Alesan diwenehake kanggo ora maca. Apa ana tenan?

Apa ana alesan? Ngopo

Amarga ana staf sing menehi (terus) kanggo terus. Nuwun sewu o alesan ¿O kaloroneOra kanggo maca? Yen nglampahi gesang maca! Y apa sing luwih disenengi? Waca ing obah saka tuku, nomer n laporan akun, kaping sepuluh Jarwan? Utawa mikir sing Lear bisa kaya dheweke sexo? Ah, tembung cilik sing nengsemakeHuh Mesthine, yen kita pengin menehi utawa nindakake tinjauan sing apik, kita arang ujar manawa ora duwe wektu utawa kesenjangan. Mesthi kita kabeh setuju manawa sastra erotis, apik, adil utawa ala, mesthi ana pandherekipun.

Oalah, ayo ndeleng alesan kasebut, sing biasane padha. Utawa kadang-kadang malah digawean.

Aku ora duwe wektu

La alesan kanggo alesan. Nanging kanggo ndeleng iku Seri TV Sing wis ditundha ya kita nemoni wektu sithik. Maksudku, kayane kanggo aku kita bisa nggoleki uga kanggo sawetara kaca buku kasebut sing dhaptar wis ilang ing kabut wektu.

Kepiye yen kita ngusulake wengi ing televisi Jon Snow lan literatur liyane Jon Snow? Bah, ora patut. Bab iki yaiku Yen aku wis nonton seri kasebut, kenapa aku bakal maca buku kasebut?», Nanggapi wong sing pinter (lan males) sing tugas. Nanging wis kaping pira kita kaget banget Buku kasebut luwih disenengi tinimbang film utawa seri? Akeh ya?

Kita bisa entuk sethithik. Contone, kita saka "dhampar" ngaso kita bisa njupuk kita saka komik saka Mortadelo lan Filemón (Sapa sing bisa nolak aku?) Ulises saka Joyce, sing wis duwe kaluwihan. Lan kita sing lelungan ing sepur, bis utawa metro Kita ora duwe alesan liya kajaba ngimpi esuk. Sampeyan bisa gelut kanthi sampurna yen sampeyan duwe crita apik Ing tangan.

Kaya sing dibuwang sepuluh menit ing pesen chorras saka Tampilan, sampeyan bisa nggunakake maca sawetara sing gampang Judhul utama pencet utawa a bab sethitik saka buku elektronik saka sing maca. Amarga telpon seluler (saiki wis cerdas lan cerdas) uga nggawa aplikasi maca lan bukune. Ukurane saka fuente kang luwes ing WhatsApp, bener? Uga ing aplikasi kasebut.

Aku ngakoni sacara umum Aku kecanthol menyang trilogi novel romansa lan rong judhul pungkasan Aku maca ing ponsel. Ora ana bius, ora isin, tanpa pamrih. Sing saka ati ireng kita uga duwe alus sok-sok. Lan penunggang jaran prunggu sing kepencut mau nyelehake aku.

Aku sinau lan aku kudu maca akeh buku

Mesthi wae Iki kanggo aku padha diwaca sing Kursus linguistik umum dening Ferdinand de Saussure sing Parfum utawa jeneng mawar de Umberto Eco Kab. Manungsa, ahli basa Swiss lan semiologis Italia bab liya, nanging babagan basa lan panggunaane bisa ngerti sethithik. Nanging, kaya apa wae, kita bakal sinau mbedakake wiwit panganan nganti diwaca. Yen ora, kita duwe masalah. Oalah, apa siji prekara kewajiban lan liyane yaiku pengabdian. Pitakonane yaiku ngatur kanthi cara sing paling apik.

Aku ora bisa ngrampungake

Ing kutha kula, wangsulan kasebut kanthi siji cara: ngapusi lan lemu. Yen ana crita sing apik, sampeyan mesthi bakal ngrampungake cepet utawa mengko. Nanging sampeyan ngrampungake. Setuju manawa sampeyan ora bisa meksa sampeyan maca apa sing katon kaya bata. Kanggo kasebut, ana solusine: nutup bata lan golek bahan liyane.

Iki minangka alesan utawa alesan liyane kanggo siswa lan siswa buku manual sing biasane nganggep dhendha saka penjara seumur hidup. Ya, iku miturut teori, sampeyan kudu ngrampungake lan, luwih akeh usaha, sinaoni. Apa ora bisa ngrampungake novel petualangan sing apik, noir utawa romantis? Utawa ayu geguritan?

Aku nerjemahake menyang Xenophon, Martial utawa Tolkien lan dheweke kayane ora nguntungake karo aku aorists, ablatives absolut utawa sing rock saka dialek hobbit. Nanging aku seneng karo seneng ing 10 tentara bayaran Yunani sing pengin mulih lan sing paling akeh epigram panas saka bilbilitan klasik. Mesthi wae, aku ora kepengin ngerti liyane babagan hobi.

Lan kanggo ndeleng apa sing dakwaca

Ana mesthi ana buku kanggo wong sing durung dijahit. Kanggo saben wayahe, umur utawa papan. Kanggo kabeh warna: ireng, jambon, kuning, putih, pelangi ...

Aku seneng karo dheweke bal-balan? Biografi kaping sekelas crack pepindhan Ora kaya brahala sing meksa sampeyan ngerti luwih akeh babagan dheweke. Sing dakkarepake kanggo maca babagan aku, sing dakkandhani, duweni lan bakal dakwenehake.

Aku iki dapur pawon? Ana 3 739 679 buku masak, juru masak utawa hobi sing misuwur.

Aku yaiku sedhih, kewalahan, dibuwang, aku pengin nambah awakku? Mayuta-yuta buku sadurunge dicithak. Sages, filsuf dawa lan medium, psikolog terkenal lan ora duwe jeneng. Malah masalah utawa stres sampeyan ora ilang. Nanging bisa uga ya. Lan sampeyan bakal wis maca sing apik buku bantuan dhasar.

Lan ayo eling: wong ngalamun dheweke mesthi maca. Yen sampeyan siji, sampeyan ora bakal njaluk alesan.

Amarga sing penting yaiku:

Coba seneng, sinau utawa waca, nanging sing paling penting seneng. Ora ana alesan ora ana alesan ora diwaca.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)