Sudut Bruma, novel pemenang Hadiah Torrente Ballester 2017.

Fatima Martín, panulis El Ángulo de la Bruma, Hadiah XXIX Torrente Ballester kanggo Novel ing basa Spanyol.

Fatima Martín, panulis El Ángulo de la Bruma, Hadiah XXIX Torrente Ballester kanggo Novel ing basa Spanyol.

Minggu kepungkur dheweke muncul ing Coruña, Sudut Kabut, novel juara Torrente Ballester Award 2017 ing basa Spanyol, saka Kepulauan Canary Fatima Martin.

Sudut Mist, yaiku a novel sejarah fiksi babagan ekspedisi pertama sing nyoba ngukur Gunung Teide. Crita nyata ekspedisi Prancis campuran, kaya ing novel sejarah apa wae, kanthi rekreasi khayalan pengalaman ing pulau kasebut, kalebu crita katresnan.

Sinopsis:

Claude Dufour, panjelajah Prancis, ditampa kaget saka Kuba, layang saka kanca, Julien de Marivaux, telulas taun kepungkur sadurunge ing ekspedisi 1724 menyang Kepulauan Canary sing dununge Meridian Asal-Usul ing pulau El Hierro lan ngukur Gunung Teide kaping pisanan. Mangkene kabeh rahasia sing nyawiji karo Emilia, wanita enom Kanada sing nyenyetake turu kanggo kalorone nom-noman.

"Kabut 1724

Kuku pecah. Larane wis keselak, nanging dheweke ora bisa mikir. Dheweke kudu nolak, nyekel watu kasebut, amarga watu kasebut, utawa dheweke dadi intuisi. Peteng saya peteng, nanging lampu saka rembulan nembus kabut. Drijine mencolot amarga ciloko nanging kudu nemplek ing watu-watu kasebut. Kadhemen banyune metalik, praupane nesu lan nempuh ombak. Ribut badai saya tambah lan ana jegerane kapal rigging kapal, tabrakan layar retak, rasa ora kentekan putus asa. "

Crita ing mburine plot:

Sudut asim yaiku novel adhedhasar prastawa-prastawa sing kedadeyan sajrone pertiga kaping pisanan abad kaping XNUMX. Adegane disetel ing ekspedisi ilmiah saka Prancis lan dipimpin dening Father Feuillée, sing pisanan ngukur Gunung Teide, sanajan salah, lan dununge Meridian Asal ing Pulo El Hierro. A plot katresnan diwiwiti ing antarane telu protagonis, loro ilmuwan Prancis lan wanita Kanada cilik, kendel lan mantep.

 "Dokumentasi kasebut akeh banget kanggo nggawe skenario ing macem-macem wilayah ing donya, lan utamane, ing Kepulauan Canary. Usaha kasebut uga migunani kanggo nggunaake keanehan wektu kasebut, kanthi prioritas njamin tulisan sing lincah. "

Aspek kompleks, lan juri Hadiah Torrente Ballester wis disorot minangka

"Alkimia tradisi lan panggilan sastra liwat jaman biyen dibangun kanthi bijak"

Iki minangka pangembangan struktural sing dadi osilasi ing antarane rong tanggal utama: 1724 lan 1737. Iki artikulasi game intrik sing dicethakake kanthi cara dosis lan pungkasane dadi pungkasan sing ora dikarepake.

Novel kasebut mung nggunakake basa sing wis ana ing wektu pangembangane, paruh pertama abad kaping XNUMX. Tuladhane, tembung kasebut lava iku dudu bagean saka basa kita. Apa sampeyan bisa mbayangake nulis babagan pangukuran gunung geni, ing sawijining gunung vulkanik, tanpa nggunakake tembung kaya lava?

Asale yaiku crita cilik rong kaca ing lokakarya sastra.

El Ángulo de la Bruma, novel sejarah babagan ekspedisi kaping pisanan sing nyoba ngukur Gunung Teide.

Sing Diomongake Pamiarsa:

Novel didol ing Amazon sajrone 48 jam ngirim.

Manut kandhane panulis Jorge-Eduardo Benavides,

"Saka kaca pisanan nganti pungkasan, Sudut asim yaiku novel dening ngrawat plot kanthi apik sing nggawa kita menyang Canaries terpencil ing abad kaping XNUMX kanggo nyritakake kedadeyan adhedhasar kedadeyan nyata: Ekspedisi Louis Feuillée kanggo ngukur dhuwure Teide kaping pisanan. Nanging sawise petualangan iki sing nyakup karakter nyata lan khayalan, Fátima Martín, kanthi prosa sing elegan lan tepat, nyritakake babagan petualangan liyane…. ”.

Juri kontes, dipimpin dening wakil presiden lan kepala Budaya Dewan Provinsi, Goretti Sanmartín, lan kalebu Mercedes Fernández-Albalat, Xuan Bello, Juni Fernández, Belén Gopegui, Vicente Luis Mora lan penghargaan novel kanggo kualitas sastra.

Panganggit:

Fatima Martín yaiku a Wartawan Kanada (Santa Cruz de Tenerife, 1968), kanthi sawetara buku crita cekak diterbitake kanthi kredit. Kang proyek anyar, uga nyelehake sejarah kepulauan. Ora ana gandhengane karo sing sadurunge, uga ora ana tokoh sejarah sing misuwur, nanging panulis nemokake sumber plot sing ora entek ing negarane. Wektu iki, abad kaping XNUMX njeblug karo revolusi industri, ing Kapuloan Canary minangka persinggahan wajib ing perdagangan batu bara maritim nganti Terusan Suez dibukak.

"Iki minangka karya sing luwih raket sing ora nolak intrik utawa rahasia"

Dheweke uga nulis crita kanggo buku kolektif liyane karo sawetara penulis babagan karakter heroik lan mitos sing muncul ing abad XXI.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.