Alas papat angin

Alas papat angin

Taun wingi buku iki didol Alas papat angin, novel kejahatan lan misteri sing mung suwe entuk edhisi nomer loro. Sampeyan bisa uga wis ndeleng ing toko buku lan mripat sampeyan narik kawigaten.

Dumunung ing Cantabria, buku iki minangka salah sawijining buku sing paling akeh dibahas, nanging babagan apa Hutan Papat Angin? Sapa sing nulis? Napa sampeyan kudu maca? Kita bakal ngandhani.

Sing nulis alas alas papat

Sing nulis alas alas papat

Sumber: María Oruña

Alas papat angin ora bakal dadi buku yen panulis María Oruña ora duwe ide kasebut. Nanging, kaya pirang-pirang novel liyane sing mbahas babagan sejarah tartamtu, dibutuhake dokumentasi pirang-pirang taun supaya kabeh bisa diikat lan diikat kanthi apik. Kasunyatane, ing pungkasan buku panulis dhewe wis nyritakake babagan bagean apa sejatine (crita utawa legenda) lan bagean apa sing fiksi, saengga kita entuk ide babagan riset gedhe sing wis ditindakake.

Nanging sapa María Oruña?

María Oruña lair ing taun 1976 ing Vigo. Dheweke minangka panulis Galicia lan buku iki, Hutan Papat Angin ora dadi bukune sing pertama. Sukses gedhe digawe penulis iki kanthi trilogi Puerto Escondido, telung buku sing wis diterbitake dening penerbit Destino lan sing dadi debut ing novel kriminal, kanthi sukses banget amarga mengko dijarwakake menyang basa Catalan, Jerman lan Spanyol. .

Alas papat angin minangka novel paling anyar kanggo panulis, sing dirilis taun 2020, kanthi kurungan lengkap, nanging ora ngalangi dheweke sukses.

Saiki, apa dheweke mung dadi panulis? Sejatine sejatine ora. Tenan Latihane dadi pengacara, amarga dheweke dadi pengacara. Nanging ora nggawe dheweke gelut dadi penulis lan uga kolumnis. Sajrone 10 taun, dheweke kerja dadi pengacara tenaga kerja lan komersial, lan ing 2013 dheweke nggawe novel diterbitake dhewe, La mano del arquero, sing ngomong babagan gangguan ing papan kerja lan penyalahgunaan otoritas. Miturut panganggit, novel kasebut adhedhasar kasus-kasus sing dheweke kenal wiwit karyane.

Apa sing diarani Alas Papat Angin kasebut

Apa sing diarani Alas Papat Angin kasebut

Sumber: María Oruña

Sampeyan kudu ngerti babagan Hutan Papat Angin yaiku novel sing kedadeyan ing rong garis wektu. Ing tangan siji, jaman biyen, ing ngendi sampeyan duwe Dr. Vallejo lan Marina, saben dina ing abad kaping XNUMX lan kabeh sing ana gandhengane, kanggo pria lan wanita.

Saliyane, sampeyan duwe saiki, karo Jon Bécquer, sawijining jinis peneliti sing ngupayakake kasunyatan utawa ora legenda.

Crita kasebut nyebrang ing antarane rong garis kasebut, amarga kabeh karakter kasebut ana gandheng cenenge. Bisa dikatutake, sanajan titik hubungane yaiku mateni pembunuhan sing nyambung abad kaping XNUMX karo Jon Bécquer saiki, nalika novel kasebut, sampeyan bakal bisa ngerteni manawa paraga kasebut luwih akeh gegayutan karo misteri utama: legenda sangang dering.

Miturut legenda iki, ana sangang dering sangang uskup sing duwe kekuwatan gaib, sing bisa mari. Nanging kita ora bakal ngandhani luwih akeh babagan sampeyan supaya ora bisa menehi info apa-apa saka buku kasebut.

We ninggalake sampeyan ing sinopsis:

Ing wiwitan abad kaping XNUMX, Dr. Vallejo kesah saka Valladolid menyang Galicia bebarengan karo putrine Marina kanggo dadi dokter ing biara sing kuat ing Ourense. Ing kana, dheweke bakal nemokake sawetara adat istiadat tartamtu lan bakal nemu jatale Greja. Marina, kasengsem ing babagan obat lan botani, nanging tanpa idin kanggo sinau, bakal nglawan konvensi sing waktune ditrapake kanggo ilmu lan katresnan lan bakal dilebokake ing petualangan sing bakal nggawe rahasia luwih saka sewu taun.

