Walter Scott. Film adaptasi akeh karyane

Potret Sir Walter Scott dening Sir Henry Raeburn.

Sir Walter Scott ninggalake jagad iki lan dadi abadi tanggal 21 September 1832. Bisa uga novelis Skotlandia sing paling misuwur lan misuwur ing jaman saiki, pangripta novel sejarah lan, tanpa mangu-mangu, tokoh simbol saka Romantisisme Anglo-Saxon abad kaping-XNUMX. Pakaryan sing produktif lan menehi inspirasi dadi subyek saka akeh wong adaptasi film sing nggawe dheweke luwih apik lan apik. Lan kanggo kabeh jinis umum. Ivanhoe, Petualangan Quentin Duward Rob roy dheweke wis versi klasik kaya sing asli.

Ivanhoe

Sejarah ksatria Wilfredo saka Ivanhoe sing bali saka Perang Salib menyang daleme Skotlandia kanggo nemoni intrik pengadilan sing ditindakake John Tanpa Tanah, sadulur saka Richard Singa, minangka salah sawijining sing paling misuwur ing bidang sastra lan bioskop.

Kita sing wis umure tartamtu saya gedhe nonton film kasebut Hollywood luwih emas sing dilebokake dina Setu awan. Lan yen ana sing bisa kita tingali tanpa kesel, mula Ivanhoe, versi sing dibintangi Robert TaylorElizabeth TaylorJoan fontaine y George sanders lan katuntun dening Richard Thorpe en 1952. Lan kanggo kita sing wis isih bioskop taun-taun kasebut, kita bakal terus ndeleng kaping pirang-pirang prelu. Kanggo sing paling klasik.

Crita karo Ivanhoe saya suwe saya suwe. Amarga, yen wis rada tuwa, aku tresna karo aktor sing lara Inggris banget Anthony Andrews, sing main ing versi 1982, katuntun dening Douglas Camfield kanggo televisi, ing dununge uga James Mason, Olivia Hussey lan Sam neill. Lan aku terus hubungan karo dheweke ing perguruan tinggi, ing endi aku menehi dheweke siji saka proyek kasebut kanggo subjek Sejarah Inggris ing karir Filologi Inggris. Lan nganti saiki.

Ana luwih akeh adaptasi, utamane saka kartun diarahake kanggo bocah. Minangka penasaran minangka sing pertama Seri ITV Inggris ing taun 1958, uga kanggo bocah-bocah, lan sing dadi protagonis Roger Moore. Lan mesthi, ing BBC ora bisa ninggalake klasik kaya iki lan ing 1997 digawe a Miniseri 6 episode. Bintang karo adegan Inggris sing paling gedhe yaiku Steven Waddington, Ciaràn Hinds utawa James Cosmo (loro pungkasan iki dadi modis, utamane kanggo para penyayang Game saka tahta).

Jimat

Sawise ing bioskop klasik, iki versi sing kurang dingerteni sandiwara Skotlandia liyane, uga kurang misuwur, ditandatangani dening sutradara David butler en 1954. Iki uga nyenengake banget lan kita ketemu maneh karo Raja Richard the Lionheart sing, ing Perang Salib, darmabakti kanggo nggoleki Grail Suci. Maneh kita duwe George Sander, sing saka Norman Templar Brian de Bois-Guilbert ala ing Ivanhoe (ora ala), yaiku Raja Richard. Pemeran rampung Rex harrisonVirginia Mayo lan Laurence harvey.

Petualangan Quentin Duward

Kita ora pindhah saka Hollywood taun 50an lan setaun sawise Jimating 1955Richard Thorpe, temtunipun spesialis ing film petualangan lan aksi, saiki maneh ngarahake versi liyane lakon Scott. Uga duwe maneh Robert Taylor minangka protagonis, sing padha ngancani Kay Kendall, Robert Morley lan George Cole. Dadi meh bisa ndeleng maneh karo Ivanhoe.

Quentin Durward minangka wong enom Skotlandia sing kulawargane dipateni lan istanane rusak. Dadi dheweke menyang Prancis kanggo miwiti urip anyar. Ing kana pamane dadi kapten penjaga pamanah Skotlandia sing tanggung jawab nglindhungi Raja Louis XI.

Rob roy

Walter Scott ora bisa lunga tanpa nutul crita babagan pena babagan crita kasebut pahlawan scottish sing ngetutake jejak William Wallace. Yaiku Rob Roy MacGregor, sing diarani Skotlandia Robin Hood sing nyoba ngapikake kahanan bebrayane. Lan sanajan ana sawetara adaptasi sing bisa dibukak sanajan film bisu, sing paling misuwur yaiku film sing digawe 1995 direktur Michael Caton Jones.

Dheweke mbintangi Liam Neeson, Jessica lange, Eric WijayaJohn lara y Tim Roth. Sing terakhir nyulam salah sawijining peran jahat sing ora pati cetho sing matur nuwun banget marang aktor.

Banjur…

Apa kita wis ndeleng kabeh? Apa kita tetep tetep karo siji?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)