Alexander Dumas bapak lan putra. Pengetan Sawetara ukara.

El 24 de julio de 1802 lair Alexander dumas lan 22 taun mengko, tanggal 27 Juli uga, lair putramu banget Alejandro. Dheweke bisa uga Alexandros paling misuwur ing Prancis lan mesthi loro saka panulis paling populer ing kabeh wektu, utamane bapak.

Bakal isih ana sawetara sing ndunungi planet iki durung maca buku sampeyan. Nanging pancen mokal yen ana wong sing durung weruh film adhedhasar novel-novele. Lan yen ana wong sing durung nate krungu buku kasebut ing kana, mesthine dheweke dudu saka jagad iki. Prolific lan sinonim karo petualangan utawa crita katresnan sing duwur lan tragis. Dumas dheweke ora bisa diatasi lan miturut undang-undang, salah sawijining bukune kudu diwaca utawa diwaca maneh saben taun. Ayo tetep karo sawetara tembunge.

Bapak Alexander Dumas

  • Kabeh kanggo siji, siji kanggo kabeh.
  • Madmen lan pahlawan, rong jinis moron sing katon padha.
  • Wong sing dikasihi sing ilang ilang ora mandheg ing lemah, nanging kita tetep nggawa dheweke ing ati.
  • Ana rong rupane: Rupane awak kadang bisa lali, nanging rasane mesthi kelingan.
  • Umumé, saran ora dijaluk liyane supaya ora ngetutake; utawa, yen ditututi, duwe wong sing bisa disalahake amarga menehi.
  • Wong nakal ora ngguyu padha karo wong sing jujur, wong munafik ora nangis karo nangis minangka wong sing setya. Saben kesalahan iku topeng, lan ora kepiye manawa topeng digawe, mesthi bisa ditindakake, kanthi perhatian, kanggo mbedakake saka rai.
  • Meneng minangka kabungahan pungkasan para apes; ngati-ati supaya ora ana wong liya, sapa wonge, ing krasa lara sampeyan; penasaran ngrendhem tangis kita kaya mabur narik getih saka rusa sing lara.
  • Bakal mesthi ana lambe sing ujar siji-sijine nalika ati mikirake liyane.
  • Kerajaanku gedhe kaya jagad iki, amarga aku dudu wong Italia, dudu Prancis, dudu India, dudu Amerika, dudu Spanyol; Aku cosmopolitan.
  • Saben piala duwe rong cara; wektu lan kasepen.
  • Luka moral duwe khayalan yen didhelikake, nanging ora nutup; tansah nglarani, mesthi siyap getih nalika disentuh, dheweke tetep urip lan mbukak ing ati.
  • Sing paling penasaran ing urip iki yaiku tontonan pati.
  • Mung dheweke sing ngerti nemen musibah sing bisa ngrasakake rasa seneng sing paling dhuwur. Sampeyan kudu pengin mati, ngerti kepiye urip sing nyenengake.

Alexander Dumas putra

  • Ati minangka perkara pungkasan sing metu saka bumi lan ngelingi perkara pungkasan sing metu saka ati.
  • Aku luwih seneng wong duraka tinimbang sing ora subur, amarga sing paling ora, ninggalake sawetara ruangan ambegan.
  • Kanggo wanita sing pendhidhikan durung mulang kanthi apik, Gusti Allah meh mesthi mbukak rong dalan sing nuntun dheweke, yaiku rasa lara lan katresnan.
  • Seni kasebut butuh kasepen, kasangsaran utawa semangat. Yaiku kembang watu sing butuh angin atos lan medan sing atos.
  • Pancen ora ono gunane yen jagad iki dadi tuwa yen ora kanggo ndandani awake dhewe.
  • Dhuwit minangka siji-sijine kekuwatan sing ora nate dibahas.
  • Apa wae sing bisa gampang diganti bisa dadi luwih gampang ditinggalake.
  • Aku ora cukup sugih kanggo nresnani sampeyan kaya sing dakkarepake utawa uga mlarat kanggo tresna sampeyan kaya sing dikarepake.
  • Pira dalan sing ditindakake jantung lan pirang-pirang alasan sing ditemokake kaya sing dikarepake!
  • Jawaban sing diantu-antu banget mesthi ora ana ing omah.
  • Para mudha mesthi ngorbanake rasa tulus kanggo nresnani rasa tresno.
  • Wong sing apikan lan cepet nalika salah sawijining gegayuhan sengsara rasane lara!
  • Prajanjian ora bisa dileksanakake nalika ditandatangani.
  • Apa sampeyan bisa ndeleng sing luwih sedhih tinimbang umur tuwa, utamane wanita?
  • Sampeyan wis cilik, ora preduli dadi apa.
  • Pancen manis manawa bisa dibujuk karo swara sing ditresnani!

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Bajing ngandika

    Dheweke ujar manawa maca maneh mung tahan dening buku sing apik; temtunipun "Tiga Musketeer" minangka conto saka iki. Aku ora bakal ujar saben taun, nanging saben telu utawa patang taun kepenak banget miwiti petualangan kasebut. Kabeh sing paling apik.