Alas ngerti jenengmu

Alas ngerti jenengmu.

Alas ngerti jenengmu.

Alas ngerti jenengmu (2018) minangka novel saka panulis Bilbao, Alaitz Leceaga. Ing karya kasebut, panulis fokusake perhatian para pamaca ing crita loro sedulur kembar - antagonis lan sugih wiwit lair, ahli warise Marquis of Zuloaga - sing duwe kekuwatan alami lan unik sing dipikolehi saka garis ibu.

Kajaba iku, lan minangka tambahan intrik lan misteri, kutukan aneh sing ngganggu bocah-bocah wadon lan menehi tandha manawa sawetara wong bakal mati nalika ngancik limalas taun. Thanks kanggo marketing sing apik banget, lan sawetara garis pambuka sing apik banget sing diraih dening Leceaga, novel kasebut bisa menehi posisi kanthi cepet ing dhaptar sing paling laris ing wulan kapisan.

Babagan panganggit, Alaitz Leceaga

Minangka Irene Dalmases nulis ing Jamak, ing bagean "Tribune feminis":

"Sepatu sepi abang sing dibuwang ing jejere tebing Cantabrian nyebabake Alaitz Leceaga saka Bilbao lungguh ing komputer kanggo nggawe crita loro sedulur kembar, Estrella lan Alma, protagonis novel kasebut Alas ngerti jenengmu"...

Dadi, kanthi tekad - nanging ora kanthi sihir, kaya pirang-pirang prekara ing crita lan ewonan garis sastra - panulis bisa mbentuk proyek sing nggawe dheweke katon jelas ing jagad surat Eropa lan internasional. Dheweke umure isih 38 taun (lair taun 1982). Asale saka generasi kasebut sing seneng crita ing wayah wengi ing aula, ing alas, ing kamar lan ing saben papan sing apik, sampeyan bisa seneng crita. Pakaryane njerit.

Nalika dheweke komentar ing wawancara sing padha karo Jamak, Leceaga "mesthi ngerti yen dheweke bakal dadi penulis." Iki dicethakaké ana ing rasa seneng maca, duwe fiksasi khusus kanggo buku kanthi tema gaib, gaib lan protagonisme wanita. Mula, topik utamane uga nduweni tujuan kanggo nambah peran para wanita ing komunitas-komunitas ing sejarah manungsa.

Panulis ngumumake kekaguman kanggo Isabel Allende lan karyane, amarga kepiye panulis sing sukses iki bisa nyedhiyakake wanita ing plot dheweke. Bubar iki, Leceaga ngetokake novel anyar, Para putri ing bumi (2019). Crita saka buku iki uga diwarnai kanthi sentuhan realisme gaib lan kekuwatan wanita, nanging ing abad kaping XNUMX, ing La Rioja lan duwe pakebonan anggur minangka saksi kedadeyan kasebut.

Alaitz Leceaga.

Alaitz Leceaga.

Babagan novel: Alas ngerti jenengmu

Kasunyatan gaib saka Leceaga

Teks kasebut digawe kanthi realisme gaib, nanging kanthi pangaruhe penulis. Mitos lan legenda Spanyol kutukan saka oyod gipsi kasebut katon misuwur, sanajan diselingi karo nuansa Amerika Latin sing ditambahake Eyang Soledad.

Wektu, papan lan kahanane

Wektu kedadeyan sing kedadeyan bakal digawe ing paruh pertama abad rong puloh, persis ing antarane dekade kaping telu lan kaping lima. Babagan dununge, sanajan plot diwiwiti ing Basondo imajiner, Spanyol, ing sebalik Segara Cantabrian, Leceaga mlaku-mlaku menyang para pamiarsa liwat Inggris lan Amerika Serikat; ing Surrey lan California, masing-masing.

