Christie Agatha. 130 taun laire. Sawetara ukara

Foto: Cordon Press

Agatha Christie Dheweke lair dina kaya dina iki ing Torquay, Inggris, 130 taun kepungkur. Wanita kriminal, sing durung mandheg, duwe urip tan misterius kaya plot novel-novele. Panulis fiksi sing paling akeh diwaca durung cocog ing popularitas lan gaya, nanging disalin, dikagumi, lan diajeni bola-bali. Lan isih ana obyek kontroversial. Aku mengeti dina iki karo pilihan ukara saka sawetara karyane.

Agatha Christie - Paling Anyar

Amarga terus diwaca lan ditinjau. Dheweke terus digawe adaptasi ing bioskop novel, sing paling anyar saka Pati ing Kali Nil, maneh karo Kenneth Branagh minangka Hercule Poirot. Lan sing terakhir kontroversi wis lintang ing ponakane nalika ngunggahake edisi anyar saka Sepuluh ireng cilik karo pangowahan saka judhul sing paling bener ing politik.

Pilihan frase

Sepuluh ireng cilik

Sepuluh wong lanang cilik ireng padha nedha bengi. Siji klelep banjur padha ditinggal: Sangang.
Sangang ireng cilik turu telat. Siji ora tangi lan dheweke tetep: Wolung.
Wolung wong kulit ireng cilik liwat Devon. Siji oncat lan dheweke tetep: Pitu.
Pitu bocah lanang cilik ireng ngethok kayu nganggo kapak. Siji dipotong dadi loro banjur ditinggalake: Nem.
Nenem bocah lanang cilik ireng dolanan lebah omah. Salah sijine disuntak lebah banjur ditinggal: Lima.
Lima wong kulit ireng cilik sinau hukum. Salah sawijine entuk gelar doktoral lan dheweke tetep: Papat.
Papat wong lanang cilik ireng padha lunga menyang segara. Herring abang nguntal siji banjur ditinggal: Telung.
Telung ireng cilik mlaku liwat kebun binatang. Sawijining bear nyerang dheweke lan dheweke ditinggalake: Loro.
Loro wong lanang cilik ireng lagi lungguh ing srengenge. Salah sijine diobong lan tetep: Siji.
Ana wong ireng cilik dhewe-dhewe. Dheweke nggantung awake, lan ora ana sing kari!

Pati ing vicarage

Sing dibutuhake yaiku tumindak cabul ing sajroning urip. Banjur dheweke ora bakal sibuk nggoleki dheweke ing wong liya.

Pati ing Kali Nil

"Motif rajapati kadang-kadang sepele banget, mbak."

"Apa motif sing paling umum, Monsieur Poirot?"

"Sing paling umum yaiku dhuwit." Yaiku, kanggo menang kanthi macem-macem ramalan. Banjur ana bales dendam lan katresnan, lan wedi lan gething murni, lan mupangat.

"Monsieur Poirot!"

"Oh nggih, Bu." Aku wis ngerti sebabe A bakal diilangi dening B mung kanggo entuk bathi C. Pembunuhan politik asring kedadeyan ing game sing padha. Ana sing dianggep mbebayani tumrap peradaban lan ngilangi prekara kasebut. Wong kaya ngono lali yen urip lan pati dadi urusane Gusti sing apik.

Rajapati Roger Ackroyd

Wanita tanpa sadhar mirsani ewu rincian intim, tanpa ngerti apa sing ditindakake. Sadar sampeyan nyampur karo prekara cilik kasebut lan diarani intuisi kasebut.

Rajapati ing Orient Express 

Sing mokal ora bisa kedadeyan; mulane, sing mokal kudu bisa ditindakake, sanajan ana penampilan.

Rahasia pandhuan kereta api

Pati, mademoiselle, sayangé, nggawe prasangka. Prasangka sing disenengi karo almarhum ... Ana amal sing isih gedhe kanggo wong sing wis mati.

Kucing ing dara

Kabeh wong mesthi ngerti apa-apa, "ujare Adam," sanajan ana sing ora ngerti dheweke ngerti.

Rajapati ing lapangan golf 

Kapan wanita bakal ngapusi? Kadang dhewe. Biasane amarga priya sing ditresnani. Tansah kanggo anak-anake.

Mayit ing perpustakaan

Sejatine umume masarakat, ora kalebu polisi, ora percaya banget ing jagad iki. Pracaya banget karo apa sing dikandhani.

Wong sing nganggo setelan kastanye

Pancen urip rekasa. Wong lanang ora bakal apikan karo sampeyan yen ora katon apik, lan wanita ora bakal apikan karo sampeyan.

Gajah bisa eling

Gajah bisa eling, nanging kita manungsa lan apike manungsa bisa lali.

Nikah hounds

Tembung minangka barang sing durung mesthi, sing asring uga apik, nanging tegese kosok baline karo apa sing diarani.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)