Ing jaman saiki, Jon Bécquer, ahli antropologi sing ora biasa sing kerja golek sejarah sing ilang, nyelidiki legenda. Sanalika dheweke miwiti penyelidikan, ing taman biara lawas mayit wong sing nganggo busana Benediktin saka XIX katon. Kasunyatan kasebut bakal nggawe Bécquer mlebu ing alas Galicia kanggo nggolek wangsulan lan nurunake langkah-langkah wektu sing kaget.

Paraga utama

Ing Alas Papat Angin kita bakal nemokake akeh karakter, nanging ana telu, sing misuwur amarga duwe swara nyanyi, utawa amarga penulis fokus marang dheweke. Iki yaiku:

  • Dhokter Vallejo. Gegandhengan karo karakter Marina (uga utama), amarga iki putrine. Timeline kagungane jaman biyen, amarga dheweke bakal nyritakake babagan sejarahe ing wiwitan abad kaping XNUMX nalika dheweke manggon ing Galicia karo putrine kanggo kerja dadi dokter ing biara Ourense.
  • Laut Dheweke bisa uga dadi tokoh utama novel kasebut. Dheweke tekan biara Ourense ing taun 1830 lan wiwit kasengsem karo obat (dening bapake) lan botani (dening para biksu lan bapake dhewe). Mula, iki nyimpang saka apa sing "normal" kanggo wanita nalika semana, lan sadurunge iki. Kahanan minangka wanita tegese dheweke kudu nglawan watesan sing ditindakake.
  • Jon Becquer. Iki minangka karakter adhedhasar karakter liyane sing pancen ana. Ing buku kasebut, dheweke dadi detektif seni sing dadi legenda sangang dering kasebut. Sawetara nggambarake dheweke minangka Indiana Jones nanging dheweke ora seneng karo dheweke amarga kepribadiane.

Apa buku utawa saga sing unik?

Kaping pirang-pirang, maca penulis anyar menehi rasa wedi, luwih-luwih amarga mode ngeculake bilogie, trilogie lan sagah saiki akeh buku, ing endi critane durung mungkasi.

Yen kita uga nganggep sadurunge, María Oruña ngluncurake trilogi, umume sampeyan ora yakin manawa buku kasebut unik utawa bagean saka saga.

Lan penulis dhewe sing wis negesake: a crita kesimpulan dhewe. Yaiku, diwiwiti lan dipungkasi ing buku sing padha; tanpa luwih. Sing nggawe kabeh riset lan plot dadi siji buku sing bisa diwaca kanthi gampang sajrone pirang-pirang dina (mesthi wae sampeyan cocog).

Napa Sampeyan Kudu Menehi Alas Papat Angin

Napa Sampeyan Kudu Menehi Alas Papat Angin

Sumber: María Oruña

Sampeyan wis ngerti sethithik babagan alas Papat Angin, nanging bisa uga durung nyoba, utawa sampeyan durung ngerti manawa sejatine kudu maca utawa ora. Ana sawetara alasan kanggo nindakake:

  • Iki minangka buku sing khas lan mandhiri. Yen sampeyan durung maca penulis, entuk trilogi bisa uga kakehan. Nanging sampeyan bisa maca buku kanthi wiwitan lan pungkasan kanggo ngerteni manawa sampeyan seneng pena utawa ora.
  • Babagan a bagean sejarah Spanyol. Kaping pirang-pirang kita luwih ngerti babagan sejarah negara liya tinimbang kita. Lan pancen sedhih banget. Dadi, yen sampeyan pengin ngerti kepiye masarakat urip ing wilayah Spanyol ing abad kaping XNUMX lan uga sinau babagan alkimia, botani, obat-obatan ... sampeyan bisa nyoba.
  • La wanita duwe peran utama ing novel kasebut. Lan kita ngomong babagan abad kaping sangalas, nanging bakal dingerteni kepiye wanita ing kene mbuktekake kanthi cara sing apik banget.

Apa sampeyan wis maca Alas Papat Angin? Apa sampeyan mikir babagan dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.