Alas alas Liú Cíxīn sing peteng

Alas Xixin Liu sing peteng.

Alas Xixin Liu sing peteng.

Iki minangka buku nomer loro saka Trilogi saka Tiga Badan digawe dening Cixin Liu. Peluncuran ing basa Spanyol ditindakake dening Editorial Penguin Random House sajrone 2017 (sangang taun sawise tampilan asline ing China); miturut label Nova, diterjemahake dening Javier Altayó lan Jianguo Feng. Ditampa kanthi minat banget amarga sukses cicilan pertama saka saga, Kenangan jaman biyen Bumi.

Yen dibandhingake, terusan kanggo Masalah telung awak ora entuk konsensus pendapat kaya ngono. Sawetara review malah nduweni kualifikasi buku iki minangka "mboseni, kandhel, datar ..." (David Olier de Sudut Cabal). Nanging, kanggo para penggemar fiksi ilmiah tegese crita sing nyenengake banget sing nuduhake evolusi paraga sing apik lan ngarepake asil saka kabeh seri kasebut. Ngelingake akeh Erich Von Däniken lan buku misteri luar angkasa.

Sobre el autor

Liú Cíxīn kenal banget karo penindasan Revolusi Budaya Tionghoa. Lair ing taun 1963, dheweke kepeksa nglampahi sebagian masa kanak-kanak karo mbah putri amarga kahanan politik sing rame ing raksasa Asia. La Trilogi saka Tiga Badan Ternyata minangka karya sing dikhususake, sing pantes misuwur ing jagad. Sadurunge misuwur dadi panulis, Cixin Liu kerja dadi insinyur ing Stasiun Tenaga Yangquan (Shanxi).

Sinopsis alas alas peteng

Terus saka Kenangan jaman biyen Bumi

Wiwitane saka Alas peteng maca ing kahanan sing padha ing pungkasan Kenangan jaman biyen Bumi. Tegese, Manungsa kudu nampa sing ora bisa dihindari: Trisolarians teka kanggo ngrebut planet kanthi teknologi lan ilmu sing unggul. Nanging, isih ana patang abad kanggo teka balapan alien iki, sing wis tanggung jawab ndelok banget karo wong bumi amarga ana "jugangan" subatom sing apik tenan.

"Pagar"

Rasa putus asa lan pesimisme nyebar ing kabeh penjuru Bumi. Ing tengah-tengah kekacauan sing diluncurake, kabeh negara ing saindenging jagad mutusake nggabungake pasukan kanggo nyerang pertahanan umum tumrap para penjajah. Kanggo tujuan kasebut, manungsa nggawe "El Faced", sawijining organisasi sing tujuane ngrancang strategi ngemot efektif ing papan pungkasan sing aman saka whistleblowers: otak.

Peran Luo Ji

Sanajan protagonisme saka Alas peteng Iki disebarake ing antarane sawetara karakter, tanpa mangu-mangu sing paling misuwur yaiku Luo Ji, ahli astronomi lan sosiologis sing semangat, sing wiwit "ora ana sing dadi" dadi fokus ing operasi paling penting ing sejarah peradaban manungsa. El Vallado rampung dening telung ilmuwan liyane sing dianggep penting.

Nalika semana, para pamiarsa seneng banget empati karo Ji, amarga dheweke ora yakin babagan kegiyatane dhewe ing organisasi kasebut nalika dheweke duwe kabeh mata ing jagad. Dheweke uga ora yakin babagan perane ing kabeh perkara kasebut. Oalah, Luo tetep bertahan; miwiti lelungan eksplorasi introspektif ing saubengé sebab ana lan akibat saka tumindak kasebut.

Sing penting tenan

Banjur, dilema saka paraga sing melu nggawe dheweke bisa mikir bab sing penting banget, sing malah kudu dikorbanake nyawane dhewe. Amarga ing wektu kasebut - meh 400 taun dadi perang kanggo kaslametanane manungsa - ancaman sing paling ngrusak diwujudake dening manungsa sing kuat menyang wong Trisolaria, sing nindakake kabeh cara kanggo ngganggu misi El Vallado.

Subyek sensitif ing lingkungan sing dikontrol

Analogi ing antarane wong-wong sing setya karo penjajah luar bumi (digandhengake karo kekuwatan) lan anggota El Vallado, nuduhake referensi sing jelas kanggo pejabat pamrentah sing nindhes lan wong-wong sing nentang totaliterisme. Kajaba iku, Cixin Liu njupuk kauntungan saka narasi kasebut supaya bisa jelas babagan posisine (sing sensitif ditindakake kanthi terbuka ing China) kayata HAM lan kebebasan informasi.

Pungkasan sing nate njaluk asil

Panulis kanthi cetha negesake manawa ing konflik sing paling ora adil, wong-wong sing ditindhes bisa nggunakake kualitas sing ora bisa ditemokake, mung kanggo manungsa: kreatifitas; Kajaba iku, gaman sampeyan paling efektif. Pungkasane, pungkasane Alas peteng mung nambah rasa penasaran sing maca kanggo ngerti resolusi kabeh trilogi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.