Narasi mitos kasebut diluncurake kanthi cara sing cerdas banget kanthi kedadeyan perang sing menehi tandha nalika jaman kamanungsan. Banjur, sampeyan bisa maca kepiye kedadeyan Perang Sipil Spanyol, Perang Dunia II lan Pemberontakan para penambang ing Asturias ana gandhengane karo poin-poin penting. Kabeh iki, nalika ngomong babagan ilmu sihir ireng lan tumindak sekte Nazi sing peteng Ahnenerbe lan tumindak sing aneh.

Nalika semana, ditandhani karo kapercayan babagan alam lan ing kahanan sejarah, sejarah Alas ngerti jenengmu. Saiki, babagan plot tengah, kita nemokake crita sing narik kawigaten misteri wiwit wiwitan. Lan ipat-ipat sing diwenehake karo panjelasan sing adoh lan kudu ditliti kanthi jero, ngikat, ora bisa ditrapake.

Villa Soledad lan kulawarga sing ndunungi

Wis, dhewe, setting Villa Soledad —Mansion ing ngendi kabeh diwiwiti lan digawe maneh ing papan sing Segara Cantabrian ketemu alas angker sing misterius lan misterius— bungkus. Ing fasilitas kasebut, Leceaga nuduhake urip kulawarga Zuloaga lan profil saben anggota kasebut.

Ana sing yakin manawa pamaca nalika ngadhepi saben karakter, yaiku: sampeyan sengit amarga dheweke ala banget, utawa sampeyan seneng banget. Istilah tengah ora dihargai, ora kaya owah-owahan sisih lan pendapat sing terus-terusan. Aspek pungkasan iki ditandhani banget sajrone narasi.

Presentasi para protagonis (Alma lan Estrella) lan karaktere, sanajan rada ora konvensional - Yin-Yang—, ditindakake kanthi apik. Kajaba iku, iki ditambah kanthi sampurna karo kekuwatan sing kalorone duwe. Lan yen kabeh iki nambah kutukan sing negesake manawa salah sawijine kudu mati nalika umure 15 taun, asile minangka formula sing ngubungake wong sing maca nganti ngerti kepiye kedadeyan lan sapa sing kudu dadi siji kanthi nasib bejat.

Plot kasebut terus sawise kematian sing diumumake

Bisa uga bagean sing paling apik yaiku sawise kedadeyan sing ora disengaja, plot terus berkembang, uga karaktere. Mangkene cara nggawe corak anyar lan menarik. Kaya sing kasebut, kedadeyan sejarah sing kedadeyan sajrone 3 dasawarsa kasebut supaya kejang kanggo Eropa lan jagad diterangake, dene sing slamet saka kutukan kasebut nglawan gambar-gambar patriarki nalika semana kanggo tumpang tindih lan nduduhake kekuwatan para wanita.

Kutipan Alaitz Leceaga.

Kutipan Alaitz Leceaga.

Sawetara karakter utama ing crita kasebut

Nyawa:

Dheweke kembar "apik" kanthi karakter sing apik. Hadiah kasebut yaiku bisa komunikasi karo wong sing wis mati. Kajaba iku, dheweke uga kudu njaga rahasia kutukan sapa sing bakal mati ing umur 15 taun.

Star:

Dheweke kembar karakter sing ora sopan, kaya Doña Bárbara Spanyol. Iki wis ditandhani egois, dicampur karo kabutuhan upaya sing penting kanggo nggayuh kesuwur. Siji-sijine kontroversial ing perane minangka wanita sing duwe kekuwatan yaiku dheweke entuk sebagian besar target amarga kaendahane.

Marquis of Zuloaga:

Dheweke minangka bapak kembar. Dheweke duwe ciri khas minangka macho bossy sing khas. Ing negarane, pangandikane minangka angger-anggering Toret, lan sapa sing mbantah dheweke ndeleng dheweke ala, malah para putrine lan garwane. Dheweke tundhuk marang sing pungkasan lan ora duwe hak apa-apa sing nalisir kekarepane.

