawijining. Donya ngalami wektu sing rumit panguwasa gedhe perang kanggo kapentingan dhewe tanpa nggatekake akibat saka tumindake.

Data dhasar saka karya

Ambang kalanggengan yaiku novel dening genre fiksi sajarah. Iku develops saindhenging 10 perangan sing banjur dipérang dadi bab lan sing nambah sawetara 1152 kaca. Karya punika dicritakake kanthi cara linear dening storyteller omniscient sing nggunakake basa prasaja lan nglipur - kuwalitas sing Follett wis lestarekake ing karir dawa lan sing nyekel maca meh langsung, malah yen padha durung maca penulis sadurunge.

Babagan panganggit, Ken Follett

Ken Follett.

Ken Follett.

Kenneth Martin Follett —Ken Follet — lair tanggal 5 Juni 1949 ing Cardiff, ibukutha Wales. Wong tuwané yaiku Veenie lan Martin Follet. Nganti umur 10 taun, dheweke manggon ing kutha asale, banjur pindhah menyang London. On 1967, wiwit sinau filsafat ing University College of London, balapan iku rampung telung taun sabanjure.

Karir profesional

Ing taun 1970, dheweke njupuk kursus jurnalistik telung sasi, kang mimpin kanggo bisa dadi reporter telung taun kanggo South Wales Echo, ing Cardiff. Salajengipun, piyambakipun pindhah dhateng London, ing pundi piyambakipun makarya ing Sore Standar. Ing pungkasan taun 70-an, dheweke nyingkirake jurnalisme lan condong menyang penerbitan, lan dadi wakil direktur manajemen Everest Books.

Karir sastra

Dheweke wiwit nulis crita minangka hobi, nanging, uripé diganti karo publikasi saka Mripat jarum (1978), novel pisanane. Thanks kanggo buku iki, dheweke entuk Penghargaan Edgar, saliyane pengakuan internasional. Liyane hits kang teka ing 1989 karo Pilar bumi, karya karo kang dikuwasani posisi sales pisanan ing Eropah kanggo luwih saka 10 taun.

Sadawaning kariré, dhèwèké wis nerbitaké 22 novel ing genre sajarah lan suspense. Padha ngadeg ing antarane: Ing cangkeme naga (1998), Penerbangan pungkasan (2002), Jagad tanpa wates (2007) lan Trilogi Abad (2010). Saka buku-bukune, 7 wis diadaptasi kanggo televisi lan bioskop, saliyane dianugerahi penghargaan penting, kayata: Bancarella Prize (1999) lan International Thriller Writers Awards (2010).

Dianggo dening Ken Follert

  • Pulo Badai utawa Mripat Jarum (1978)
  • Triple (1979)
  • Wong saka St. Petersburg (1982)
  • Suwiwine garudha (1983)
  • Lembah singa (1986)
  • Pilar bumi (1989)
  • Wengi liwat banyu (1991)
  • Rezeki sing mbebayani (1993)
  • Papan sing diarani kamardikan (1995)
  • Kembar nomer telu (1997)
  • Ing cangkeme naga (1998)
  • Dolanan dobel (2000)
  • Resiko dhuwur (2001)
  • Penerbangan pungkasan (2002)
  • Ing Putih (2004)
  • Jagad tanpa wates (2007)
  • Trilogi Abad
    • Tibane raksasa (2010)
    • Mangsa jagad (2012)
    • Ambang kalanggengan (2014)
  • A kolom geni (2017)
  • Peteng lan esuke (2020)
  • Aja (2021)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)