Albert Espinosa

Kutipan Albert Espinosa.

Kutipan Albert Espinosa.

Albert Espinosa i Puig minangka panulis skrip, penulis naskah drama, juru main, lan sutradara Spanyol. Sanajan wis dilatih dadi insinyur industri, saiki dadi karakter sing kondhang amarga karir seni sing jembar lan serbaguna. Kajaba iku, kurikulum kalebu akeh lapangan kerja kanggo televisi lan radio.

Babagan karya tulis, Espinosa wis nerbitake sangang buku nganti saiki. Nyatane, rilis kasebut nggawe dheweke dadi salah sawijine penulis gedhong penerbitan Saint Jordi. Antarane, judhul kanthi angka penjualan paling dhuwur (uga tinjauan sing disenengi banget yaiku Rahasia sing ora nate dikandhani (2016).

Urip dandan awak

Dheweke lair ing Barcelona tanggal 5 November 1973. Kasusahan sing dialami nalika isih enom dadi bahan kanggo akeh karya sastrane, teater, uga ing skrip film lan televisi. Umumé, dheweke luwih saka 10 taun ing institusi kesehatan amarga nglawan kanker.

Ing conto pisanan, ngalami amputasi sikil (nalika umur 13 taun) amarga osteosarcoma, sing metastasi. Akibate, ngilangi paru-paru kanthi lengkap (ing 16 taun) lan ngilangi sebagean ati (ing 18) perlu. Nanging, masalah kesehatane ora ngalang-alangi dheweke mlebu ing Universitas Politeknik Catalonia nalika umure 19 taun.

Pakaryan dhisik

Nalika ngrampungake studi teknik industri, Espinosa nulis sawetara lakon. Iki dipentasake dening klompok fakultas. Sawise lulus, ing taun 1998 dheweke nggawe skrip audiovisual sing kaping pisanan, lan dheweke dianugerahi Hadiah Eropa kanggo Teknologi Informasi.

Ora suwe, dheweke wiwit nggawe skrip kanggo program televisi lan kompetisi kanggo Gestmusic (ing antarane perusahaan produksi Catalan liyane). Sanalika, dheweke terus nggawe karya teater lan tampil karo perusahaan teater "Los Pelones". Sanajan luwih kepincut karo akting, Espinosa ngenteni taun-taun pungkasan taun 90an sing akeh dikerjakake kanggo skrip televisi. Antarane:

  • Klub Super3. Program bocah (1996 - 1997).
  • El joc de viure. Seri (1997).
  • Sampeyan kabeh. Kompetisi (1999).
  • TV Xat. Majalah pemuda (1999 - 2000).

Kasucian

Pungkasane, pangenalan sing ditunggu-tunggu ing industri hiburan teka ing taun 2003 amarga skrip film fiture Lantai 4a. Film iki disutradarai dening Antonio Mercero lan dibintangi dening Juan José Ballesta. Kajaba iku, film iki dianugerahi ing macem-macem festival lan nominasi film paling apik ing Edisi XVIII saka Goya Awards.

Judhul liyane ing filmografi (bioskop) Albert Espinosa

  • Urip sampeyan ing 65 ' (2006). Panulis skrip, dianugerahi kerja ing Edisi IV saka Penghargaan Cinema Barcelona.
  • Bakal ora ana sing sampurna (2006). Panulis skrip lan aktor.
  • Benteng Apache (2007). Aktor
  • Tujuan: Irlandia (2008). Film cendhak; direktur lan aktor.
  • Aja njaluk aku ngambung sampeyan, amarga aku bakal ngambung sampeyan (2008). Direktur lan aktor.
  • Pahlawan (2009). Panulis Skrip.

Karir teater

Kaya kasebut ing sawetara paragraf ing ndhuwur, Espinosa paling awal kerja wiwit jamane dadi mahasiswa. Khusus, titik wiwitan sampeyan yaiku Pelone (1995). Banjur, penulis skrip Catalan nggabungake pendhudhukan ing televisi kanthi peran minangka panulis, aktor lan direktur teater. Kanthi cara iki, judhul ing ngisor iki ditampilake:

  • Wong anyar ing ETSIB (1996).
  • Tembung anumerta (1997).
  • Crita Marc Guerrero (1998).
  • Patchwork (1999).
  • 4 jogèd (2002).
  • Urip sampeyan ing 65 ' (2002). Penghargaan Butaca kanggo teks teater paling apik.
  • Això dudu urip (2003).
  • Aja njaluk aku ngambung sampeyan, amarga aku bakal ngambung sampeyan (2004).
  • Klub les palles (2004).
  • Idaho lan Utah (lullabies kanggo bayi sing lara) (2006). Penghargaan TeatreBNC 2006.
  • Rahasia gedhe (2006).
  • Rahasia Petit (2007).
  • Macan kita sambutan (2013).