Eyang Soledad

Dheweke dibangun kanggo Villa Soledad. Bojone, Don Martín, omah gedhong kasebut dibangun kanggo ngelingi tresnane. Dheweke asale saka Meksiko lan hadiah sihir saka kembaran kasebut asale saka garis keturunane. Yaiku sing bisa diklasifikasikake dadi "dukun". Antarane hadiah supranatural, dheweke duwe kekuwatan kanggo medhar wangsit sing bakal kelakon, utawa nalika kembang bakal katon apik banget. Dheweke malah prédhiksi badai lan nguwasani alam.

Carmen Barrio

Dheweke minangka wong sing duwe peran penting kanggo ngurus kembare kembar. Ya, lullaby. Dheweke kanthi praktis ngrampungake peran ibu kanggo Estrella lan Alma. Dheweke minangka paraga sing gampang ditresnani lan melu ngganggu.

Stereotipe lan ekstrem

Perlu dielingake yen ana penyalahgunaan babagan stereotipe machismo ing karakter pria, kanthi prakteke mung siji yaiku "apik". Ekstrem kasebut uga bisa dingerteni kanthi cetha: siji yaiku malaekat utawa ala setan.

Nalika sing terakhir kabukten ing pirang-pirang karakter ing buku kasebut, bisa dideleng kanthi cara sing luar biasa ing peran Alma lan Marquis saka Zuloaga. Lan ora, dudu wong-wong kaya ngono ora ana, nanging mung fleksibilitas lan refleksi kanggo njelajah nuansa liyane sing bisa nguntungake plot kasebut.

Crita sing dikelola kanthi apik, sanajan dawa

Liyane, lan sanajan dawa - luwih saka 700 kaca ing versi digital - penulis ngerti carane ngatasi plot kasebut. Ora gampang supaya pamaca tetep crita kasebut, miturut dawa lan isi. Iki amarga, lan kanthi jasa kudu diarani, tulisan Alaitz Leceaga isih seger.

Narasi deskriptif rada alon

Saiki, ing papat bagean kasebut - Geni, Banyu, Angin lan Bumi - lan ing 24 bab kasebut, ana wayahe narasi dadi alon. Nyatane, malah mboseni lan bola-bali. Iki kedadeyan ing jeda deskriptif ing segara, ruang umum, alas. Nanging, dheweke bisa ngalahake lan njupuk langkah maneh.

Titik ngeculke tartamtu

Aspek liyane sing ora dingerteni yaiku kedadeyan sing ora duwe alesan sing logis. Yaiku, kedadeyan "mung amarga", kaya-kaya kabeh ana dadi siji, mula kedadeyan sing ora dikarepake bisa bola-bali. Lan, nalika realisme gaib ngidini kemungkinan tartamtu kanggo panulis, nyalah gunakake bisa uga ora dadi pilihan sing apik.

Luwih becik maca kanggo ngerti sebab kedadeyan kasebut, sanajan iki ora langsung eksplisit. Lan supaya ora ngeculake, luwih saka mung misteri, bisa nuduhake kurang perhatian utawa ora ngati-ati. Mesthine, kudu eling yen dawa buku kasebut cukup gedhe lan minangka taruhan sing gedhe banget kanggo panganggit. Kajaba iku, dheweke entuk misi kanthi adol lan pangenalan. Iki dhewe wis akeh ing dunia sastra saiki sing kompetitif.

Cathetan pungkasan

Sampeyan bisa duwe Alas ngerti jenengmu minangka buku kanggo para maos sing pengin miwiti maca kanthi ekstensif, uga kanggo pamaca sing wis duwe pengalaman. Mesthi wae, pengecer bakal ngelingi kesenjangan kasebut lan mbahas babagan iki, nanging ngasilake titik proyek komprehensif pertama kanthi prestasi sing apik banget. Karya kasebut minangka undhangan kanggo narik napas anyar lan nemokake imajinasi lan dorongan saka panulis Basque iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.