Buku paling apik saka Albert Espinosa

El donya kuning (2008)

Jagad kuning.

Jagad kuning.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Jagad kuning

Iki debut literatur, nuduhake refleksi lan sinau saka pangarang Catalan sajrone 10 taun nglawan kanker. Teks kasebut mratelakake babagan nilai kayata kekancan, urip ing jaman saiki lan ndeleng sisi positif sanajan kahanane ora apik. Sanajan penyakit kasebut nyuda akeh unsur materi, dheweke ngidini dheweke nggabungake identitas lan ngurmati makhluk ing sekitare.

Dadi, Jagad kuning nggambarake panemuan ing jagad iki tanpa aturan, sing penting kanggo ngakoni batasane dhewe. Nanging luwih relevan, aja mandheg nggoleki rasa seneng. Ing wektu kasebut, transensi urip dadi nyata, uga penting kanggo ngatasi rasa wedi mati.

Todo Apa sing bisa sampeyan lan aku tindakake yen dudu sampeyan lan aku (2010)

Kabeh sing bisa kita lakoni yen sampeyan lan aku dudu sampeyan lan aku.

Kabeh sing bisa kita lakoni yen sampeyan lan aku dudu sampeyan lan aku.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Kabeh sing bisa dadi sampeyan lan sampeyan yen dudu sampeyan lan aku

Ing buku iki, Espinosa terus ngrembug masalah sing ana gandhengane karo rasa seneng. Kanggo iki, dheweke menehi Marcos, wong enom sing rumangsa ora seneng banget sawise matine ibune. Kajaba iku, panganggit nggawe plot fiksi sing ana wong sing ora turu maneh sawise ngombe pil.

Wiwitane, protagonis kepincut karo ide supaya ora ngimpi maneh sanajan dheweke seneng turu (nanging pengin nahan kenangan sing nglarani). Suwe-suwe, Marcos ngerti manawa kabeh kenangan iku penting, amarga - ora nyenengake utawa ora - kalebu bagean saka dheweke. Banjur, apa sejatine transendental nyoba ngetrapake saben wektu kanthi maksimal.

Yen sampeyan ngandhani, ayo, aku bakal ninggalake kabeh... nanging dakkandhani teka (2011)

Yen sampeyan ngandhani, ayo, aku bakal ninggalake kabeh ... nanging dakkandhani, ayo.

Yen sampeyan ngandhani, ayo, aku bakal ninggalake kabeh ... nanging dakkandhani, ayo.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Yen sampeyan ngandhani, ayo, aku bakal ninggalake kabeh ... nanging dakkandhani, ayo

Ing novel iki, Espinosa nuduhake evolusi kreatif sing cukup apik amarga cara nampilake prastawa. Buku kasebut diwiwiti kanthi rasa tresna antara protagonis (Dani) lan pacare. Sawise kedadeyan iki, acara ing wektu kepungkur lakon utama dibabarake. Iki nyebabake akeh rasa ora aman.

Kanggo nggoleki asale, Dani kudu nemokake bocah sing ilang (kuwi pendhudhukan) ing tangan pedofil. Kahanan kasebut nggawe traumas kanak-kanak Dani. Pungkasane, kabeh rasa wedi bakal dirampungake nalika dheweke ngrampungake kasus kasebut. Akibate, dheweke rumangsa yakin bisa nelpon pacare lan nerusake hubungane tanpa kudu alangan utawa alesan.

Rahasia sing ora nate dikandhani (2016)

Rahasia sing ora nate dikandhani.

Rahasia sing ora nate dikandhani.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Rahasia sing ora nate dikandhani

Sampeyan bisa uga judhul Espinosa kanthi ulasan paling apik nganti saiki. Isine nglumpukake serangkaian lingkungan kanggo nyedhaki kahanan urip sing beda-beda saka perspektif positif. Kepiye buku iki beda karo teks pitulung dhiri liyane? Ing aspek sing paling bisa ditemokake yaiku presentasi argumen adhedhasar logika sing kaget banget.

Buku-buku liyane sing diterbitake dening Albert Espinosa

  • Kompas sing golek eseme ilang (2013).
  • Jagad biru. Seneng lamu (2015).
  • Apa sing bakal dakkandhani nalika aku ketemu maneh (2017).
  • Endings sing pantes crita (2018).
  • Sing paling apik yaiku bali (2019).

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.